Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Te Groot Voor De Fietszitjes Oplossing

 • Auteur
  Berichten

 • Fief
  Bijdrager
  #10436686

  Hoi!

   

  Hoe doen jullie dat, als de kindjes wat groter zijn, en je wilt met ze op pad?

   

  Nu kan ik nog met beide kindjes op mijn fiets, maar de jongste (wordt in mei 2) wordt te groot voor het voorzitje en de oudste (wordt in december 4) is nog de klein voor een fiets zonder zijwieltjes (om een beetje tempo te maken).

   

  En… volgend jaar mag ze op zwemles, maar ik zit nu al te denken, hoe ga ik dat doen? Hoe ga ik erheen en weer terug? Met de auto kan natuurlijk, maar das een behoorlijk hoge parkeergeld post. 

   

  En met haar eigen fietsje; Ze heeft dan een hele dag school gehad en daarna nog zwemmen. Als ze op een eigen fietsje heen moet, is dat 25 minuten fietsen voor haar, dat zal denk ik veel te vermoeiend zijn op de terugweg. 

   

  Ik heb nu een elektrische fiets, wat ik ideaal vindt. De bakfietstrend ben ik toentertijd bewust niet in mee gegaan, maar misschien moet ik straks toch? Of hebben jullie andere goede ideeen? Hoe doen jullie het? Ben benieuwd!

   

  Groetjesssss

  #10436691 Quote

  Hier 2 kids van 3.5 en 20 maanden, en een bakfiets. T is gewoon ideaal, want de oudste kan zeker met 4 jaar ook nog geen hele stukken fietsen, en de jongste past idd bijna niet meer voorop de fiets.

  Wat heb je precies tegen een bakfiets? Ik vind het zo’n fantastisch ding! Kids zitten altijd droog, er kunnen 4 kids in of nog een berg boodschappen/buggy etc.. en het fietst heerlijk! Het is best een uitgave, wij hebben de Vogue Supreme. Maar we hebben daardoor nog maar 1 auto, we pakken dagelijks de bakfiets en een bakfiets is goedkoper in onderhoud etc dan een auto, dus als je het zo bekijkt is het alleen maar goedkoop 😉

  Een fietskar zou eventueel ook een optie zijn, is goedkoper. Of de eerste maanden veel de auto pakken totdat de oudste groot/,sterk genoeg is om zelf een eindje te fietsen!


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10436693 Quote

  Wij hebben een fietskar achter de fiets, daar zitten ze ook lekker uit de wind en regen. Via marktplaats eerst een tweedehands (chariot) gekocht en omdat het zo beviel een duurdere (Thule cab 2) gekocht. Beide karren hadden ook een wandel functie, wat in de zomer ideaal is als je bijv naar een zwem gelegenheid wil, spullen erin, afkoppelen en hij kan mee naar binnen (is de breedte van een rolstoel ongeveer). Wel even kijken hoe lang je oudste erin kan, als hij/zij lange benen heeft, is het misschien snel te krap en is een bakfiets misschien handiger (alleen veel duurder).


  Galileo
  Bijdrager
  #10436694 Quote

  Er zijn ook fietszitjes voor grote kinderen voorop; een soort zadeltje en voetenstejntjes die je bevestigd op je frame. Ik zie daar hier vaak kinderen can een jaar of 3/4 op zitten. Je grootste gaat dan dus terug naar voor en je jongste achterop.

  #10436763 Quote

  je hebt duozitters dan kunnen ze met 2 achter elkaar achterop maar niet meer in een stoeltje, soort rugleuning alleen. Verder heb je bij tweelingfietsen 2 zitjes achterop maar dat is weer een behoorlijke uitgave voor dat eventjes. Fietskar lijkt me de goedkoopste oplossing voor die korte tijd tot ze zelf kan fietsen.


  Essther
  Bijdrager
  #10437113 Quote

  Je hebt ook van die fietsjes met zo’n stok vast aan je eigen fiets. Zelf geen ervaring mee, maar ziet er handig uit.


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10437270 Quote

  Zou toch echt voor de bakfiets gaan. Tegen de tijd dat ze echt een eindje zelf kunnen fietsen zijn kids toch wel een jaar of 6. Vooral na een dag school en zwemles is dat veel te zwaar. En als ze straks naar school gaat beginnen ook de speelafspraakjes. Ideaal als je met de bakfiets bent om dus ook andere kindjes mee naar huis te nemen. Ik had na school geregeld 4 of soms wel 5 kids in de bakfiets mee naar huis. Ook handig voor je boodschappen. Als je gaat piknicken of keer zwemmen is het ideaal voor je spullen. Gooit er zo een paar tassen bij. Ja het is een dure aanschaf, maar ik vond het zeker waard.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct