Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Te jong om een kind te krijgen?

 • Auteur
  Berichten
 • #10066938

  Hallo allemaal, 

  Zelf lees ik af en toe mee op Ouders van nu en ik zit met een brandende vraag. Of beter gezegd, ik hoop advies te kunnen krijgen van jullie!

  Ik ben bijna 20 en mijn vriend is 21, jong dus.. We hebben een geweldige en stabiele relatie van 4 jaar en willen graag een gezinnetje starten. Hij wou altijd al jong vader worden en mij lijkt het nu ook zo ontzettend mooi om iets op te bouwen samen. Maar ik wil hier wel 100% zeker van zijn. Twijfels zijn er omdat zo veel mensen het afraden om zo jong te beginnen aan kinderen. Veel mensen vinden dat je eerst een carrière moet opbouwen. Wat hebben jullie hier over te zeggen? Hoe weet ik zeker dat dit iets is wat ik wil als ik zelf nog geen kinderen heb? Kan je ooit voor de volle 100% er zeker van zijn dat jong moeder/vader worden iets voor je is? Zelf zie ik er zoveel voordelen aan..

  Ik vind het lastig om mijn twijfels en gedachtes zo te verwoorden. Ik wil er gewoon graag even over praten.. 

  Groetjes Anna.


  freragon
  Bijdrager
  #10066943 Quote

  Een paar mensen en ik hebben een geheime Facebook groep voor (jonge) vrouwen die kindjes willen. Je mag daarin als je wilt, dan kan ke er met ons over praten. 

  Ik ben zelf 19 dus ik begrijp je! 

  Mijn email is freragon@gmail.com als je geïnteresseerd bent. Sowieso mag je mijzelf ook hewoon berichten als je daar behoefte aan hebt!


  MamaCan
  Bijdrager
  #10066944 Quote

  Hoi Anna,

  Nee je weet nooit voor de volle 100% of het de perfecte tijd is je kan namelijk niet in de toekomst kijken.

  Maar dat je te jong zou zijn is onzin…… laat mensen maar praten ik ben 25 en zwanger van mijn 2e, mijn eerste kindje kreeg ik toen ik net 23 was en de eerste vraag bij de huisarts en de verloskundige was is het gepland?  Zo een debiele vraag.. Onze kindjes zijn voor de volle 100% gepland.

  De enige belangrijke punten vind ik heb je een stabiele relatie , en eigen woning en is het financieel haalbaar een kindje?

  Voor de rest moet je gewoon doen waar jullie je goed bij voelen.

  Ik vind het heerlijk een jonge moeder en geniet er echt van. 

  Liefs een jonge moeder


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10066950 Quote

  Ik vind dat leeftijd niet uitmaakt. Voor een kindje zijn lieve ouder(s) en een stabiele omgeving belangrijk denk ik. 

  Dat jullie er zelf klaar voor zijn, is het belangrijkste! Er zullen altijd mensen zijn die het niet begrijpen, maar van die mensen moet je je eigen keuzes niet af laten hangen. 


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #10066965 Quote

  Ik heb zelf nooit een carrière gewild. Ik heb mijn opleiding afgerond, heb daarmee een leuke parttime baan gevonden en ben daar tevreden mee. Ik hoef niet door te groeien of zo..

  Ik ben vlak voor mijn afstuderen zwanger geworden. Was met afstuderen 16 weken. Dat was met de misselijkheid niet altijd makkelijk, maar nu met m’n kindje dolgelukkig. Uiteindelijk met 23 jaar en een paar dagen bevallen. Ik ben blij dat ik mijn opleiding nog heb afgerond, want dat doen met een kind lijkt mij zwaar (sommigen kunnen dat natuurlijk wel) en dit werk is dus maar parttime. En ik hoef er bijna nooit aan te denken als ik thuis met mijn dochter ben.

  Hoe zie jij de toekomst voor je? Heb je werk en wil je werken met een kind?

  Ik had zelf al vanaf mijn 17e zo veel zin in een baby, iets van mijn man en mij. En dan groei je er echt naartoe. Het was voor mij zonder twijfel heel zeker wat ik wilde, en zo jong mogelijk. 🙂 

   

   


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10066971 Quote

  Hey,

  Ik ben een mama to be van me 1ste en ben 24jaar, me vriend wordt deze week nog 26. 

  Mij vinden ze ook nog steeds te jong maar ik wou altijd al voor me 25ste me 1ste kind hebben, alhoewel me zwangerschap NIET gepland was… Ik heb wel werk maar van me vriend is nog onzeker omdat hij wilt wisselen van baan en hebben nog geen eigen woning (is echt moeilijk, waren al op zoek voor me zwangerschap). 

  Ik begrijp je met de voordelen van het ‘jonge ouders’ zijn (ook al heb je ze niet gezegd hahaha). Me moeder steunt me gelukkig en er is plaats voor de kleine bij haar thuis tot we iets voor onszelf hebben gevonden. Ik zou niet weten wat ik moest doen als ik haar steun niet had want de regering doet echt niets voor daklozen, zelfs geen zwangere daklozen…

  Wij wisten het eigenlijk ook niet 100% of we ervoor moesten gaan of niet maarja wanneer ben je wel 100% ready voor een kind? Nooit eigenlijk XD

  Denk er goed over na en doe wat jijzelf wilt!

  Xx


  MizzR
  Bijdrager
  #10066985 Quote

  hoihoi

  Ik was bij mijn dochter 19 toen k bewust zwanger raakte en 20 toen k beviel. Haar vader was 19. Ik heb geen moment spijt gehad.. Maar had me er wel op verkeken.

  Nu ben ik 26 mijn huidige vriend 33 en zwanger van mijn 2e kindje.. leeftijd is maar een getal wanneer je weet dat je kindje kan bieden wat hij nodig heeft, en de ruimte wie zijn wij om je te behoeden zelf weet je of je er klaar voor bent of niet. 

  Heel veel succes

  Moeder zijn is het beste wat er is!

  Liefs

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct