Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Te Korte Luteale Fase

 • Auteur
  Berichten

 • hetmeisje
  Bijdrager
  #10295574

  Hoi,

  Zijn er ook vrouwen die zwanger zijn geworden met een korte luteale fase? Ik heb een luteale fase van 9 dagen en voor mijn zoontje van 8 dagen dus ik weet wel dat het kan, maar ik vraag me af of dat misschien gewoon geluk was. Zijn er ook dames die hiermee naar de dokter zijn geweest? Want ik lees op het internet dat ze dan soms al sneller gaan helpen alleen als je er eerder zwanger mee bent geworden dan waarschijnlijk niet… Ik lees dat eigenlijk 11 dagen al te kort is…

   

  #10295575 Quote

  Als je luteale fase minder dan 11 is wordt de kans wel aanzienlijk kleiner maar zeker niet onmogelijk. Is er geen pilletje om je cyclus te rekken?


  hetmeisje
  Bijdrager
  #10295582 Quote

  Ja alleen daarvoor moet je naar de dokter. En die geven ze geloof ik niet zomaar. 

  #10295585 Quote

  Nee die kan je inderdaad alleen maar op recept krijgen maar ik zal het wel vragen want een luteale fase van 9 is wel heel erg kort 

  #10295592 Quote

  In november heb ik een miskraam gehad! Vanaf november is het zwanger worden helaas niet gelukt! Mijn cyclus is 24 a 25 dagen! Alleen mijn eisprong is op dag 16! Dus ook hier een luteale fase van 9 a 10 dagen! Er zijn mensen die zeggen niks is onmogelijk, ergens is het ook eerder gelukt! Alleen nu een tijdje al niet meer! Mocht het deze keer niet gelukt zijn, ga ik hiermee toch even naar de huisarts? 


  hetmeisje
  Bijdrager
  #10295594 Quote

  Ah dankjewel voor je reactie gebruiker! Dit wilde ik even horen. Stelt me wel gerust. Wat vervelend van je miskraam! Ik hoop dat je snel weer zwanger bent en een gezonde zwangerschap tegemoet gaat!

  Bij mijn zoontje was het dus na 1x ongeveer raak en had toen een lf van 8 dagen dus daardoor weet ik dat het kan maar maakt me wel wat onzeker…

  Ik ga deze maand weer even proberen rond de eisprong en als het weer niet lukt ga ik dan even naar de dokter. Ik ben bang dat als ik te snel ga het is nu ronde 4 ongeveer dat ik dan wordt afgewezen/uitgelachen.. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10295602 Quote

  Het kan wel maar de kans is gewoon veel kleiner. November is eigenlijk nog maar kort geleden toch? Ik denk niet dat jullie worden afgewezen want jullie hebben een korte luteale fase. Je wordt alleen afgewezen binnen het jaar als je gezond bent en een regelmatige cyclus hebt. 


  hetmeisje
  Bijdrager
  #10295622 Quote

  Ja alleen ik had gelezen dat je dan vaak nog wel wordt afgewezen omdat het eerder dus wel al is gelukt…  Elke keer is de lf wel iets langer dan de vorige keer als in wel op dag 10 dpo ongesteld maar de vorige keer om 5 uur in de ochtend en dit keer 5 uur in de avond… Nu heb ik nog maar 3x gezien dat hij te kort is dus ik denk dat ze zeggen dat ik nog even moeten aankijken toch. Volgende maand maak ik gelijk een afspraak als het dan niet raak is.

  #10295623 Quote

  Ik zeg ook niet dat het niet kan maar de kansen worden een stuk kleiner met een luteale fase minder dan 11 dus ik zou na een half jaartje (want je moet het natuurlijk wel een kans geven) gewoon naar de huisarts gaan hoor 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct