Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Te veel aankomen..

 • Auteur
  Berichten
 • #10147427

  Hoi,

  Ik ben bang dat ik te veel aan kom. Tot 3 weken geleden was ik nog 2,5 kg bijgekomen. Maar inmiddels zijn het er 5. Ik kom nu echt snel aan, ongeveer 1 kg per week de laatste 2 weken. Ik eet gezond en beweeg genoeg (ik loop op mijn werk zo’n 7 km per dag en daarnaast wandel ik nog veel).  Ik heb geen idee hoe ik dit kan beperken maar ik voel me er in ieder geval niet fijn bij zo.

  Ik ben momenteel bijna 22 weken zwanger.


  Pip
  Bijdrager
  #10147429 Quote

  Sorry hoor, maar waarom weer een topic?

  5 dagen geleden heb je precies hetzelfde geplaatst, en enorm veel advies gekregen. Misschien moet je eens met je vk gaan praten dat je zo onzeker als ik weet niet wat bent over alles? Ga eens proberen te genieten van je zwangerschap, er groeit een klein wondertje in je hoor. Is niet zomaar iets dus geniet 😑🤔

  #10147430 Quote

  Sorry hoor, maar waarom weer een topic? 5 dagen geleden heb je precies hetzelfde geplaatst, en enorm veel advies gekregen. Misschien moet je eens met je vk gaan praten dat je zo onzeker als ik weet niet wat bent over alles? Ga eens proberen te genieten van je zwangerschap, er groeit een klein wondertje in je hoor. Is niet zomaar iets dus geniet 😑🤔

  Ik geniet er volop van. Mooiste van mijn leven. Maar ik mag het aankomen toch wel als lastig ervaren? En vragen of dit wel normaal is. Zo snel in 1x..


  Galileo
  Bijdrager
  #10147432 Quote

  Goedemorgen,

  Vragen mag natuurlijk altijd. Ik denk alleen dat je zelf ergens ook wel weet dat het geen ‘vraag’ is, maar dat je op zoek bent naar geruststelling/bevestiging. Zoals je zelf eerder al aangaf, heb je in het verleden een eetstoornis gehad en vind je aankomen iets heel lastigs. Dat je tijdens een zwangerschap nog een stuk minder controle hebt (niet alleen over je gewicht, maar over alles) zal heel lastig zijn en maken dat je toch weer terug grijpt naar dat waar je wel enigszins zicht op kan hebben; je gewicht. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je dit met je verloskundige/huisarts bespreekt. Wellicht dat je gedurende de zwangerschap en vlak erna wat extra ondersteuning kunt gebruiken. Je opent vrij veel topics hier, waaruit je onzekerheid en behoefte aan bevestiging duidelijk naar voren komt. Het lijkt mij belangrijk dat je je hier bewust van wordt en mee aan de slag gaat, zodat je straks zelfverzekerd jouw kind op kunt voeden. Als je echt iets wilt weten, bijv. over wat je wel en niet mag eten, kun je proberen het eerst op te zoeken en op je eigen kennis ter vertrouwen.

  Wat betreft het wegen; laat je alleen bij de verloskundige wegen, niet thuis en bespreek de onzekerheid daar. Uiteindelijk is zij de professional die weet wat wel en niet goed/normaal is. 

  Overigens schrijf ik dit niet om te zeggen dat je hier niets meer mag vragen of posten, want dat is zeker niet wat ik bedoel. Ik gun het je echter wel om eat bewuster te worden van jezelf en stappen te zetten in vertrouwen op jezelf/meer zelfstandig zijn in wat je denkt en voelt.

  Sterkte


  Rooslii
  Bijdrager
  #10147483 Quote

  Ik vond aankomen echt verschrikkelijk, heb altijd een prachtih lichaam gehad (al zeg ik het zelf :p) en altijd veel modellenwerk gedaan. Ik vond aankomen echt een hel en ik vond zwanger zijn eigenlijk in zn geheel vreselijk. In totaal was ik 20kg aangekomen!!! Maar ik paste 3 weken na me bevalling al weer me oude spijkerbroeken maatje 38. Had na 5 weken eigenlijk al me oude lichaam terug. Dus het is echt tijdelijk en je krijgt er iets prachtigs voor terug echt waar! Succes x


  Klijn
  Bijdrager
  #10147490 Quote

  In deze periode is het niet gek om zoveel tegelijk aan te komen. Je baby maakt een groeispurt, en jij dus ook. 0,5 tot 1 kg per week is nu dus heel gewoon. Over een paar weken is het waarschijnlijk weer een tijdje wat minder, tot de volgende groeispurt. Lastig natuurlijk, maar probeer je niet te druk te maken om gewichtstoename!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Hannah Laura
  Bijdrager
  #10147495 Quote

  Ik denk dat je zelf ook wel dondersgoed weet dat 5 kg op 22 weken niet veel is. Als je moeite hebt met je gewicht bespreek het dan met een professional. 


  BabyKoot
  Bijdrager
  #10147497 Quote

  Goh twee dagen geleden schreef je nog hoe vervelend je het Viva forum vond. Maar blijkbaar niet vervelend genoeg aangezien je weer een nieuw account hebt aangemaakt. 

  https://forum.viva.nl/zwanger/gewichtstoename/list_messages/434009 

  Ik hoop nog steeds dat je dit allemaal niet verzint. Mensen reageren oprecht op jouw topics. 

  Ik raad je in ieder geval echt aan om hulp te gaan zoeken voor je onzekerheid en anders voor je drang naar aandacht. 

   


  Hannah Laura
  Bijdrager
  #10147500 Quote

  Dit topic hier is al je 3e topic in korte tijd met betrekking tot gewicht. En blijkbaar zit je dus ook op andere fora topics hier over te maken.

  Dat je een eetstoornis hebt (gehad) en dat aankomen moeilijk kan zijn is te snappen. Maar als je hier zo’n groot probleem mee hebt bespreek het dan met iemand die je echt kan helpen.

  Het lijkt net alsof je niet eens je best wilt doen maar gewoon aandacht wil. Doen hier iets aan. Vanaf nu leef je niet meer voor jezelf maar voor jou en je kleine, gedraag je hier dus ook naar.  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct