Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Te vroeg voor een echo en 2 weken gratis?

 • Auteur
  Berichten

 • AmVB
  Bijdrager
  #10086993

  Hoi allemaal,  Wij zijn er van de week achter gekomen dat ik onverwacht  zwanger ben van de eerste. Inmiddels 6 weken en 6 dagen dus nog heel pril. We zijn er echt heel blij mee en hebben ook al een echo gehad met 6 weken en 3 dagen  omdat er  niet duidelijk was of ik 6 of 10 weken was dit in verband met een rare periode tussendoor.    Nu waren we bij de verloskundige en heeft ze me best kunnen verweren. Het ene moment zei ze dat ik 4 weken was en het volgende moment weer 6 weken. Nu ben ik er middels achter dat je blijkbaar de eerste 2 weken gratis krijgt. Als je erover nadenkt vrij logisch, Maar is de ontwikkeling dan ook pas 4 weken? De verloskundige was  een vrij pittige tante en omdat ik al lang blij was dat ze via inwendige echo het vruchtje had kunnen vinden durfde ik niet zoveel meer te vragen.    Dit bracht veel onzekerheid met zich mee, Ik ben normaal al een piekeraar, maar  ik maak me nu he-le-maal gek. We hebben nog geen hartje gezien, dat was vroeg zei ze. En ik eigenlijk weinig symptomen heb op pijnlijke borsten die dan wel. En dan niet pijn doen. Ik weet niet wat te denken! Er staat overal dat rond 6 weken het hartje  gaat kloppen, Maar ik heb geen idee of ik nou 4 of 6 weken moet aanhouden. 😂 Was ik nou te vroeg voor een echo en moet ik me niet zo druk maken ? Kan zijn dat het verhaal niet samenhangend is, sorry..  


  Krista St
  Bijdrager
  #10086995 Quote

  6 weken moet je aanhouden. Ze rekenen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Dus je krijgt idd 2 ‘bonus’ weken. 

  Wanneer heb je nu weer een echo? 


  Lovethesun
  Bijdrager
  #10086999 Quote

  Kan je niet een vk zoeken waar je je wel fijn bij voelt? Er is niks belangrijkers dan dat. En dat je vooral ook durft te vragen want nu zit jij in onzekerheid daardoor. 

   

   


  Force
  Bijdrager
  #10087006 Quote

  Je bekijkt het gewoon van 6 weken. Die twee weken moet je niet meer over na denken die krijg je inderdaad cadeau. Ik zou inderdaad een andere vk zoeken, dan krijg je opnieuw een echo en hopelijk een leuker mens.


  AmVB
  Bijdrager
  #10087011 Quote

  Ja, misschien moet ik dat maar overwegen. Ik heb ook pas 9 juli de volgende echo, nog 3 weken. Al voelt het nog zo ver weg! Snap dan niet waarom ze het steeds maar bleef herhalen dan dat het dus eigenlijk 4 weken was.. Maar ja, goed om te weten! Morgen 7 weken dus. 


  Krista St
  Bijdrager
  #10087017 Quote

  Wat was er precies te zien op de echo? Wel een vruchtje? 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  AmVB
  Bijdrager
  #10087020 Quote

  Ja, Was wel een vruchtje te zien


  AmVB
  Bijdrager
  #10087021 Quote

  Deze zag er verder ook goed uit zei ze. 

  #10087368 Quote

  Wss zei ze dat t eigenlijk pas 4 weken was om je eraan te herinneren dat t nog erg pril is en het hartje ook nog niet hoeft te kloppen.

  Over 3 weken is er al zoveel ontwikkeling geweest en zie je ook een kloppend hartje.

  Maar idd je bent dus 6 weken zwanger😉😉

  Wachten duurt idd lang maar in NL krijg je niet veel echo’s helaas. Wel kan je vast ergens tegen betaling een pret echo laten doen. Maar daar zou ik ook even mee wachten dan heb je grotere kans dat het hartje al klopt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct