Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Te Weinig Vruchtwater 4

 • Auteur
  Berichten
 • #10420962

  Hoi allemaal Normaal gesproken ben ik niet zo van de forums en topics maar kan het nu echt niet laten. Ik ben op zoek naar positieve en negatieve verhalen van vrouwen die door een soort gelijk iets als mij gaan op dit moment. Ik ben 18 weken zwanger en heb een scheur in mijn vliezen gekregen vanaf 17 weken. Echo na echo heb ik te weinig vruchtwater er is nog wel wat maar niet veel Dvp 2.2 volgende dag al 1.97 Gynaecoloog in Erasmus heeft me verteld dat de overlevingskans 20a30% is. Mijn kleine frummel is voor de rest helemaal in orde incl orgaantjes maar omdat de baby zo weinig vruchtwater heeft kan hij/zij zich niet goed ontwikkelen. Zo zit de baby bv in kleermakers zit De groei is nog wel op schema. De gyntheeft ons verteld dat er vergroeiing kan zijn aan de ledematen omdat de baby niet veel ruimte heeft zo kan de baby bv ook een afgeplat gezichtje hebben. Het grootse risico is echter de long ontwikkeling omdat er zo weinig vruchtwater is is de gynaecoloog bang dat de longen niet volledig kunnen ontwikkelen. Voor nu heeft de baby wel maag en blaas vulling al is het wel minimaal De gynaecoloog schat de kansen niet erg hoog in Ze hebben geopperd voor zwangerschap afbreking of de zwangerschap zo ver rekken als mogelijk met alle gevolgen van dien. Evt stijve ledematen kunnen gemasseerd worden en dit is vaak effectief soms ook niet. Wel zou het kunnen dat de baby zoveel zuurstof te kort kan hebben dat hij of zij daardoor zwaar gehandicapt kan raken of bv de rest van zijn leven erg benauwd kan zijn. Wel gaf de gynaecoloog aan dat er wel baby’s zijn die met de nodige opstart problemen toch een volwaardig leven kunnen lijden al zei het maar 20a30% Ik ben dus op zoek naar ervaringen van vrouwen die door soortgelijk iets zijn gegaan. En mijnkunnem vertellen wat hun ervaringen/keuzes en verder verloop is gegaan. Al zijn positieve verhalen natuurlijk meer welkom blijf ik realistisch en snap ik dat er waarschijnlijk ook negatieve aflopen zijn. Tis gewoon een erg emotionele tijd en sta stijf van de stress ik hoop dan ook echt dat er mensen zijn die me iets meer kunnen vertellen Ik hoop iets van jullie te horen damens. Bvd Groetjes


  Galileo
  Bijdrager
  #10420974 Quote

  He, wat een naar nieuws! Ik heb geen ervaring, maar wil je heel veel sterkte wensen. Goed om te lezen dat de gynaecoloog eerlijk is en alle opties vertelt. Schaam je niet voor welke keuze je maakt of zorgen die je hebt over de toekomst, het is allemaal niet niks.


  StephW
  Bijdrager
  #10420989 Quote

  Ik wil je ook graag sterkte wensen, je wordt geconfronteerd met een bijna onmogelijke keuze begrijp ik.. misschien kunnen ze over 2 weken opnieuw beoordelen en nog iets meer zeggen? Echt heel rot, dat je niet gewoon kan genieten nu.


  Mama-L
  Bijdrager
  #10421002 Quote

  Hoi, wat heftig zeg wens je veel sterkte.
  Toen ik dit verhaal las moest ik gelijk aan een artikel denken van een paar jaar terug. Een mevrouw hetzelfde als jouw. En die heeft echt heel veel liters water op een dag gedronken en veel rust gehad. Artsen verklaarde haar voor gek en zeiden dat dit niet werkte maar ze dacht niet geschoten is altijd mis. Zo heeft ze het nog genoeg weken kunnen rekken totdat het levensvatbaar was.

  Het artikel staat op mama en zo. Moet je even googelen vliezen gebroken en veel water drinken.
  Nou is het bij iedereen anders hoe het kan verlopen natuurlijk. En wil je geen valse hoop geven. Maar ik zou in zo’n situatie alles proberen.
  Heel veel sterkte in deze tijd zeg. Heftig.


  Henver
  Bijdrager
  #10421007 Quote

  Zo vroeg in de zwangerschap heb ik geen ervaring mee. Mijn buik was bij de eerste zwangerschap altijd vrij klein vond ik zelf maar alle echo’s waren goed, tot rond de 34 weken. Toen zagen dat er te weinig vruchtwater was. Heb toen een paar weken achter elkaar een echo gehad en het was op het randje van wat er moest zijn. Uiteindelijk is mijn zoon met 40+5 gewoon thuis geboren onder leiding van eigen verloskundige en was er genoeg vruchtwater. Ze kunnen niet altijd alles precies goed inschatten op basis van een echo maar ik maakte er ook geen zorgen over omdat het al zo ver in de zwangerschap was.

  #10432555 Quote

  Hoe gaat het nu met je? Heb hetzelfde nieuws gehad maar ben pas 15wk. Ik voel helemaal geen vruchtwater weglopen en toch was het ineens bijna allemaal weg. Hopelijk komt alles goed!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct