Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Teen Nagels Knippen

 • Auteur
  Berichten
 • #10393171

  Hoi!

  Heeft iemand goede tips voor een goed knippertje en hoe jullie de nageltjes knippen? Ons zoontje kan echt niet stil zitten en vind het vreselijk als je zijn handjes of voetjes dan vast pakt.

  Heb al een schaartje geprobeerd en zo’n simpel knippertje van de prenatal


  MamavanElynnSenn
  Bijdrager
  #10393173 Quote

  Hoi! Met onze dochter van anderhalf maak ik er gewoon een beetje een spelletje van 😂 op het moment dat de schaar de nagel zegmaar knipt maak ik een grappig geluidje, of ik zing een liedje en op het deuntje knip ik😂 het klinkt echt debiel nu maar het werkt wel en onze dochter vind het grappig én de nageltjes zijn geknipt 🙈


  MamavanElynnSenn
  Bijdrager
  #10393177 Quote

  Oja en ik gebruik dus gewoon een baby nagelschaartje, vind de knippertjes zelf niet handig maar das persoonlijk natuurlijk 😌


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10393178 Quote

  Ik gebruik een simpel knippertje en doe het altijd voor het avondeten (dan is hij moe) tijdens het kijken van een filmpje aan de eettafel. Hij zit dan in de kinderstoel en zijn aandacht is ergens anders. Bij ons werkt dit perfect, anders is het niet te doen. Wellicht heb je er wat aan!


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10393186 Quote

  Toen onze dame nog een mini was, knipte ik de nageltjes in haar slaap. Vervolgens met een filmpje aan in de eetstoel en nu ze bijna een jaar is zit ze rustig bij me op schoot. Er staat wel een filmpje aan, maar meestal kijkt ze rustig wat ik aan het doen ben. Als ze er even klaar mee is, stop ik en ga op een rustiger moment weer verder. Het lukt steeds beter om alles in een keer te knippen. Ik gebruik een simpel babyschaartje uit zo’n pakketje van Prenatal.

  #10393223 Quote

  Fijn deze herkenning!! 

  Hier probeer ik er een spelletje van te maken en dan kom ik tot 5-6 nagels 😂 Dan blijft het leuk dus ik doe er een paar per keer… Teennagels altijd in de kinderstoel terwijl ze ergens mee speelt.

  Ik gebruik een baby nagelschaartje voor de vingers en een knippertje voor de tenen. 

  read more image Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar
  #10393236 Quote

  Ik gebruik ook een knippertje en tel samen af tot we klaar zijn. Vaak wel voor de tv.. werkt hier t beste met 22 maanden


  Kim Beaujean
  Bijdrager
  #10393288 Quote

  We maken er altijd een tel spelletje van. Vingers en tenen tellen en eigenlijk altijd na het badmoment (schone pyjama aan, nagels knippen).

  Wellicht helpt een vast moment/ritueeltje


  Peach
  Bijdrager
  #10393496 Quote

  Filmpje aan en met knippertje. Anders is het echt geen doen haha.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen