Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Teleurgesteld Over Geslacht

 • Auteur
  Berichten
 • #10223577

  Hoi mama en mama’s to be. Ik ben 32 weken zwanger van mijn tweede kind, mijn tweede zoon. 

  Ik ben dolgelukkig en heb mezelf altijd gezien met 2 kleine mannen. En wellicht ooit zelfs een 3e kindje in de toekomst. Maar sinds ik in verwachting ben en mijn droom uitkwam met een tweede zoon bekruipt me toch af en toe een gevoel van teleurstelling dat ik dan dus misschien nooit een dochter zal hebben. En eigenlijk komt dat ook vooral door m’n omgeving. Zoveel mensen reageren beetje suf als ik vertel dat ik weer een jongen mag krijgen. “oh nou wel leuk voor je zoontje” “nou dat word voor nummer 3 dan”… Het maakt me onzeker en geeft me het gevoel alsof ik nu iets ga missen. Dussssss zijn er hier trotse enthousiaste jongensmama’s die mij hun ervaring met alleen boys kunnen vertellen? Mijn oudste zal een maandje na de geboorte 3 jaar worden. Liefs! 


  MamaPatty
  Bijdrager
  #10223584 Quote

  Ik ben zwanger van onze 3e zoon ! Zó onwijs blij mee, een meid was net zó welkom geweest maar ik zag mezelf ook inderdaad altijd al als ‘jongensmama’. 

  De reacties ‘Oh, je had zeker liever een meisje erbij gehad..’ en dergelijke gooi ik maar naast me neer.. Dus omdat ook deze baby een jongetje is, is hij minder leuk? Natuurlijk niet!!!

   

  Als jij er gelukkig mee bent, lekker laten gaan wat een ander vind of zegt😉

  #10223586 Quote

  Wees blij met wat je hebt. Of het nou alleen jongens zijn of alleen meisjes. Het is een geschenk uit de hemel!!

  #10223587 Quote

  Wees blij met wat je hebt. Of het nou alleen jongens zijn of alleen meisjes. Het is een geschenk uit de hemel!!


  -Boysmom
  Bijdrager
  #10223588 Quote

  Mensen zeiden tegen mij: “ow wat jammer..” over mijn 2e zoon. Terwijl ik zooo blij was. Een.meisje had ik net zo leuk gevonden maar ik ben wel een echte jongens mama ben. 


  Stormgirl
  Bijdrager
  #10223592 Quote

  Klinkt eigenlijk meer als teleurstelling over de reacties in je omgeving. (Die ook echt niet cool zijn trouwens)

  Helemaal leuk toch lekker met de boys ravotten straks. Geniet nog van je laatste weken en straks van het fullpull jongens_mama zijn. X

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10223605 Quote

  Super lieve reacties. Moet me er idd niks van aantrekken. Nu al super trots op m’n twee jongens. 


  RomyVM
  Bijdrager
  #10223606 Quote

  Bleh, zo stom.. al die mensen in je omgeving! Lekker niks van aantrekken. Alsof het alleen maar goed is als je gezin uit een zoon en een dochter bestaat. 

  Ik heb een dochter van bijna 2 jaat, ben 36 weken zwanger van mijn tweede kindje.. we weten niet wat het wordt! En het is allebei net zo welkom en net zo leuk! We zijn zo benieuwd, nog een paar weekjes geduld….! 🙂

  Lekker genieten van je huis vol mannen!!


  JomieJW
  Bijdrager
  #10223648 Quote

  Wat een belachelijke reacties van die anderen uit je omgeving! Ik vind het zo stom dat je blijkbaar van elke 1 moet krijgen. Toen ik zwanger was van de eerste wilde ik stiekem dat het een jongen was. Deels door de naam (zit een zeer persoonlijke reden achter), maar ook omdat ik mezelf echt als jongensmama zie. Ik was dan ook dolgelukkig toen het een zoon bleek te zijn. Het is nu ook echt een mama’s kindje, haha. Ondertussen is meneer 21 maanden en ben ik 34+3 zwanger van nummer twee. Het maakte me dit keer wat minder uit dan bij de eerste, dat scheelt, maar toen ik zwanger bleek te zijn van een meisje moest ik toch even schakelen. Nu ik er wat meer naartoe heb kunnen werken, ben ik gewend aan het idee en kan ik er ook naar uitkijken. Maar ik moest er echt wel even aan wennen, hoor! 

  Ook leuk, die reacties en voorspellingen van anderen: heel veel mensen in mijn omgeving zijn er dus van overtuigd dat ik nu een meisje krijg. Argument? Omdat onze eerste een jongen is moet ik nu wel een meisje krijgen. 😂 Belachelijk en slap argument. Vriend van me is met 3 jongens thuis en een vriendin is met 3 meiden thuis haha. Toch wel gek hoe mensen denken… Vind het ergens stiekem een beetje jammer dat ze in mijn geval gelijk hebben, al was het maar om die argumenten onderuit te halen 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct