Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Telkens Ziek Door Op Vang Ouders Helaas Ook

 • Auteur
  Berichten
 • #10565223

  Hallo, mijn dochter is 11 maanden en gaat 2 dagen in de week naar de kinderopvang. Ze gaat hier al heen vanaf dat ze 3 maanden oud is.

  Nu is zij, om de havenklap ziek. Meestal valt het bij haar nog wel mee, echter worden wij als ouders ook telkens ziek. Al meerdere malen buikgriep gehad, koorts, verkouden etc. Wie herkent dit? En wanneer wordt dit minder?


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10565227 Quote

  Heeeeeeel vervelend hè! Nooit zoveel ziek geweest als het eerste jaar met kind 🙈 ze is hier nu bijna 2 (21 maanden) en gaat sinds ze 1.5 is echt al wel beter. De laatste maanden amper meer last/ziek. Hang in there! Het wordt beter! 

   

   

  Ook al breekt nu de volgende fase aan hier…. luizen in de groep😅 never a dull moment


  NicoleSD
  Bijdrager
  #10565236 Quote

  Ja heel herkenbaar. Heb dochtertje van 6 maanden en gaat ook 2 dagen in de week naar opvang vanaf dat ze 3 maanden is. Ben al keer verkouden geweest en keer alleen verhoging gehad en beroerd gevoeld door virusjes die zij mee heeft genomen van opvang, maar ben nu al 2,5 week ziek met ontstoken holtes en intussen aan de antibiotica 😵‍💫 Heb ook het idee dat ik van al die virusjes zieker word dan zij 🙈 Ik hoop ook dat ik er voor de rest vant jaar weer ff vanaf ben, maar ben bang dat dat ijdele hoop is 😅

  #10565274 Quote

  Hier ook! Kreeg er zelfs gezeur mee op werk (ik sta voor de klas), maar had een zeer begripvolle bedrijfsarts. Toen hij 1,5 was, werd het plotseling veel beter. De laatste 4 maanden is hij maar 2 keer ziek geweest, daarvoor elke week 😰


  Milu
  Bijdrager
  #10565275 Quote

  Jup, pik vrijwel alles mee wat hij mee nam (heel fijn in de coronatijd). Als hij verkouden is kan ik er bijna de klok op gelijk zetten dat ik volg. Hij is nu 2, zelfs corona heeft hij meegenomen🙈 Over 4 weken gaat onze jongste ook naar de opvang. Dan zal t wel helemaal feest worden..


  Essil
  Bijdrager
  #10565285 Quote

  Is bij ons ook, al was er in de coronatijd minder buikgriep door de hygiëne maatregelen. Nu ze bijna 2 wordt is het al een stuk minder. (Het meeste al gehad/stopt minder in haar mond?)

  Of afwachten of thuishouden….

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MrsM
  Bijdrager
  #10565528 Quote

  Heel herkenbaar, was hier net zo. Vanaf 2 jaar werd het veel minder en nu hij naar school gaat is hij (afkloppen) alleen nog licht verkouden geweest… Heb altijd gehoord dat ze door de opvang als ze klein zijn vaker ziek zijn, maar dat ze tegen de tijd dat ze naar school gaan de meeste kinderziektes al gehad hebben en dan een betere weerstand hebben dan degenen die dat niet of minder zijn geweest. We hebben in de afgelopen 4 jaar idd de meeste kinderziektes wel af kunnen strepen.

  Veel sterkte, op de een of andere manier is er vanuit werkgevers ook meer begrip als je zorgverlof opneemt bij een ziek kind wanneer ze nog zo klein zijn, wellicht is dat ook een voordeel…


  Lewis
  Bijdrager
  #10565593 Quote

  Hier net zo. En ik raakte zwanger van de tweede, ben in de zwangerschap nog makkelijker ziek geworden van haar. 

  Zij was vanaf 4 maanden echt wel een keer of 3 per maand ziek, met vaak hoge koorts. Steeds maar weer thuis houden, schaamde me dood op mn werk. Weer andere uren werken, of zelfs ziekmelden. En tijdens mijn zwangerschap was het helemaal erg. Wat voelde ik me rot zeg! Tijdens mijn bevalling had ik corona, 4 weken ziek geweest. 

  Rond 1,5 begon het af te nemen. Ze is nu 2 jaar en 2 maanden en als ze wat heeft, is het gewoon verkouden, vaak geen koorts meer. En soms is het nog steeds 3 keer in een maand, en dan ineens 2 maanden niet. Dus het gaat zeker beter. Maar sinds de bevalling in maart ben ik ook alweer 3 keer getroffen. 2 keer licht verkouden en 1 keer hoge koorts. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10565987 Quote

  Hier ook herkenbaar, mijn zoontje vangt daar alles en ik neem het dan vrolijk van hem over… Gelukkig blijft mijn man meestal wel op de been, haha. Maar toen hij anderhalf werd was er inderdaad een soort bijna magische grens ofzo dat hij ineens nog maar zelden ziek werd, hooguit nog af en toe een snottebel (behalve dan de waterpokken, toen was wel echt ziek). Tot die tijd en vanaf dat kinderen op zijn leeftijd getest moesten worden op corona kwamen wij daar zeker elke 2 weken voor hem, al heeft hij (en ikzelf ook, want ik mocht telkens een paar dagen later ook langs de teststraat) dat nooit gehad volgens de testen. Maar inderdaad telkens een puzzel hoe we dat weer gingen opvangen met werk enzo, al hebben zowel mijn man als ik gelukkig een baan die volledig thuiswerkend uitgevoerd kan worden en enigszins flexibel is qua werktijden.

  Onze tweede is vorige week geboren, dus ik ben heel benieuwd hoe het straks gaat als hij ook naar de opvang gaat. Ik verwacht eigenlijk dat hij ook wel ziek zal worden, maar ik hoop zelf na al die verkoudheden bij de eerste iets beter overeind te blijven. We gaan het zien.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct