Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Temp na ovulatie

 • Auteur
  Berichten
 • #10192606

  Vraagje voor degenen die zwanger proberen te worden/ werden dmv temp meten/ afscheiding in de gaten houden. Ik heb 15, 16 en 17 april veeel slijm verloren en buikpijn gehad waardoor ik ervan overtuigd ben dat ik heb geovuleerd. Ik denk op de 16e. De 17e was mijn temp 37,1 sochtends, de dagen ervoor 36,4. Nu sinds gister en vanmorgen ook weer 36.4. Ik heb seks gehad op de 10e en 11e. En op de 17e en gister. Als ik zwanger zou zijn geraakt, dan zou mijn temp toch niet gezakt zijn? Zou die dan minstens zo hoog blijven als rond de ovulatie of is dat overdreven? Dank jullie!


  Anomi-
  Bijdrager
  #10192608 Quote

  Na de eisprong stijgt je temperatuur, als je seks hebt als je temperatuur is gestegen ben je dus eigenlijk al te laat..

  Bij de eventuele innesteling zakt je temperatuur, om later weer te stijgen. Dan blijft de temperatuur hoog tot aan je NOD.. 

  Na mijn eisprong daalde hij iets, maar bleef wat verhoogd. Vervolgens kreeg ik een dag of 2/3 een dip, waarna mij temperatuur weer ging stijgen. Toen een positieve test!


  Ixxomi
  Bijdrager
  #10192642 Quote

  De regel is, na ovulatie 3 dagen stijgende temperatuur. Echter als je temp af stijgende is ben je al te laat met sex. Daarom is de temp methode eigenlijk ongeschikt. Je kunt beter ovulatietesten halen. Die geven je hormoon piek vlak voor je ovulatie aan. Dan sex is betere timing. 

  #10192705 Quote

  Bedankt voor jullie reactie. Ik lees nu trouwens terug in mijn aantekeningen dat ik de 15e opeens 36.8 had,  de 17e dus 37.1 ( de 16e vergeten te meten.) Daarvoor dus steeds 36.4 en nu weer. Waarschijnlijk heb ik dus een verhoogde temp gehad van 15 t/m 17 april. Ik denk zelf ook dat de sex op de 17e en 18e ‘te laat’ was. Hoop dat mijn ovulatie dus de 14e was aangezien daarna de temp steeg. Toch vreemd dat mijn overduidelijke ‘ ovulatie-afscheiding’ begon sochtends vroeg op de 15e heel hevig. Tot aan de 17e. (Toen smiddags al minder) is dat niet vreemd om pas na de ovulatie op te merken? X


  Ixxomi
  Bijdrager
  #10192725 Quote

  Helaas is afscheiding ook heel verschillend per vrouw. Zelfs ovulatiepijn is niet altijd betrouwbaar. Ik dacht altijd dat ik op dag 12 ovuleerde omdat ik dan scherpe pijn had. Bleek achteraf dag 15!

   

  Zoals ik zei. Ovulatie strips zijn het betrouwbaarst. Dan kom je er goed achter wanneer je ovulatie is. Ik was vervolgens binnen 3 ronden zwanger. 

  #10192733 Quote

  Ik ga idd volg keer daarmee beginnen. Was er nu net te laat mee. Helemaal met een onregelmatige cyclus lijkt mij dat veel handiger. Ik heb nu ook op de 16e savonds erg veel buikpijn gehad en las dat het voorafgaand de ovulatie is, maar zelf had ik vorige maand bijv de hele week eromheen buikpijn. Ik dacht ik probeer de billingsmethode maar het blijft idd gissen zo

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Daiss
  Bijdrager
  #10193292 Quote

  Hoii, ik zou je even mijn verhaal hebben misschien kun je voor jezelf er wat nuttigs uithalen qua tempen.

  13maart had ik een mk met 8 weken. Vanaf de 23e had ik heel erg vruchtbaar slijm waardoor ik ben gaan tempen( ik temp nooit meer elke dag na 16 rondes tempen weet ik wat mijn temp voor en na ovulatie is ) mijn temp schommelde tussen 36,3 36,4 daarna 2 dagen hoog 36,8 ik dacht dus dat mijn ei was geweest( wat voor mij heel vroeg zou zijn omdat ik normaal een cyclus van minimaal 35 dagen heb) maar goed de 27e controle bij de gynaecoloog ook hij zij je ei is gisteren gweest. Mijn gevoel zat toch niet helemaal lekker omdat die ochtend mijn temp weer laag was en weer opnieuw vruchtbaar slijm. Ik ben door gaan tempen en ovu testen gaan doen en ik had uit eindelijk pas op 10 april mijn ei gehad mijn temp ging daarna pas echt omhoog. 

  Mijn advies is vertrouw je lichaam en je temp blijft echt hoog zodra je ei is geweest. 

  #10193496 Quote

  Dank je wel daiss voor het delen van je ervaring. Toevalligerwijs ben ik nu ziek van een oorontsteking, dus houd ik er rekening mee dat de verhoogde temp daar van kwam. Groetjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct