Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Temperatuur wisselt enorm tijdens slapen

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanRV
  Bijdrager
  #10517347

  Goedeavond iedereen!

  Ik kom er zelf gewoon niet uit!

  Mijn kleintje is nu ongeveer 6 maanden en bijna 2 weken oud. Ze heeft sinds 2 weekjes dat ze zodra ze slaapt heel koud wordt. Haar temperatuur gaat dan naar rond de 36 en gaat van die kleine huiltjes doen in haar slaap. Als we haar dan wat warmer aankleden dan gaat ze weer enorm zweten en dat lijkt me nu ook weer niet de bedoeling.

  De thermostaat in huis staat op 21,5 graden. Alleen snachts gaan ze volgens uit en krijg het niet anders ingesteld. En volgends de thermometer op haar kamer is de kamertemperatuur bij haar vaak rond de 20 graden. Maar voor ons gevoel voelt het daar veel kousen aan.

  Wat trekken jullie je kleintjes nu aan met dit wisselende weer en moet ik me misschien zorgen maken dat het iets anders is? Ik denk het niet hoor want ze is verder gewoon vrolijk en super lief en drinkt goed. Alleen normaal sliep ze hele nachten door en nu worden we steeds snachts wakker van haar huiltjes door de kou 🙈


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10517429 Quote

  Als het een koude nacht wordt krijgen ze een extra dekentje. Die leg ik over ze heen als ik zelf naar bed ga. Anders heb ik ook huilende ijsklompjes in de nacht.

  Te warm aangekleed werkt idd ook niet. Dan gaan ze zweten en koelen daardoor teveel af in de nacht


  MevrouwI
  Bijdrager
  #10517514 Quote

  Hey mama,

  Die thermometer op kamer is echt vervelend. Onze babyfoon heeft er 1, geleerd dat ik daar niet op moet vetrouwen.

  Onze spetter heeft altijd een romper korte mouw, feetje pyama en slaapzak met korte mouw aangehad. Werd in de ochtend alleen wakker met koude knuistjes.

  Het gepruttel van je meisje hoeft niks raars te zijn. Verwerken van de dag, dromerig. Nu mijn dochter 2 is, heb ik nog wel eens naast bed gestaan omdat ik dacht dat ze wakker was. Mieperde ze er 4 a5 woordjes uit en weg was ze weer.


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10517516 Quote

  Het zakken van lichaamstemperatuur tijdens de slaap is heel normaal. Jouw eigen temperatuur zakt ook in de nacht. Tekenen van het koud hebben zijn eerder koude voetjes of een koude rug. Mijn zoontje slaapt in een romper, dunne pyjama en slaapzak met mouwen tog-waarde 3. Overdag slaapt hij enkel in zijn romper en slaapzak omdat het dan warmer is.
  De onrust in de nacht kan het verwerken van de dag zijn, of misschien maakt je kindje weer een grote ontwikkeling door? Ook dan is er vaak meer onrust.
  Of heb je iets aan voeding veranderd? (Meer) vaste voeding geïntroduceerd of bijvoorbeeld voor het eerst brood gaan geven? Dat kon bij mijn zoontje ook veel onrust geven in het begin.


  MamavanRV
  Bijdrager
  #10517916 Quote

  Dankjewel voor de reacties!

  Ik vraag me alleen af of het nou een slecht teken is als ze zweten? Want als je opzoekt over een baby en zweten beginnen ze gelijk over warmte stuwing. Maar als die kleine zweet maar verder een normale temperatuur heeft is er toch niks aan de hand qua warme stuwing enzo?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct