Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ten einde raad

 • Auteur
  Berichten

 • Puckelientje
  Bijdrager
  #10252176

  Ik moet even klagen/ het van me afschrijven. En tevens vraag ik hulp en advies.

  In het kort. Wij hebben een zoontje van bijna 3. Is altijd al een slechte slaper geweest en dat is hij nog. Maar inmiddels begint het me echt op te breken en ik merk dat hij zelf hier ook onder lijdt. Hij is al dagen hangerig zegt dat hij moe is maar kan gewoon niet slapen. 

  Het is een gevoelig, snel geprikkeld kind, (HSP) en wij vermoedden dat hij iets van ADHD heeft (heb ik ook en herken heel van mijzelf in hem)

  Als baby zijnde heeft hij heel veel gehuild, bleek reflux  en koemelkallergie wat laat is ontdekt. Met name snachts had hij echt ‘koliek’aanvallen. We hebben in de afgelopen jaren al 3 slaapcoaches erbij gehad. Ieder met goed advies, wat helaas maar kort resultaat heeft.

  We hebben een standaard bedritueel (bad/douche tandenpoetsen verhaaltje dag doornemen en dan slapen gaan) vaak zit iemand van ons erbij omdat hij anders helemaal niet gaat slapen. Laten huilen 1x geprobeerd. Werkt niet en vind ik echt helemaal niets, zijn doorzettingsvermogen is enorm.. massages geprobeerd maar dat wil hij niet meer we gebruiken wel lavendelolie zowel onder de douche en op zn knuffel. En ik vergeet vast heel veel wat we al geprobeerd hebben..

  Maar inmiddels weet ik het echt niet meer en nu met een nieuwe zwangerschap merk ik dat iedereen in huis goed zn slaap kan gebruiken. 

  Heeft iemand van jullie misschien ervaring met valdispert kids of bijv bach bloesem voor kids of t slaapmutsje (junior slaap en rustsiroop) van sleepz?

   


  W83
  Bijdrager
  #10252222 Quote

  Gelukkig vallen mijn kinderen, maar de oudste (4 jaar) heeft met vlagen moeite om te gaan slapen. Wat vaak hielp (en alleen bij mij) was dat ik deed alsof haar knuffel kan praten. Nu zegt ze ook vaak tegen mij dat ik poes (haar knuffel) moet praten. Dan accepteert ze het allemaal sneller. Misschiwn dat je dat kan uitproberen. 

  Middeltjes heb ik nooit hoeven te geven. Heb wel gehoord dat Valdispert echt wel fijn is voor drukke kinderen. Misschien kun je bij de drogist of de apotheek daarmee over vragen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct