Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tenen Lopen

 • Auteur
  Berichten
 • #10403080

  Mijn zoontje loopt sinds 14-15 maanden. Hij is nu bijna 20 maanden en gaat steeds vaker op zijn tenen lopen. Uiteraard corrigeer ik het door te zeggen dat hij plat op zijn voeten moet lopen. Iemand enig idee wat de reden kan zijn dat hij begonnen is hiermee? Als hij buiten op zijn schoenen loopt doet hij het niet maar dus wel regelmatig thuis. En nog andere tips om dit te corrigeren? Dank alvast voor de reacties!


  mama van lot
  Bijdrager
  #10403091 Quote

  Niet corrigeren. Gaat vanzelf over.


  MoesjeSharel
  Bijdrager
  #10403105 Quote

  Veel kindjes doen dit een tijdje en hoef je niet te corrigeren. Het is een fase. Wat de reden is heb ik eigenlijk nooit opgezocht.

  #10403137 Quote

  Dank voor jullie reacties. Voor mijn lering: 

  #10403140 Quote

  Dat ging niet helemaal goed. Voor mijn lering: Wat is er mis met corrigeren? Ik doe het neutraal en niet bestraffend ofzo. Ben alleen bezorgd dat zijn kuitspieren onvoldoende meegroeien, hij doet het namelijk echt best veel. 


  Rcl
  Bijdrager
  #10403145 Quote

  Alle kinderen doet die van mij ook en dan weer plat dan alsnog lekker late en anders vraag je cb of huisarts . Alsnje corrigeer dan doen ze het juist

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  CFK
  Bijdrager
  #10403151 Quote

  Het is idd een fase, niet nodig om te corrigeren. Kindjes doen dit om hun evenwicht te oefenen. Lekker laten doen dus :). Mijn zoontje deed het ook, maar wordt steeds minder naarmate hij beter gaat lopen.


  Loethe
  Bijdrager
  #10403282 Quote

  Misschien binnen de schoentjes aan doen?


  Lienniex
  Bijdrager
  #10403309 Quote

  Je hoeft je geen zorgen te maken over zijn kuitspieren of voetjes. Dit is heel normaal. Het hoort bij de ontwikkeling van zijn voetjes en het leren lopen. Een kindervoet is tot het 7e levensjaar bezig met vormen, stabiliseren en spierkracht ontwikkelen. Mijn zoontje doet het ook. Ik ben zelf podotherapeut en krijg deze vraag heel vaak. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct