Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Terror Nachten

 • Auteur
  Berichten
 • #10519516

  Goedemorgen, 

  Onze dochter is net 18 maandjes en heeft sinds één week drama nachten.

  Gaat lekker slapen maar word dan rond 2u wakker en vind dan dat ze naar beneden moet en de dag mag starten, pfoee te vroeg! Maar laat je haar in haar bed dan krijst ze zo een uur haar longen eruit.

  Afgelopen nacht haar vastgehouden en gewiegd en toen duurde het alsnog 2uur voordat ze weer sliep. 

  Heeft iemand tips? Want dit is voor haar zo sneu want overdag is ze te moe en is dus alles drama. Ze slaapt nog 1x overdag, meestal 1 a 2 uurtjes


  Lewis
  Bijdrager
  #10519525 Quote

  Geen tips, wel herkenbaar. Zulke weekjes zitten er hier ook wel tussen. Wij houden gewoon vast aan hoe het altijd gaat en accepteren dat zulke periodes er ook bij zitten. Die van ons is nu 20 maanden. Het zijn wel echt fases die vanzelf weer over gaan gelukkig. Soms duurt het even. Maar ze gaan vanzelf weer slapen.

  Google trouwens eens de 18 mnd slaapregressie. Misschien haal je daar nog herkenning en tips uit.

  #10519527 Quote

  Maar ga je er dan snachts uit met jullie kleine?

  Of laten jullie hem huilen?


  JannekeN
  Bijdrager
  #10519545 Quote

  Het zijn idd fases. Onze zoon is nu 2 en heeft het nu ook alweer 2 weken. Rustig blijven helpt hier het beste. En ja, de dagen zijn ook taai! Succes, het gaat voor Bij!


  Lewis
  Bijdrager
  #10519546 Quote

  Maar ga je er dan snachts uit met jullie kleine? Of laten jullie hem huilen?

  Niet naar beneden spelen nee. Gewoon troosten zoals wr normaal doen. Ook al gaat dat 3 uur door tot ze weer slaapt. Anders krijgt ze zo door wat er nodig is om naar beneden te gaan. Het gaat echt vanzelf weer over. Taaie nachten zijn het wel. 

  #10519769 Quote

  Heel herkenbaar. Wij hebben dit weken gehad. Onze zoon werd dan wakker en kletsten zo rustig 1,5 uur. Het liefst ging hij naar beneden toe.
  Wat bij ons uiteindelijk het beste werkte is dat wij in zijn kamer gingen zitten hem weer goed instopte en wachten. Dan bleef hij rustig liggen en viel weer in slaap.
  Dat heeft wel 2 weken geduurd voor het iets beter ging

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Dijker
  Bijdrager
  #10520020 Quote

  O, die fase herken ik nog wel.. Onze zoon heeft altijd honger met  de sprongen en slaapregressie. Werd s nachts tussen 1 en 2 wakker, jankend en lichtelijk in paniek, niets hielp.

  En vind er van wat je ervan vinden wil, wij gaven en geven hem altijd eten als hij honger heeft. Bij het hoogtepunt heeft hij snachts 2 boterhammer, een banaan en een schaal volkorengranen met melk naar binnen geschoven. En daarnaast gewoon nog z’n eigen patroon aanhouden. Heel saai met een kleine lamp in de hoek en geen woorden uitgewisseld. En wij zijn van mening dat zo’n sprong of slaap regressie (welke naam je het ook geeft) de nodige energie kost, kind kan na zo’n periode in eens veel meer.. en wat energie kost, kost brandstof (aka eten) Zo’n sprong is bij hem dan vaak met 2/3 weken wel voorbij en van de ene op de andere nacht sliep hij weer door.

  Bij ons zorgde dit voor de minste weerstand. Hij afgeleid en binnen 1uur ligt hij weer op bed. 


  Firemen
  Bijdrager
  #10520505 Quote

  Zelf is het bij ons niet zo erg. Als de nachten en dagen echt een drama worden helpt het bij ons om ze eens bij de oma te laten slapen. Een andere omgeving doet haar wonderen en vaak betert het erna weer.

   

  En zo hebben mama en papa ook eens een doorslaap nachtje. Ik ben ervan overtuigd dat het ergens slapen voor onze dochter ook een meerwaarde is in haar hechtingsproces. Onze dochter is nu 15 maanden.


  MamaMaudenFem
  Bijdrager
  #10520895 Quote

  Ik herken de nachten.. heb de afgelopen 2 weken meerdere nachten naast het bed van onze dochter, 18 maanden, gezeten. Soms zelfs hand in hand, menig nacht m’n matras versleept in de hoop nog iets van slaap te kunnen krijgen. Nu nog veel in de weer in de avonden en bij het naar bed brengen. Ach, ooit wil ze niet meer dat ik naast haar bed zit.. zo troost ik mezelf maar.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct