Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Terrormama be like 🙈

 • Auteur
  Berichten

 • KL-E
  Bijdrager
  #10344485

  Wat ben ik toch af en toe een vreselijk mens, een echte terrormoeder, zo een van het soort ‘stiefmoeders van sneeuwwitje’ , zeg maar.

  3 maanden geleden vond ik het tijd dat we overdag afscheid gingen nemen van ‘pup’ (speen). Mijn lieve, kleine kereltje begon steeds meer te praten en dat met zo’n ding in de mond, maakte het allemaal erg lastig te verstaan zeg maar. Ook een hoop geslispel ertussen, dus met hem afgesproken dat ‘pup’ in bed bleef liggen. Nu vindt hij het sochtends heerlijk om vanuit zijn bedje nog ff lekker op de bank te tutten met dat ding in de mond, dus de eerste paar ochtenden was t een behoorlijk dingetje…(😭😩😡😢)   Dit ging als volgt: 

  Zoonlief: ‘pup?’ Terrormama: ‘nee schat, pup ligt lekker in bed.’ Zoonlief: ‘Nee? Pup?’ Terrormama: ‘Nee schat, pup slaapt’ Zoonlief: ‘Wheeeeeeeeeeee!’ (Oorverdovend) Terrormama: ‘Nee schat, echt niet’ Pakt hem bij zich en knuffelt hem (dat dan weer wel). Gelukkig na een paar daagjes was deze hel over en was ‘pup’ overdag verleden tijd!

  Toen werd het ineens bloedje heet in nederland en dat betekent bij ons boven: saunatime!!! Zweten tot en met dus. Nieuwe superdunne zomerslaapzak kopen, of einde slaapzaktijdperk? Het werd t 2e….Waarom? Nja, puur eigenbelang eerlijk gezegd… Betaal je je scheel aan, zelfs die goedkope van de hema vind ik nog te duur. En dan moet je er 2 natuurlijk, want dat is makkelijker met wassen enzo. 

  Nou, zo gezegd zo gedaan! Mijn knappe kereltje weer n stapje dichterbij het groot worden. Eej, alsof hij nooit anders had gedaan! Sliep gewoon meteen door! 

  En dan nu… nu komt het ergste van dit alles… Dat knappe, lieve kereltje van mij, bijt zijn speen stuk. Elke week kon ik weer een nieuwe in bed flikkeren, omdat hij m weer stuk had gebeten. Toen ik de laatste reserve uit de kast pakte, keken mijn man en ik elkaar aan: ‘wat doen we? Dit de laatste?’ Je voelt m al aan komen zeker… Jups, dit zou de laatste worden. Waarom? Nja, eigenlijk tweeledig: enerzijds eigenbelang. Ja heej, weet je hoe duur die krengen zijn? Kost ons een vermogen elke week! En anderzijds is het ook gevaarlijk. Stel je voor hij bijt dat ding doormidden en stikt er in,dat wil je natuurlijk ook niet!

  Dus vorige week in de ochtend samen met hem zijn pup in de kliko gegooid. Terrormama: ‘kijk schat, pup is kapot!’ Zoonlief: ‘pot! Make?’ Terrormama: ‘Nee schat,dat gaat niet. Kom dan gooien we m weg.’ Zoonlief: ‘dada pup!’ Terrormama: ‘dag dag pup’ Samen nog inbed gaan kijken: ‘kijk, pup is echt weg’ Die ochtend werd de kliko geleegd, dus samen pup uitgezwaaid. En toen was het 12.30 uur: bedtijd….

  Echt waar, wat doe ik mijn kind aan!!! Schreeuwen, huilen, dikke tranen. Echt ook oprecht verdriet! ‘Puuuup’ puuuup! Pot!!’ Mijn terrormamahart brak. Zijn eerste echte verdriet om iets… Ik ben tig keerbij m terug geweest, getroost, gezegd dat hij nu 2 jaar is en een grote jongen. Na de zoveelste keer naar m toe te zijn gegaan, trok ik t niet meer. Heb m uit bed gepakt en bij mij op bed gelegd. Samen lekker gelegen en hij helemaal na snikken en 5 minuten later was hij vertrokken.. Hij heeft nog 2 uur geslapen in ons bed, tegen al onze principes in en bang voor wat de avond zou gaan brengen, maar heej, fuck it. Dit was ff zo nodig en zo heerlijk samen in t grote bed! Vanavond zien we wel verder! 

  Die avond zijn we 3x bij hem terug gemoeten voor te troosten en daarna viel hij als een blok in slaap! 0x wakker geweest die nacht!! Daarna is het elke dag super gegaan! Elke keer met naar boven gaan, zegt hij: ‘pup pot! Twee! (ik ben 2 jaar) en jongen! ( ik ben een grote jongen)’ En ik, de terrormama? Ik bevestig het, geef m een aai over zijn bol, een dikke kus en knuffel en zeg: ‘welterusten lieve jongen. Hou van jou’ Ik trek zijn muziekaap aan en loop trots naar beneden, want trots ben ik. Trots op mijn grote jongen van 2 jaar!

  Laat mij maar af en toe terrormama zijn, ik weet zeker dat hij dat wel gaat overleven ☺️


  LieveSam
  Bijdrager
  #10344493 Quote

  Wat een prachtig stuk om te lezen!!! Je mag ook trots zijn op jezelf hoor!😊

  #10344545 Quote

  Hier nog een terrormama en soms is het duidelijk vermoeiend en lastig maar o wat fijn als het resultaat dan zichtbaar is!

   

  Heerlijk geschreven ook!


  JuBle
  Bijdrager
  #10344553 Quote

  Heerlijk. Ik wist al dat ik een loedermoeder was (ik weiger handgemaakte traktaties te maken) maar ben dus ook een terrormama. Hier is overigens project slaapzak faliekant mislukt. Dat leverde zo’n intens verdriet op dat ik dat het niet waard vond. Maar op mij loeders wel meteen maatje 130 gekocht ipv 110. Die gaat nog ff mee😁

  Bedankt voor het opvrolijken van mijn avond!


  Rcl
  Bijdrager
  #10344666 Quote

  Ik ook  ok heb 1 speengekocht voor mind kind toen die 6 maanden werd die gebruikt die plus speen van 0 tot 6 maandrn obrrfag overgens mij kleinr is 6 maanden nu

  en zo wil jk het afbouwen wat gebeurt er de speen van 0 tot 6 maanden valt er vaak uiy en lukt het niet eerst zeuren gillen nóóit  huilen meer zeuren als een peuter  valt in slaap af toe met speen vaak zonder de speen van 6 tot 12 maanden is voor thuis weg is weg kapot is kapot ben beniuwd hoe dat gaat 

   


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10344867 Quote

  Hahahaha geweldig weer ! 🤣🤣

  En ik vind het echt knap. Hier zelfde haar fluppie ( zo noemt ze hem ) is echt der alles! Dus nu is het ook sinds 2 weken als we de deur uit gaan en aan het spelen zijn thuis gaan de fluppies in een tasje dat ging ook veel beter dan verwacht. Maar poehhhh slapen zonder durf ik een soort niet aan. Maar als ik jou verhaal dan lees dan denk ik oké het is dus echt zo wat ze zeggen even keihard bikkelen maar paar dagen later is het al weer oké!

  Hoe is het voor de rest bij jullie? Slapen enzo? Nog steeds vroeg ? 

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  KL-E
  Bijdrager
  #10344968 Quote

   

   

  @LieveSam, dank je! ☺️ Soms ben ik dat ook wel n beetje…☺️

   

  @Zonnebloempje2017,  heel vermoeiend soms! Maar idd zo fijn als het resultaat er dan eindelijk is. Dan ben ik altijd blij dat ik toch heb doorgezet 😄

   

  @juBle, ooh ja, ik ben ook een echte loedermoeder hahaha! Ik ga ook biet aan die tractaties beginnen! 🙈 Snap ik dat je die strijd niet waard vond, als mijn zoontje dat niet accepteerde, dan hadden we ook n grotere gekocht. Dan was dat n teken dat hij die geborgenheid nog nodig had!

   

  @chantal vd meer, nou, als ze het snachts nog nodig heeft, lekker nog inlaten hoor!! Hier was t echt omdat hij ze stuk beet, anders hadden we dr hier ook nog mee gewacht hoor! 😬

  Verder gaat het echt super hier! Wat een heerlijk ventje hebben we toch! En oh wat heerlijk die peuterpubertijd hahaha! Ik ben 2 en ik zeg nee, pffff🙈😭😂 Soms doodvermoeiend en frustrerend, maar soms ook echt wel om te lachen! 

  Ja, de ochtenden zijn nog vroeg. Afgelopen week telkens rond 5.45/6.00 uur. Maar zo af en toe ook wel eens een uitschieter naar 7.00 uur! Net of hij dan ff moet bijtanken. 

  En bij jullie? Hoe gaat het bij jullie? Ook nog n vroeg vogeltje?


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10345044 Quote

  Ja dat is indd ook een ander verhaal met het kapot bijten! Dat doet ze hier tot nu toe niet. 

  Hahaha heeeeel herkenbaar het is een hele leuke tijd maar soms denk ik ook echt wel even poehhhhh! Ze heeft een hele erge eigen mening. Wilt alles zelf doen maar echt alles. Verschonen is op het moment een drama wat het nooit geweest is. En vind ook dat ze slechter kan spelen met haar speelgoed de laatste weken en daarom erg kan zeuren om juf blooooooossssss ( roos ) en bumbaaaaaaaa en woedend als we nee zeggen! 

  Het slapen is hier prima ligt meestal 19.30 en is laatste tijd 6.00/6.30 wakker slaapt liefst overdag nog wel 3 uur lang maar dat korten we een beetje in want anders merk je wel dat ze weer eerder wakker in de ochtend. 
  Voor de rest zijn we lekker veel op pad ze vind het strand bijvoorbeeld echt fantastisch en lekker fietsen , speeltuintjes langs , met andere kindjes spelen etc en bij een ander kan ze zich ook super goed vermaken je hoort haar dan helemaal niet al het speelgoed is dan reuze mooi en interessant ! 
  Nou het is weer een heel verhaal geworden haha! 


  KL-E
  Bijdrager
  #10345238 Quote

  Hahaha dat woordje nee, is hier ook niet zijn favoeriete woord om te horen, maar wel om het zelf te zeggen 😂 Pooooh, wat kunnen ze toch boos worden om een schele niks 😂

  Overdag slaapt mijn zoontje ook gerust 2,5/3 uur. Gaat er zo tussen 12.00 en 12.30 uur in en slaapt dan ook tot 15.00/15.30 uur. Hij heeft dit ook echt nodig hoor! Hij gaat savonds rond 19.30 uur naar bed, maar kan nog makkelijk 1/1,5 uur liggen kletsen en keren in bed. Soms ook gepaard mer jammeren en zeuren. Laatst zei iemand tegen me dat ik zijn slaapje overdag in moest korten, dat hij dan wel meteen zou slapen en ook sochtends langer. Toch denk ik dat dat hier niet is, soms heeft hij van die daagjes ertussen dat hij overdag slecht slaapt, maar is dan savonds net zo gied nog n 1/1,5 uur aan t keten in bed en net zo goed om 6.00 uur weer op hahaha! En ook gewoon, ondat hij het echt nodig heeft nog die uurtjes slaap overdag. Ik heb dan een veel relaxter, uitgeruster kind 😄 Dan maar savonds nog n tijdje spelen, kletsen en keten in bed en sochtends weer vroeg wakker haha!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct