Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Terugkeer Na Verlof

 • Auteur
  Berichten
 • #10151749

  Heey allemaal! 

  Zijn er veel moeders die na hun verlof gestopt zijn met werken?

  Ik twijfel en ik weet eigenlijk helemaal niet zo goed hoe ik me ga voelen als straks de baby er is. 

  Ik heb dankzij mijn man de financiële mogelijkheid om te stoppen met werken alleen weet ik niet zo goed of ik dat wel wil. Ik vind het lastig om afhankelijk te zijn maar ik vind het thuis zijn voor ons kind ook erg belangrijk. Misschien ga ik me er tegen die tijd wel erg fijn door voelen. 

  Anderhalf jaar geleden ben ik als gevolg van een burn-out gestopt met mijn werk als verpleegkundige en ik heb toen ongeveer 2 maanden niet gewerkt. Omdat ik mijn eigen geld weer wilde verdienen heb ik een baantje gezocht met wat minder werkdruk.. wel betekende dat dat ik er financieel behoorlijk op achteruit ben gegaan in vergelijking met mijn baan in de gezondheidszorg. Eigenlijk mis ik ook al een tijdje uitdaging en was niet van plan mijn huidige baan nog heel lang te houden.

  En toen raakte ik zwanger.. en het voelt ergens verkeerd om mijn verlof uit te zitten en daarna alsnog afscheid te nemen.. maar ik wil ook niet zonder geld komen te zitten.. en ik weet gewoon niet hoe ik mij voel na de bevalling, dit heb ik ook aangegeven en dit werd begrepen.. plus ik zou werken voor de kosten van de opvang.. gezien ik vrij weinig verdien.. dit staat me erg tegen. 

  Zijn er dames met een soortgelijke keuze hebben moeten maken? 

  Wanneer was het punt dat je je werkgever vertelde dat je niet wilde terugkeren? 

  Het voelt een beetje dubbel.. ik wil helemaal niet nu al die keuze hoeven maken. 

   

  Groetjes

  #10151752 Quote

  Ik kan het bericht niet bewerken helaas maar ik wil even toevoegen dat ik blij ben dat ik een keuze heb hoor! Maar ik bedoel meer dat ik het lastig vind om het gevoel te hebben dat ik mijn werkgever aan het lijntje hou.. ik heb geprobeerd eerlijk te zijn door te zeggen dat ik niet weet hoe ik me voel en wat het met me gaat doen.. 


  Lovemykidz
  Bijdrager
  #10151773 Quote

  Moeilijke kwestie.

  ik zou gewoon nog even genieten van je werk zolang je er nog werkt, en de rest laten voor later… en je voorral niet schuldig voelen gezien de situatie hoor!!!

  je hebt heel netjes gehandeld naar je werkgever toe, dus van je af zetten nu, en lekker gaan genieten van je zwangerschap.

  en voor daarna, als je toch al weinig uitdaging hebt bij je huidige baan en dat nu al mist, kan ik me voorstellen dat als de kleine er straks is de motivatie nog verder na beneden daalt om nog te gaan werken daar.

  ik zou het gewoon lekker aankijken en doen wat goed voelt, en ontslag nemen betekend niet permanent thuis blijven toch?! Je kan altijd weer gaan werken als het thuisblijven niet bevalt, er is altijd wel weer een weg, dus geen druk maken, en gewoon lekker in het hier en nu leven, en voorral je schuldgevoel over boord gooien! 

  Groetjes mamavan3 


  StephW
  Bijdrager
  #10151774 Quote

  Doen wat goed voelt, persoonlijk vind ik t wel lekker om ook iets voor mezelf te doen zonder kindje en daarom wil ik blijven werken. Anders zijn alle dagen gevuld met luiers en voeden en dat moet iets voor je zijn.. je maakt wel alles mee van je kindje! Kijk het even aan als je baby er is 🙂


  Marma
  Bijdrager
  #10151777 Quote

  He hoeft je niet schuldig te voelen over je verlof. Je werkgever krijgt dit volledig betaald van het UWV.

  ik zou misschien wel eerlijk aangeven dat je twijfels hebt, dat is denk ik het meest netjes om te doen. Heb  je een mogelijkheid om ouderschapsverlof op te nemen? Zodat je bijvoorbeeld maar 1 of 2 dagen werkt, toch nog wat verdient en ook veel thuis kunt zijn? 


  G-G
  Bijdrager
  #10151906 Quote

  Hoi! Ik denk dat het misschien handig is om even af te wachten wat je wilt als je eenmaal bevallen bent. Misschien wil je na die 10/12 weken wel weer werken. Je zou minder kunnen gaan werken? Soms is het ook wel fijn om even je eigen ding te kunnen doen. En ja. Als je zou blijven werken dan heb je ook kinderopvang nodig. Wat natuurlijk ook weer geld kost. Die beslissing kun je natuurlijk alleen zelf maken. Je zou ook nog na je verlof ouderschapverlof kunnen nemen, heb je meer tijd om erover na te denken. 

  Succes met beslissing;-)

  #10151913 Quote

  Je moet doen waar je je zelf goed bij voelt, maar ik denk dat je dat nu nog niet goed kunt inschatten. Ik persoonlijk vind het fijn om te werken en niet alleen maar met mijn baby bezig te zijn. Even iets anders en andere praat vind ik wel fijn. Ik heb destijds de keuze gemaakt om 4 dagen te gaan werken en dat vind ik nu wel echt te veel. Ik ga dan ook terug naar 3 dagen werken. Maar dat heb ik echt moeten ervaren om tot dat besluit te komen. Dus ik denk dat je het gewoon even moet aanzien om te kijken in welke situatie jij je prettig voelt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct