Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Testen 6

 • Auteur
  Berichten
 • #10443179

  Hallo,

  Ik weet niet zo goed waar dit onderwerp bij hoort eigelijk maar zijn er vrouwen die ook een soort van verslaafd zijn aan testen? Zwangerschapstesten en ovulatietesten? En dan het liefst ook die dure van cb? Het is echt een tik van me geworden. Het liefst doe ik ze allebei en het liefst ook iedere dag terwijl ik net een zoontje heb van 3 maanden n gewoon weer aan de pil ben gegaan. Het voelt heel stom dit om op te schrijven maar ben benieuwd of ik de enige ben die zo ‘dom ‘ doet.


  Rcl
  Bijdrager
  #10443185 Quote

  Hoe zo doe jij testen? Want ze zijn dan toch allemaal negatief

  #10443207 Quote

  Hoe zo doe jij testen? Want ze zijn dan toch allemaal negatief

  Precies!! Daarom zeg ik ook. Soort van verslaving he. Je hoeft mij niet te vertellen dat ze negatief zijn. Heb 2 kids dus weet wel hoe het werkt. En vroeg of dat er vrouwen zijn die ook soort van verslaving daarin hebben niet om te vragen of ze dan negatief zijn dat weet ik zelf ook wel


  StephW
  Bijdrager
  #10443329 Quote

  Herken het niet, maar zonde van je geld is het wel! Niet meer kopen dus, en afleiding zoeken in iets leuks!


  CoVo
  Bijdrager
  #10443366 Quote

  Wat lastig voor je! Ik herken de drang wel, maar heb het nooit gedaan. Ik kan dus niet zeggen dat het bij mij echt tot een verslaving gekomen is.

  Maar weet je, je kunt het ook anders bekijken: los van wat mensen vinden of hoe ‘raar’ het wellicht is, als je het kunt betalen doe je er volgens mij helemaal niemand kwaad mee.
  Dus je zou het gewoon lekker kunnen doen, en wachten tot de drang vanzelf wegzakt. Ik denk dat je er zelf op een gegeven moment, zonder dat te willen pushen, minder zin in krijgt of moe van wordt.

  Succes!


  Kimmmmm
  Bijdrager
  #10443419 Quote

  Hoi,

  Wat goed van je dat je hier even van je afschrijft!
  Misschien helpt het je om de voordelen en nadelen op een rijtje te zetten?
  Bijvoorbeeld als voordeel: fijne spanning/kick/even niet aan iets naars denken/(wat voor jou van toepassing is).
  En als nadelen: kost veel geld, kost veel tijd die je ook aan andere dingen had kunnen besteden, kost onnodig plastic wat belastend is voor milieu, etc.

  Ik denk namelijk dat je met doorgaan, je verslaving in stand houd. Net als met roken, gokken of drugsgebruik. Die drang om door te gaan zakt ook niet vanzelf weg.

  Succes.

  Groetjes.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10443428 Quote

  Herkenbaar hoor, het kost mij heel wat moeite om niet te testen, ook als ik heel goed weet dat het eigenlijk niet kan. Ik ben vroeger twee keer zwanger geraakt ondanks anticonceptie (beide onvoldragen zwangerschappen) en sindsdien test ik sowieso rond dat ik mijn menstruatie verwacht (niet regelmatig bij mij) een keer, gewoon omdat die gedachte van: ‘wat als {vul hier een onwaarschijnlijke reden in dat je op de een of andere manier nu toch positief test}…’ naast me neer te leggen. En ik kan bij wijze van na mijn menstruatie nog wel eens testen om die gedachte van: ‘misschien was het wel een innestelingsbloeding’ eindelijk naast me neer te leggen. Of in de week voor NOD als je zo vanalles denkt te voelen en het waarschijnlijk geen zin heeft omdat ik gisteren nog negatief testte ofzo, ik weet heel goed dat meer dan 2x per week testen niet zoveel zin heeft als je menstruatie uitblijft, maar oh oh wat moet ik me dan inhouden soms. Het lukt aardig om alleen dan te testen, maar meestal wel meer dan 2x per week, eerder om de dag ofzo, maar het is zeker niet het enige moment dat ik denk aan testen.
  Ik moet ook zeggen, een negatieve test kan mij ook gemoedsrust opleveren, anders spoken de gedachten soms gewoon de hele dag door mijn hoofd, en als ik dan zo’n test gedaan heb en het resultaat gezien heb is het makkelijker me weer op andere dingen te focussen. En in de jaren dat ik niet zwanger probeerde te worden, maar dus wel de angst had dat ik misschien zwanger zou kunnen zijn door falende anticonceptie heb ik voor mezelf maar toegegeven dat die paar euro per maand het echt waard was voor mijn gemoedsrust.

  Nog iets om je af te vragen: test je omdat je graag zwanger wilt zijn/worden? Of juist absoluut (nog) niet? Vertrouw je je anticonceptie niet? Misschien is het goed om dat ook eens te bespreken met je partner of eventueel een arts en te kijken of wat jullie nu doen wat betreft anticonceptie/kinderwens wel past bij jullie. Liggen jullie op een lijn over evt toekomstige kinderwens? 

  Misschien kan je van die goedkope dipsticks gebruiken? Scheelt geld en produceert een hoop minder afval. Probeer ook vooral met jezelf af te spreken wanneer je wel mag testen, ipv alleen maar tegen jezelf te zeggen dat het zo’n onzin is of dom om te testen ofzo, daar krijg je alleen maar schuldgevoelens van die je niet verder helpen. Voor mij is het in elk geval makkelijker om niet te testen als ik voor mezelf duidelijk heb wanneer ik (vind dat ik) wel weer mag testen. Schrijf het groot op of maak een leuke flowchart en bewaar dat bij je testvoorraad, en dan zie je dat elke keer als je de neiging hebt te gaan testen. 😉

  #10443480 Quote

  Ik herken dit uit duizenden ! Wel zijn wij bezig met zwanger worden en doe ik het liefste elke dag een test .. aangezien mijn menstruatie nog steeds niet op gang is gekomen . Ookal blijven ze negatief je wilt blijven testen 

  schaam je er niet voor en doe wat voor jou goed voelt , misschien een idee om een potje te maken en daar het geld in te doen wat je anders had uitgeven aan testen ? Dat je je zelf dan een keer lekker verwend ! 

  veel liefs 


  Loulouu
  Bijdrager
  #10443669 Quote

  Ik herken het deels. Ik test ook wel 1 x per maand. Heb sinds vorig jaar januari een spiraal. Een heel jaar gedoe gehad tondeuse menstruaties, lang kort, na 3 weken en dan weer na 6. Geen pijl op te trekken. Dit jaar tussen feb en vorige week geen menstruatie gehad. Dus dan gooide ik er 1 x in de 2 weken een test tegen aan. Ergens tegen beter weten in maar ja, je weet het nooit. we hebben een dochter van 21 maanden en willen nog wel een 2e maar nog niet echt voor bezig dus. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct