Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Testen na iui traject

 • Auteur
  Berichten

 • Lm
  Bijdrager
  #10507552

  Mijn vriendin mag donderdag testen, als ze dinsdag al test, kan hij dan nog vals positief worden?


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10507567 Quote

  Volgens mij heeft die testdatum die later is dan ‘normaal’  te maken met hormonen die misschien gebruikt zijn bij de iui (volgens mij kan in elk geval ovitrelle zorgen voor vals positieve uitslagen, maar wellicht zijn er meer medicijnen die vals positief veroorzaken). Op de testdatum gaan ze er echt vanuit dat die medicatie geen rol meer kan spelen bij de uitslag.
  Als je wilt weten of de uitslag dinsdag eigenlijk ook al betrouwbaar is (in geval van positief, pas later positief testen kan altijd), kan je misschien beter nu een test doen en kijken of hij nu negatief is. Als je nog resthormoon in je lijf hebt van de behandeling, dan zou dat alleen maar minder moeten worden. Met een negatieve test tussendoor kan het hcg van een positief resultaat daarna (maar voor de testdatum van het ziekenhuis/de kliniek) eigenlijk alleen van een zwangerschap zijn. Maar misschien is het daar nu al wel wat aan de late kant voor, zo’n testdatum is vaak tenminste 15 dagen na iui, en het is goed mogelijk om 9-10 dagen na de eisprong al positief te testen (al doen veel vrouwen dat ook nog niet en testen pas later positief). Hoe dan ook: duidelijker wordende testen zeggen in principe ook genoeg.
  Als je vaker gaat testen: gebruik dan wel precies hetzelfde type test, ze zijn niet allemaal even gevoelig, negatief met de een kan goed nog positief zijn met een ander. 😉
  Uiteraard kan afwachten tot de testdatum ook gewoon.


  Lm
  Bijdrager
  #10507585 Quote

  Thanks voor de tip!! Test was negatief, dus het hormoon is eruit, nu nog paar dagen wachten

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct