Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Teveel Voeding Kan Niet Bijhouden Met Kolven

 • Auteur
  Berichten

 • Anne K-H
  Bijdrager
  #10484766

  Hallo allemaal,

  Mijn dochter is nu 21 weken oud (2 weken overtijd niet meegerekend). Ze weegt nu zo’n 6,5 kilo.

  Ze gaat nu zo’n 5 weken naar de opvang en daar krijgt ze gekolfde melk in de fles.

  Vandaag kreeg ik de vraag of ze haar meer mochten geven want ze was vaak boos als de fles leeg was.

  Nu blijkt, als ze de vrijheid krijgt, dat ze een fles van 180 leeg drinkt. Maar als ik kolf op het werk kom ik daar lang niet aan. Helemaal niet voor 4 flessen per opvang dag.

  Als ik haar voor de opvang aan de borst voedt. En ze drinkt dan op de opvang 4 flessen a 180 ml. En voor het slapen voed in ook nog eens aan de borst. Krijgt ze dan niet te veel???

  Ik lees graag jullie idee hier over. Anne


  Egeltje
  Bijdrager
  #10484772 Quote

  Voor zover ze mij altijd hebben verteld krijgt een baby nooit de veel borstvoeding. Borstvoeding kan soms dun of dik in voedingsstoffen zijn, vandaag geen beperking.


  Egeltje
  Bijdrager
  #10484776 Quote

  Respect 4 flessen voor een opvangdag. Ik kwam max aan 3 van 140 tot 160.

  Ben je al begonnen met andere dingen zoals een fruithapje of wortelpuree. Bij mijn zoontje ben ik op 4 maand daarmee begonnen omdat ik merkte dat hij echt ook wel meer wilde.


  Anne K-H
  Bijdrager
  #10484779 Quote

  Misschien dat ze nu met 180ml mindert naar 3 flessen.

  Maar ze krijgt soms (nog niet dagelijks) eens een proefhapje. Nu 2 smaken 3 dagen geprobeert. Maar dit vervangt nog geen flesvoeding en ze doen dit nog niet op de opvang.


  MamaE
  Bijdrager
  #10484796 Quote

  ik herken dit wel, ik kon er ook niet ’tegenop’ kolven. Ik ben toen na de ochtendvoeding een extra keer gaan kolven (ook de dagen dat ze niet naar de opvang ging) en zo kon ik het bijhouden. 
  op een gegeven moment was het redelijk in balans en kolfde ik 1:1.


  Anne K-H
  Bijdrager
  #10484800 Quote

  Kolf je dan direct na de ochtendvoeding? Of precies tussen 2 in?

  Ik merk namelijk met kolven dat ik minder per keer kolf als ik korter tijd tussen 2x kolven neem. Elke 3 uur levert 100ml op. Als ik dat rek naar elke 4 uur kom ik aan 130/140 ml. 

  Terwijl als ik haar aan de borst voedt op vrije dagen, ze elke 3 a 4 uur tot voldoening kan drinken en naar mijn idee ook veel drinkt. Ik hoor haar heel duidelijk grote slokken nemen.

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Ivh
  Bijdrager
  #10484806 Quote

  Kolven kan minder geven dan als ze zelf drinkt omdat je lichaam er anders op reageert. De zuiging van je kind is anders dan het kolven. Dus wellicht vandaar dat je kind aan de borst sneller tevreden is.
  Borstvoeding kan niet te veel van gegeven krijgen, dus daar hoef je geen zorgen over te hebben.
  Ik heb ook begrepen dat als je wellicht vaker en langer kolft, dat je dan meer ml kan kolven. Duurt wel enige tijd, geef je lichaam een paar dagen de tijd.
  Succes in ieder geval!


  Anne K-H
  Bijdrager
  #10484819 Quote

  Dankjewel voor je reactie. Dan ga ik dat maar eens proberen. Vaker maar langer kolven. Hopelijk doet dit iets voor de productie.


  Dpl
  Bijdrager
  #10484830 Quote

  4×180 ml vind ik behoorlijk veel op de opvang, zeker als je daar niet tegenop kan kolven. Veel kindjes drinken te snel uit de fles, waardoor ze na de voeding nog zuigbehoefte hebben en het signaal dat hun maatje vol is nog niet goed verwerkt is. Dat wordt dan verward met honger. Dit kun je voorkomen door de fles therapeutisch te geven. Kort gezegd komt dat er op neer dat je de kleinste maat speen gebruikt, je kindje rechtop houdt en de fles zo horizontaal mogelijk. Een voeding duurt dan ongeveer 20 minuten. Zo moet je kindje moeite doen om de melk uit de fles te krijgen waardoor zijn zuigbehoefte voldaan wordt en het signaal ‘ik heb genoeg’ tijd heeft om verwerkt te worden. Hier lees je er meer over: https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/287-voeden-met-een-fles

   

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen