Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Thuis blijf mama of werken?

This topic has been reported for inappropriate content

 • Auteur
  Berichten

 • Sunnymom
  Bijdrager
  #10275373

  Hoi mama’s,

  Ik heb momenteel een dochtertje van 5 maanden. En ben op dit moment thuis blijf mama. Ik zit er aan te denken om weer ( een dag of 2 misschien 3 in de week te gaan werken ). Ik merk dat mijn wereldje een beetje klein aan het worden is en ik mijn man aan het einde van de dag niet veel te vertellen heb🤭 hoe is jullie ervaring als thuis blijf mama of werkende mama ? En hoe bevalt jullie de kinder opvang?

  Xx veel liefs 


  Niempje
  Bijdrager
  #10275401 Quote

  Hallo!

  Ik werk 31 uur per week momenteel.
  Een dagje minder zou ik wel willen, hopelijk lukt dat bij een 2e kindje 🙂

  Ik zou voor geen goud helemaal willen stoppen met werken en fulltime thuis willen zitten. Vind het heerlijk dat ook andere mensen de zorg over onze dochter hebben. Vooral de dagen dat ze vervelend is breng ik haar graag weg hahah.
  Daar buiten kunnen we ook niet leven en sparen met maar 1 salaris. Het leven lukt wel maar sparen zal dan niet of maar minimaal gaan en dat willen we niet.

  Ze gaat 1 dag in de week naar het kdv en vindt dat helemaal geweldig. Ze is nu 15 maanden en begint meteen te spelen als we er zijn en heeft het enorm naar haar zin.

  Succes met de keuze 🙂


  Joessie
  Bijdrager
  #10275412 Quote

  Ik werk 32 uur, maar redelijk flexibel dus ben 2 dagen doordeweeks thuis met mijn zoontje van 1,5. Hij gaat 2 dagen naar de opvang en 1 dag past mijn schoonmoeder bij ons thuis op. Mijn vriend werkt fulltime. Voor ons allen een goede situatie, mijn zoontje vind het heel erg leuk op de opvang. Als ik t kon betalen zou ik hem gerust nog een dag brengen. Hebben overigens wel even gezocht naar opvang die wij en hij fijn vonden. Bij deze blijft hij in dezelfde groep met dezelfde leidsters tot hij 4 is. Kindjes verschillen max 6 maanden van elkaar. Als je wil gaan werken, zeker doen zou ik zeggen.


  Klijn
  Bijdrager
  #10275420 Quote

  Ik werk 3 dagen, ons zoontje gaat 2 dagen naar de opvang en 1 dag komen mijn ouders bij ons thuis oppassen. Ik vind het heerlijk zo! Ons zoontje heeft het super naar zijn zin op de opvang, ik heb wat meer vrijheid en weer het gevoel van een eigen leven. Ik heb de eerste 5,5 maand niet gewerkt, werd daar niet gelukkig van.

  #10275426 Quote

  Ik werk 3 dagen in de week. Onze zoon gaat 2 dag maar de opvang en 2 dagen naar z’n oma’s. Ik zou niet anders willen. Ik vind werken een fijne afwisseling op het moederschap. En wat hierboven al gezegd werd, op de vervelende dagen/moeilijkere periodes grap ik wel eens dat ik even kan bijkomen op m’n werk. Onze zoon heeft ’t ook enorm naar z’n zin op het kdv. Als ik ‘m brneg gaat hij meteen spelen en als ik hem ophaal wordt ik begroet met een lach van oor tot oor en dan gaat hij weer verder spelen. Het is dat opvang best duur is, anders zou ik ‘m rustig nog een ochtend brengen. 


  StephW
  Bijdrager
  #10275431 Quote

  Werkennnnn, idd wordt de wereld zo klein als je thuisblijfmoeder bent. Maar vooral vind ik mijn werk heerlijk. Dochter gaat 2 dagen naar de opvang and i love it. Ze knutselen, spelen, hebben gezelschap. Het enige nadeel is de kosten en het vele ziek zijn, maar ik heb gelezen dat ze dan op de basisschool wel minder ziek zijn dus ja.. ik zeg lekker doen, dat werken! 

  Lees ook: Kinderopvang: kinderdagverblijf voor je kind
  #10275455 Quote

  Hoi! Ik werk 4 dagen (zoon is 4,5 maand) en het bevalt me heel goed. Maar ik ben dan ook wel heel erg gehecht aan mijn eigen ‘ding’ en idd ’s avonds ook iets meer te vertellen hebben over mijn dag dan alleen baby dingen. Maar ik denk dat dit heel erg per persoon verschillend is, dus doe wat bij je past! Opvang gaat hij 3 dagen per week heen en dat bevalt ook goed. Zijn wel gaan kijken bij een paar verschillende en hebben daarvan degene die we het fijnst vonden gekozen. Ik laat hem daar volkomen zonder schuldgevoel en vol vertrouwen achter. Dat zou ik jou ook aanraden mocht je besluiten een paar dagen te gaan werken en je kindje naar een opvang te brengen!


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #10275462 Quote

  Haha ik werk 1 dag en zou dolgraag thuis willen blijven. Maar helaas niet mogelijk. Ik ga wel naar activiteiten als voorlezen in de bieb, babyzwemmen (nu met de tweede niet maar met de eerste wel), ik wandel veel met ze. Echt heerlijk. En daardoor ook niet zo heel eenzaam. 2 dagen vind ik echt de max. Dat ga ik in augustus doen, als m’n ouderschapsverlof is afgelopen. Hier vangen de oma’s de kinderen op 🙂 


  RomyVM
  Bijdrager
  #10275503 Quote

  Ik heb 2 kinderen (2 jaar en 4 maanden). Ik werk 2 dagen op een kinderdagverblijf. Mijn man is 1 dag thuis en 1 dag gaan ze naar de gastouder.

  Ik vind werken heel fijn, ben nu weer een maand aan de slag na het zwangerschapsverlof van de jongste en ik was er wel weer aan toe. Vooral omdat ik soms gewoon niet weet hoe ik mn dagen moet vullen thuis.

  Met alleen een baby kun je nog prima de hele dag thuis blijven en een beetje banhangen. Maar met mijn peuter weet ik soms om 9 uur s ochtends al niet meer wat ik nog moet doen. Ik vind het heeeeerlijk dat ik die verantwoordelijk 2 dagen in de week bij iemand anders kan leggen. Even geen tripjes verzinnen naar de supermarkt en de speeltuin.

  Ik werk dus zelf op een kinderdagverblijf, zit dus alsnog de hele dag tussen de baby s en peuters, maar dit ervaar ik toch heel anders dan de dagen met mijn eigen kinderen. 

  Mijn kinderen gaan bewust naar een gastouder, ik weet hoe hectisch het vaak is op een kinderdagverblijf en hoeveel onrust er heerst. Vooral voor baby’s. Mijn oudste dochter is een poosje naar een kinderdagverblijf gegaan toen ze baby was, maar kwam altijd compleet overprikkeld thuis en sliep daar heel slecht. Nu bij de gastouder is het veel rustiger en dat doet mijn kindjes echt goed. 

  Ik ben wel blij dat ik ze maar 1 dag weg hoef te brengen. Dat is toch wel een geregel elke week en ik vind het gewoon zielig om ze s ochtends wakker te moeten maken. Ik zou dat nooit 3x per week willen! 

  Ik vind 2 dagen werken ook de max voor mezelf. Ik wil ook genieten  van mn kindjes en ze zien opgroeien, ik zou nooit 4 dagen willen werken. Maar die keuze maakt iedereen voor zichzelf natuurlijk. Het allerliefst zou ik 3 ochtendjes werken en in de middag gewoon lekker thuis zijn met de kinderen zodat je de dag altijd relaxed afsluit.

  Succes met je keuze! 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct