Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tics

 • Auteur
  Berichten

 • Fristii
  Bijdrager
  #10278886

  Sinds een kleine half jaar vertoond mijn zoon van 5 tics met zijn mond het klakken met zijn mond of rare geluiden maken in 5 min is het al 10 x raak, ik wordt er moedeloos van. Want het geluid komt heel hard aan en mijn andere zoon van bijna 1 doet dan net zo hard mee..

  In die half jaar is het zo erg geworden dat op advies van de juf hij is door gestuurd is naar de logopedie. Ik zie helaas nog steeds geen resultaat en thuis wordt het zo erg. Hij heeft het zelf niet door maar het blijft echt vervelend en ziet er onsmakelijk uit…

  Iemand ?


  BenB
  Bijdrager
  #10278896 Quote

  Is er het afgelopen half jaar iets veranderd? Tics kunnen ook veroorzaakt worden door stress. Logopedie bij tics heb ik nog nooit van gehoord.


  Fristii
  Bijdrager
  #10278914 Quote

  Ja hij heeft een broertje erbij gekregen die is nu 9 maanden sinds dien vertoont hij dit gedrag. Ja vond het ook al raar bij de logopedie


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10278922 Quote

  Ken tics ook zoals BenB zegt, als reactie/ uiting van stress. Logopedie kan vast geen kwaad, mits het de stress niet verhoogd natuurlijk. Maar verder zou ik eerder op dat gebied kijken hoe je je zoontje kunt ondersteunen. Tics gaan verder vaak zelf over, vooral niet teveel aandacht aan de tic zelf schenken. 

  #10278958 Quote

  Autisme? 


  Fristii
  Bijdrager
  #10278972 Quote

  Nee dat ook niet

  Lees ook: Naar de basisschool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct