Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips, adviezen om zwanger proberen te worden.

 • Auteur
  Berichten
 • #10147996

  Goedemiddag iedereen,

  Ik ben hier nieuw en heb al wat gesprekken doorgelezen. Wat fijn dat iedereen hier zo open kan zijn en dat iedereen tips en adviezen doorstuurt! 

  Samen met mijn man hebben wij besloten om vanaf 1 febr. 2019 te gaan stoppen met de pil om te gaan proberen voor ons eerste kindje. Jeetje wat spannend. Nu ben ik natuurlijk helemaal nieuw in deze wereld en vroeg mij af hoe jullie dit allemaal hebben gedaan. In het begin (pubertijd) was ik altijd echt aan het menstrueren maar dit hield naar ongeveer 2 jaar wel op. Op aanraden van de huisarts moest ik de pil doorslikken zodat ik 1 keer in de 3 maand zou menstrueren, dit ging even goed maar nu al jaren geen echte menstruatie meer gehad zoals toen ik jong was. Sterker nog, kan het mij niet eens meer herinneren.. Ik heb er natuurlijk nooit zo over nagedacht maar ja dat is nu wel anders.. Begin nu al onzeker te worden.. Is het handig om eerst langs de huisarts te gaan of eerst stoppen en het dan aankijken? Ik heb al Mama compleet tabletten in huis gehaald om die alvast te gaan slikken i.v.m foliumzuur etc. Hopelijk hebben jullie wat tips en adviezen voor mij. In ieder geval alvast bedankt!

  #10148001 Quote

  Heyhey, wat super leuk dat jullie gaan proberen. Ik ben (ik weet het niet zeker, maar ik dacht 18 juli) gestopt met de pil zonder te overleggen met de huisarts. Ik werd 3 september ineens heel erg misselijk. Ik dacht, ik zal vast ongesteld moeten worden en mijn lichaam is vast aan het ontpillen. Die hele week at en dronk ik niets. Mijn moeder donderdag avond daarna voor de zekerheid een test gehaald en ik was toen 3+ zwanger volgens CB. Week daarna echo en toen bleek ik 6,5 of 7,5 week zwanger. Inmiddels alweer 22+1 weken. Wij hebben ons best er niet voor gedaan. We hadden zo iets van we zien wel hoe lang het duurt en of het ons gegund word.

  Ik hoop dat het jullie ook zo snel gegund is. Begin inderdaad met foliumzuur slikken en probeer je niet te erg te focussen op het zwanger zijn. Stress is geen goede factor.

  Heel veel succes ermee!♡


  Pumpkin
  Bijdrager
  #10148018 Quote

  Ik heb 18 jaar lang de pil geslikt. Ik slikte hem vaak ook door. Ik was max 3 tot 4x per jaar ongesteld. Ik ben 10 augustus voor het laatst ongesteld geweest. 8 september had ik al een positieve test in mijn handen.

  Bij twijfel kun je altijd even overleggen met je huisarts. Probeer sowieso niet te veel te focussen op zwanger willen worden. Laat het op je afkomen. Ik hoop dat je ook snel zwanger mag worden.

  #10148040 Quote

  Ik zou het eerst even aankijken. Gemiddeld duurt het ook een half jaar om zwanger te worden is mij verteld, dit was bij ons ook het geval. Proberen er niet te veel op te focussen! 


  Korenbloem
  Bijdrager
  #10148048 Quote

  Hallo! 

  Spannend zeg!

  Je zou kunnen overwegen om alvast te stoppen met de pil en het, totdat jullie er echt voor willen gaan, op een andere manier veilig te doen. Op deze manier krijg je wellicht vast wat inzicht in de lengte(s) van je cyclus, en weet je misschien al rond welke dag in je cyclus je eisprong is . Ik heb achteraf een beetje spijt dat ik dat niet zo heb gedaan. 🙂

  Liefs

  #10148049 Quote

  Bedenk dat je lichaam eerst moet ontpillen. Het kan even duren voor je normale cyclus weer op gang komt. Als jullie echt in februari willen beginnen, dan kun je ook overwegen om nu te stoppen en voorzichtig te doen. Dan kan je lichaam weer op gang komen. Probeer de seks verder leuk te houden. Doe het niet alleen om zwanger te worden, maar ook om te genieten. Hou er rekening mee dat zwanger worden wel een poos kan duren. Raak dus vooral niet in paniek als het niet binnen een jaar lukt. Dat is heel normaal.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10149711 Quote

  Bedankt voor al jullie reacties, stelt mij gerust en doet mij goed! Voor diegene die al zwanger zijn van harte gefeliciteerd! Super leuk!! Geniet ervan! Ben inmiddels begonnen met foliumzuur slikken en dan gaan we dus inderdaad in februari starten maar wel gewoon lekker relaxed, geen stress. Gaat vast goed komen! Bedankt iedereen en de allerbeste wensen voor 2019!


  Rosan
  Bijdrager
  #10150218 Quote

  Wat leuk!

  Mijn vriend en ik gaan het in Juni proberen. Ook ik heb in mijn puberteit onwijs veel problemen met mijn menstruatie gehad. Van alles geprobeerd, 4 verschillende pillen, prikpil, koperspiraal en nu mirena spiraal. Eigenlijk werkt niets naar behoren. Dan weer doorbraakbloedingen en veel pijn, dan weer maanden niets.. Om deze reden ben ik best bezorgd over mijn cyclus en of ik wel zwanger kan worden. Ik snap je onzekerheid!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct