Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Afbouwen Puckababy

 • Auteur
  Berichten

 • Chan1234B
  Bijdrager
  #10088080

  goedemiddag dames, 

  heeft er iemand de gouden tip? Heel fijn hoor die puckababy maar dat afbouwen is wel een dingetje als ik dit had geweten van te voren. 

  Heb alles al geprobeerd, eerst 1 arm eruit, overdag arm eruit maar ze komt dan echt niet is slaap, ritsje open laten, s’avonds laat een arm eruit doen dit werkt een beetje maar zodra ik haar aanraak wordt ze wakker, cold turkey geprobeerd, in een gewone slaapzak gedaan met het lakentje overdwars en onder het matras maar dan komt ze ook niet in slaap en kan ze gerust een uur huilen wat ik eigenlijk echt niet wil, zodra ik haar dan in de puckababy doe slaapt ze meteen..

  ze is nu bijna 7 maanden dus het wordt wel echt tijd, gelukkig draait ze niet als ze de puckababy aan heeft, heeft ze gewone slaapzak aan draait ze op haar buik en gaat huilen, en ze trekt meteen haar speen eruit en komt dan dus niet in slaap, zelf terug doen lukt nog niet, of ze gaat gewoon lekker zitten kletsen als ze gewone slaapzak aan heeft. Doe ik dan de puckababy weer aan slaapt ze meteen echt bizar. 

  Sorry voor m’n lange verhaal maar hoop echt op goede tips. 

   


  Esssss
  Bijdrager
  #10088089 Quote

  Ik heb geen tip voor je , bij me zoon ging het wel gelijk goed met een slaapzak. Ik kan je adviseren om het toch vol te houden niet meer de puckababy aan doen. Ze zal toch een x zonder de puckababy moeten slapen. Strax kan het echt gevaarlijk worden.


  Chan1234B
  Bijdrager
  #10088096 Quote

  Ja probeer het ook elke avond weer en van de week had ze een slaapzak met lange mouwen aan en toen ging het wel goed, misschien wilt ze gewoon niet met blote armen liggen ofzo haha.. ik kan haar ook niet laten huilen toch, vind het zo lastig omdat ik dan ook wil dat ze slaapt.. 


  DanaH
  Bijdrager
  #10088118 Quote

  Ik begrijp je helemaal echt nooit zal ik meer aan zo’n ding beginnen! Wij hebben er ook ontzettend mee getobt, zodra ons zoontje z’n handjes kon zien was het een ramp. Met 6 maanden kon hij al goed omrollen en dus ook in die puckababy. We hebben hem toen in een slaapzak met mouwen gedaan, dat was een paar dagen wat moeizaam maar nu gaat het goed. Zonder mouwen is nog steeds geen optie hier maar dat zien we over een tijdje wel weer.


  Happy s
  Bijdrager
  #10088126 Quote

  Hoi hoi, 

   

  im heb vaker gehoord dat het beter ging met afbouwen als je een slaapzak met lange mouwen aan heb.

  zelf heb ik het bij een cold turkey gehouden. Ik zorgde dat we 5 dagen niet hoefde te werken, zodat ik zelf rust in me hoofd had. Moet zeggen dat de het bij dag 3 erg goed deed, snachts ging gelijk al goed. 

  Succes iig 


  Mamaxx
  Bijdrager
  #10088133 Quote

  Hier hetzelfde probleem gehad. Heb daar pas ook een topic over geopend. 

  De tip die ik heb is echt even volhouden. Het ging hier ook even moeilijk met in slaap vallen maar uiteindelijk is het goed gekomen en slaapt ze alweer een tijd zonder puckababy. 

  Omdat het in die tijd erg warm was konden we de tip van de lange mouwen niet gebruiken. Dat was wat ik nog achter de hand had voor als het even wat minder warm zou zijn. Maar gelukkig lukte het haar eerder al om zonder puckababy te slapen.

  Wij hebben eerst 1 armpje eruit gelaten, maar voordat dat echt goed ging, is ze gaan omrollen en zijn we per direct beide armpjes er uit gaan laten. Dat was denk ik een week afzien en heel vaak terug om haar speentje weer te geven maar het is dus goed gekomen!

  Hoop dat het jullie ook snel lukt!


  Chan1234B
  Bijdrager
  #10088139 Quote

  Ja als ik haar armen eraf heb gaat ze ook draaien maar in de puckababy zelf niet en als dat wel gebeurd gaat ze huilen.. 

  ze blijft huilen en pakt dr speen ook niet meer dan, helemaal in paniek. Nu met de slaapzak met lange mouwen gaat het wel beter 


  Chan1234B
  Bijdrager
  #10088159 Quote

  Lieten jullie de kleine dan gewoon huilen?  

  Heb haar nu helemaal strak ingestopt maar ze blijft huilen en spuugt haar speen uit. Pfff wat een gedoe dit zeg weet het echt ff niet hoe ik het vol moet houden nu al 1,5 uur aan de gang. Ze kan het rustig nog een uur vol houden. 


  Mamaxx
  Bijdrager
  #10088164 Quote

  Nee we lieten haar niet huilen. Ze bleef gewoon met haar handjes spelen(en speen eruit halen). Op het moment dat ze ging huilen gingen we erheen, speentje terug, aai over de bol en weg. 

  Ze heeft volgens mij niet zo gehuild zoals jullie dochter nu doet. Weet eerlijk gezegd niet meer precies hoe het toen ging:s maar mocht ze echt overstuur zijn bleef ik er altijd even bij zitten tot ze rustig was en haalde haar als het echt nodig was even uit bed om haar al knuffelend te troosten op haar kamertje.

  Ik zou dan voor nu iig proberen het even vol te houden met slaapzak met lange mouwen omdat dat iets beter gaat.

  Heel veel succes! Hoop echt voor je dat het snel lukt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct