Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Autovakantie Peuter En Baby

 • Auteur
  Berichten

 • liesforum
  Bijdrager
  #10577087

  Hoi, wie heeft er tips qua vermaak gedurende een lange autorit met een baby van 11 maand en peuter van bijna 3?

  We hebben uiteraard een Ipad achter de hand en voor de peuter K3 muziek feest😜 Maar wie heeft er nog leuke tips. Tekenen gaat lastig denk ik, we hebben geen tafeltje.

  Tips voor kleine cadeautjes om even de onvrede (tijdelijk) weg te nemen zijn ook welkom.

  #10577122 Quote

  Alleen ervaring met dochter van 2.5 tijdens afgelopen vakantie. We hadden een kinder koptelefoon aangeschaft. De beste aankoop haha. Jr bent het wel een keer zat al die juf Roos muziek etc. Ze pakte hem soms ook als ze even rustig wilde chillen. Verder cadeautjes gemaakt die ze als speelgoed ook kon gebruiken in de vakantie zelf: theepotje/bekertjes/schoteltjes en iets gekocht om mee te spelen in het zwembad.

  #10577123 Quote

  Tekenen kan op een tekenbordje die je ook weer kan uitvegen (weet niet hoe je het noemt haha)

  Ik had een klein koffertje en daarin stopte ik speelgoed. Klein pop-it etc.
  Om de pauze pakte ik het koffertje en stopte nieuw speelgoed erin dus was het steeds een verrassing voor haar


  Tesssa
  Bijdrager
  #10577129 Quote

  Raamstickers, vingerpoppetjes, Autootjes, paar duplo dingen, magneetbord en tekenen (inderdaad zo’n bord of gewoon kleurboekje op schoot, ze kleuren toch nog niet precies tussen de lijnen..) zijn hier favoriet voor onze 3 jarige. 


  Tesssa
  Bijdrager
  #10577130 Quote

  Of samen spelletjes doen: rode auto’s zoeken, ik zie ik zie wat jij niet ziet. Of we zeggen samen wat we zien, bijv: Ik zie een hijskraan, jij ook? Kan ze heel lang volhouden. 


  liesforum
  Bijdrager
  #10577221 Quote

  Ooh goeie tips gelijk, super fijn dankjullie wel😄

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10577269 Quote

  Of samen spelletjes doen: rode auto’s zoeken, ik zie ik zie wat jij niet ziet. Of we zeggen samen wat we zien, bijv: Ik zie een hijskraan, jij ook? Kan ze heel lang volhouden. 

  Dit spelletje is hier ook een hit. Oudste is bijna 4, jongste is bijna 2. Vaak zeg ik dan bijv: zien jullie een koe? En dan gaan hun kijken of ze het zien. Zo kun je vanalles benoemen wat je tegenkomt. Hier houden ze dit spelletje makkelijk een uur vol. Verder nemen we boekjes, zo’n tekenbord, knuffels/poppen mee. En natuurlijk genoeg te eten/drinken.


  Galileo
  Bijdrager
  #10578676 Quote

  water kleurboek en ‘scratch’ (zwart papier waar, als je er overheen krast rekening op verschijnt, te koop bij oa action) waren hier grote hit. Sowieso alles inpakken en af en toe cadeautje aanbieden, werkt perfect. Voor de ‘baby’ (net 1) heb ik wat duplo dat we al hadden ingepakt, was ook leuk. Verder niet teveel aandacht aan besteden, dan doezelen ze weg…

  Per kind verschillend, maar wij hebben ruim 12u gereden met kind van 1 en 3, zijn 4x gestopt, geen enkele keer gezeur. Geen Ipad of ander interactief iets, lekker veel kleine snackjes (maisvingers, plakjes komkommer, soep stengels..) af en toe klein cadeautje en het ging top.

  Fijne vakantie!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct