Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Tips Bij Eerste Vaccinaties

 • Auteur
  Berichten

 • Mimamama
  Bijdrager
  #10144730

  Zoals de titel al zegt; hebben jullie tips voor bij en na de eerste vaccinaties?

  Mijn zoontje krijgt donderdagochtend zijn eerste 2 prikjes en ik weet natuurlijk niet of hij er last van krijgt. Maar wat zijn jullie ervaringen en hebben jullie tips voor na die tijd mocht hij koorts krijgen of huilerig zijn?

   

  Bedankt alvast!🤗🤗


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10144766 Quote

  Mijn dochter heeft afgelopen donderdag haar eerste prikjes gehad. Tip van cb was om meteen na de prikjes even te fietsen met de beentjes, zodat ze niet stijf worden. Daarnaast had ik paracetamol 60 mg gekocht, die ik had s avonds laat voor t slapen heb gegeven omdat ze erg huilerig was en ook koorts had. Dat hielp volgens mij erg goed, want ze heeft goed geslapen en in de ochtend was de koorts weg. 

  #10144770 Quote

  Vooral heel veel knuffelen die dag  🤗🤗

  #10144785 Quote

  Niks plannen de rest van de dag. 

  Zorg bij thuiskomst dat je zelf een gevulde maag hebt en thee en tv in de buurt. Meestal wordt het een bankhang dag dus maak jezelf comfortabel. 

  Liever geen paracetamol geven als het niet echt nodig is. Alleen misschien voor de nacht als hij er erg veel.last van heeft. Meestal valt t wel mee. Vaak slapen ze extra goed.

  Van de andere vaccinaties in het 1e jaar zal hij vermoedelijk weinig tot geen last hebben.

  Succes en sterkte.. het is toch altijd even slikken als je kleine een prik krijgt 


  KL-E
  Bijdrager
  #10144810 Quote

  Zoals hierboven al genoemd: niks plannen die dag. Mijn zoontje had er geen last van. Was niet huilerig, geen koorts of verhoging. Hij heeft alleen heeeeeel veel geslapen! De dag erna ook nog btw. Dus dat was wel heerlijk, moet ik toegeven ☺️


  Mimamama
  Bijdrager
  #10144831 Quote

  Oké dankjulliewel dames!🤗

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10144933 Quote

  Makkelijke kleding aan bv boxpakje en zodra de prikjes klaar zijn, in een dekentje wikkelen en meteen de fles of borst erin. Daarna lekker aankleden en rest van de dag en volgende dag niks plannen. Zorgen dat je eten in huis hebt en niks hoeft te doen indien dit niet uitkomt. Succes!


  Esmiralda B
  Bijdrager
  #10145032 Quote

  Onze dochter had bijna nergens last van. Ze sliep een gat in de dag en savonds had ze 38.7. Ietsjes hangerig maar viel reuze mee allemaal.   Na de prikken wel thuis gebleven om nog meer prikkels te vermijden,  dat wel. 

  Succes!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10145080 Quote

  Na de prikjes de beentjes masseren en fietsbewegingen maken. Verder lekker veel knuffelen met je kleine. En ervan uitgaan dat je die dag en de dag erna verder niks kan doen, dan heb je daar ook geen druk van. 

  Mijn dochter heeft na de prikjes even gehuild, thuis heb ik haar gevoed en ze heeft heel veel geslapen. Klein beetje verhoging gehad maar geen koorts. Dag erna wel wat hangerig maar niet vervelend. Ben de dag na de prikjes ook nog thuis gebleven. 

  Paracetemol geef je pas als hij koorts heeft en er ook echt last van heeft. Als hij er verder geen last van heeft, liever niet geven. Koorts is namelijk een natuurlijke reactie op de stoffen die in de prikjes zitten. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen