Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Bij Zwanger Worden 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10223376

  Beste dames.

  Zoals jullie me misschien welleens voorbij zien komen met vragen ben ik inmiddels beland bij ronde 10 voor ons eerste kindje. Inmiddels heb ik een keurige cylcus van 30 dagen maar blijft een zwangerschap nogsteeds uit.

  zo heb ik vragen of er nog dames zijn met tips. Ik snap natuurlijk dat zwanger worden een tijd kan duren. Maar ik wil gewoon niet elke maand het gevoel hebben dat ik misschien meer had kunnen doen.

  zo heb ik de clearblue ovulatie testen aangeschaft en wil ik ook gaan temprturen( dames die dat ook doen en mij precies kunnen vertellen hoe ik dat doe)?

  en wat betreft vitamine voor mezelf slik ik de prenatal nutriënt van Solgar. En kan mij man wellicht nog iets slikken wat het zaad bevorderd? 

  Zo nog meer dingen gehoord.. sporten, gezond eten,convience plus

  ik zou graag tips ontvangen.

  #10223504 Quote

  Teunisbloemoliecapsules en heel veel geduld… Ik houd vast aan een kennis en die had 11 maanden nodig. Ga je nog op vakantie? Gewoon lekker genieten deze zomer en pas stoppen met alcohol als je bijna ongesteld moet worden. En gewoon genieten. Toch proberen spontaan seks te hebben en niet te krampachtig. Wij zitten nu in ronde 7 en ondanks een sprankje hoop ga ik er toch gewoon van uit ongesteld te worden. En per maand haal ik meer mijn schouders op. Gewoon zien. En anders xou je het kunnen laten chekken in het ziekenhuis lijkt mij nu jullie al zo lang bezig zijn. Of er misschien ergens een kink aan een van de kanten in de kabel zit.


  Yres
  Bijdrager
  #10223593 Quote

  Wij hebben er ook 11 rondes over gedaan voordat ik een positieve test had! 

  Ik had op een gegeven moment zoiets van: oké, nu ga ik mijn ovulatie netjes bijhouden (ik had 60 ovulatiestrips gekocht) en koop ook maar conceive plus (onde heet motto, baat het niet dat schaad het niet). Daarbij las ik iets goeds over zoete aardappel en dacht ik: ja, joh, lekker doe mij die ook maar een paar keer die maand. Verder die hele maand flink aan het knuffelen gegaan, maar inderdaad zonder het “moeten” (we hadden gewoon dagelijks zin op een gegeven moment Haha).

  Waarschijnlijk allemaal toeval, maar die ronde was het raak. Soms heeft je lichaam er dus blijkbaar wel heel wat meer tijd voor nodig! 

  Mijn man had trouwens wel al eerder een test gedaan en dat was allemaal prima, dus ik kreeg het zo langzamerhand ook een beetje benauwd. Het eerste positieve streepje was dan ook meer een vreugde was: Yes, we kunnen zwanger worden! Daarna begonnen de zorgen of het allemaal wel goed zou gaan, maar dat is nu ook doorleven naar de eerste echo 😉 

  Heel veel succes in de nieuwe ronde en vooral niet opgeven! 

  #10223607 Quote

  Hoi hoi, 

  Bij ons heeft het 12 maanden geduurd. Had vanaf de eerste maand tot de 10de maand van alles geprobeerd ovulatie testen, temperaturen, gezonde voeding. 

  Wij zijn in de 11de maand begonnen met tarwekiemolie capsules van Holland en barret en elke ochtend dronk ik een glaasje granaatappelsap van healthy people. Dit heeft bij ons geholpen. Je kant het altijd proberen! 

  Ik hoop dat je wat aan de tips hebt. Succes ermee💋

  #10223640 Quote

  Het klinkt misschien stom of onbelangrijk, maar zorg voor warme voeten!! Hoe het precies werkt weet ik niet, maar het schijnt dat de innesteling beter gaat als je eigen lichaamstemperatuur warm genoeg is. Ik zorgde er bijv. altijd voor dat ik thuis altijd op sloffen liep en niet alleen op sokken (ook bij nachtelijk toilet bezoek). 

  #10223645 Quote

  En niet direct na de wc gaan of je wassen. Ik bleef de hele nacht liggen en volgende ochtend pas naar de wc. Water doodt zaad, dus wassen deed ik ook de volgende ochtend

  Ook wanneer hij komt onderop liggen met een kussen onder je kont/ rug en benen omhoog. Bij ons was het hier toen 3x raak na 6 maanden proberen. Helaas 2x miskraam. Nu 26 weken zwanger.

  Succes

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10223646 Quote

  En niet direct na de wc gaan of je wassen. Ik bleef de hele nacht liggen en volgende ochtend pas naar de wc. Water doodt zaad, dus wassen deed ik ook de volgende ochtend

  Ook wanneer hij komt onderop liggen met een kussen onder je kont/ rug en benen omhoog. Bij ons was het hier toen 3x raak na 6 maanden proberen. Helaas 2x miskraam. Nu 26 weken zwanger.

  Succes


  WilKindje
  Bijdrager
  #10223717 Quote

  De laatste tip is wel niet voor iedereen weggelegd, 10 minuten blijven liggen zal genoeg moeten zijn, er loopt altijd iets uit dat is normaal, echter word er wel aangeraden om na het vrijen te gaan plassen ivm blaasontsteking. 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10223759 Quote

  Als aanvulling: het is achterhaald dat blijven liggen zorgt voor betere bevruchting. Wanneer een man klaarkomt, spuit het zaad er met zo’n ontzettende snelheid uit, dat de spermacellen die jouw eitje gaan bevruchten alláng weg zijn. Alles wat eruit komt na het vrijen zijn simpel gezegd gewoon de slomere, die het toch al niet gehaald zouden hebben. Dus eigenlijk haalt het blijven liggen niet eens echt iets uit. En dat wassen daar invloed op heeft is dus ook eigenlijk onzin, want die spermacellen zitten al in je lichaam. Plassen na het vrijen wordt juist wel aangeraden ivm blaasontsteking, zoals degene hierboven al zei. Ik heb zelf blaasontsteking gekregen omdat ik niet snel genoeg na het vrijen ging plassen, dus ik plas nu eigenlijk altijd meteen. En toch twee keer al zwanger geworden;) Wat voor mij goed werkte was er juist helemaal niet zo veel mee bezig te zijn. Ik heb een hele onregelmatige cyclus en voel mijn eisprong niet, dus weet eigenlijk ook nooit wanneer ik zou moeten vrijen of wanneer mijn NOD is. Heb wel ovulatietesten etc gebruikt, maar daar kreeg ik juist stress van. Omdat ik er dan zo veel mee bezig was. Uiteindelijk ook de seks gelaten zoals het was, als we zin hadden dan deden we het en anders dan duurde het maar gewoon even. Het is wel eens voorgekomen dat er dus twee weken tussen zaten, als ik dan mijn eisprong gemist had dan was dat pech. Ik weigerde mijn lijf zo op scherp te zetten omdat dat bij mij alleen maar de andere kant op werkte. En allebei de keren bleek ik (ongeveer) 2 maanden na het ‘loslaten’ zwanger.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct