Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Douchen

 • Auteur
  Berichten
 • #10577235

  Hoi mama’s,

  Via deze weg hoop ik wat tips te ontvangen over hoe jullie douchen met jullie kindje.
  Onze dreumes is bijna 13 maanden oud en kan nog niet zelfstandig staan. We douchen hem nu bij papa op de arm en ik was hem dan. Maar de kleine man wordt steeds beweeglijker en ook zwaarder, dus voor papa is het ook niet meer altijd even makkelijk. Daarbij komt dat ik inmiddels 36 weken zwanger ben van nummer twee en het wassen en afdrogen nu ook even zwaarder wordt. We hebben geen bad.

  Nu is mijn vraag: hoe douchen jullie je kleintje? Zijn er badjes die jullie fijn vinden die jullie in de douche zetten of maken jullie gebruik van een douchering?
  We zoeken vooral naar een makkelijke manier om de kleine alleen te kunnen douchen, zodat de ander dadelijk de handen vrij heeft om de baby in badje te doen.

  Alvast bedankt!


  Taps
  Bijdrager
  #10577236 Quote

  Onze dochter zat of op de grond, in een bumboo zitje of in een bad (wasmand van ikea) onder de douche.


  CynthiaB
  Bijdrager
  #10577237 Quote

  Wij gebruiken een oplaasbadje onder de douche, echt ideaal. Of wij staan ernaast zelf te douche of ze gaat er zelfstandig onder toezicht in. M’n dochter is inmiddels 4 en doen het nog steeds zo, sinds ze ongeveer 10 maanden is. Als ze “zelfstandig” gaat, zitten wij op een krukje ervoor om te wassen ed. Hopelijk heb je hier iets aan!


  Yildizz
  Bijdrager
  #10577238 Quote

  Ik had bij de bol.com een douchezitje gekocht en dat werkt prime voor een kind die nog niet loopt. Mijn ouste kan staan en doucht gewoon staand.


  Sopi
  Bijdrager
  #10577244 Quote

  Bij ons douchen ze pas sinds kort (2 en 4 jaar). Mijn oudste durfde eerder niet. Ze zaten altijd in een stokke XL bad, dat past in de douchecabine.


  Aatje
  Bijdrager
  #10577245 Quote

  Zelf niet gedaan maar ook wel gehoord dat de ikea kinderstoel gebruikt werd!

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Ananasss
  Bijdrager
  #10577249 Quote

  Dochter van 3 wil liever in bad dan onder de douche, maar die gaat al vanaf de geboorte in hetzelfde babybadje 🙂 die staat nu gewoon los in de douche. En zij zit daar dan heerlijk in te badderen. 


  Roxje
  Bijdrager
  #10577250 Quote

  Wij hebben dit badje aangeschaft. Vind het echt ideaal werken! https://www.babypark.nl/okbaby-opla-douchezitje.html?color=4690&gclid=EAIaIQobChMIqJDSxpXb-QIVDOJ3Ch3BswBIEAQYASABEgLLyvD_BwE

  Onze dochter is nu 2.5 maar gebruik dit al zeker rond haar 1e jaar.


  JoberoB
  Bijdrager
  #10577254 Quote

  Wij gebruiken inderdaad ook het badje dat ze vanaf baby al gebruikt, en nu staat hij op de grond in de douchecabine. Inmiddels (3,5 jaar) doen we al een hele tijd douchen en badderen afwisselen, maar ik denk dat we haar sowieso tot ruim 2,5 jaar altijd in het badje hebben gehad.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct