Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips eczeem

 • Auteur
  Berichten

 • D Roosje
  Bijdrager
  #10270892

  Hoi,

  Mijn zoontje van 6,5 maand heeft heel erg veel last van eczeem op zijn wangetjes. Hij heeft al een hormoonzalf gebruikt wat wel helpt, alleen na die 2 weken komt het weer terug. Daarnaast heeft hij vaseline lanette en paraffine gebruikt. Ook die helpen niet. 

  Hebben jullie gouden tips? 


  Spatel
  Bijdrager
  #10270909 Quote

  Ik heb gehoord dat borstmelk kan helpen. Dus je eigen borstmelk als zalf gebruiken.


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10270917 Quote

  Mijn dochter had er ook altijd heel veel last van. Je moet die hormoonzalf gewoon af en toe blijven smeren en niet ineens stoppen. Ik bouwde het een beetje af. Eerst 2x per dag, toen 1x per dag, toen 1x per 2 dagen.. En de vaseline van de dokter smeerde ik sowieso altijd 1-2x per dag. Dat kan helemaal geen kwaad. 

  Nu is mijn dochter 2 jaar, ze heeft geen eczeem meer maar nog wel snel een hele droge jeukerige huid. Die vaseline smeer ik nog steeds elke avond voor het slapen gaan. Doe ik dat 2 dagen niet, merk ik het meteen. 

  Lekker blijven smeren dus! En niet meer dan 3x per week in bad. Ze groeien er vanzelf overheen, meestal dan…

  Als je al zalf van de dokter hebt, helpt weinig anders meer..


  D Roosje
  Bijdrager
  #10270942 Quote

  Ik heb gehoord dat borstmelk kan helpen. Dus je eigen borstmelk als zalf gebruiken.

  Dat kan kloppen, alleen geef ik al ruim 3 maanden geen moedermelk meer. Dus helaas


  D Roosje
  Bijdrager
  #10270943 Quote

  Mijn dochter had er ook altijd heel veel last van. Je moet die hormoonzalf gewoon af en toe blijven smeren en niet ineens stoppen. Ik bouwde het een beetje af. Eerst 2x per dag, toen 1x per dag, toen 1x per 2 dagen.. En de vaseline van de dokter smeerde ik sowieso altijd 1-2x per dag. Dat kan helemaal geen kwaad. Nu is mijn dochter 2 jaar, ze heeft geen eczeem meer maar nog wel snel een hele droge jeukerige huid. Die vaseline smeer ik nog steeds elke avond voor het slapen gaan. Doe ik dat 2 dagen niet, merk ik het meteen. Lekker blijven smeren dus! En niet meer dan 3x per week in bad. Ze groeien er vanzelf overheen, meestal dan… Als je al zalf van de dokter hebt, helpt weinig anders meer..

   

  Dat afbouwen is mij in eerste instantie niet verteld. Nu heb ik net de kinderarts gesproken en die zegt hetzelfde over het afbouwen. We gaan het proberen. Hij kan er zelf ook niet vanaf blijven en soms bloed het ook door het krabben. 


  Niempje
  Bijdrager
  #10270988 Quote

  Hoi,

  Idd afbouwen met de zalf en niet ineens stoppen.

  Lanette creme mocht ik niet meer gebruiken omdat daar ook allerlei toevoegingen in zaten. Ik heb standaard vaseline cetomacrogol in huis.
  Dit smeerde ik toen het eczeem heel actief was wel 10 keer per dag op haar wangen.
  Inmiddels is dit gelukkig niet meer nodig en smeer ik het sochtends en savonds want haar huid is nog wel heel droog.

  Ze ging maar 1/2 keer per week in bad en gebruikte innoli badolie. Nu heeft ze het wel over heel haar lichaam, vandaar zo weinig in bad. Verder de smetplekken met een washandje schoonmaken.

  Alle kleding, slaapzakken, dekens etc alleen maar van 100% katoen en geen andere toevoegingen. Dit ademt allemaal niet en dat is echt nodig bij een eczeem huid.

  Smeer de hydrocortison niet te veel en dik, zal je vast wel gehoord hebben maar dit is zo enorm slecht voor de huid. Wij hebben het ook gebruikt hoor maar goed afbouwen en echt heel dun smeren. Na het smeren mega dik de vaseline cetomacrogol erop zodat het niet uitdroogt. Deze krijg je ook vergoed als je m door de ha laat aanvragen.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Passie
  Bijdrager
  #10270996 Quote

  Ik kreeg pas als tip van iemand dermalex. Op internet te verkrijgen. Ik ken het product nog niet dus kan er verder niet veel over vertellen. 


  Valendel
  Bijdrager
  #10271018 Quote

  Hier hetzelfde probleem. Twee weken geleden naar de Osteopaat geweest (voor iets anders) en hij raadde omega 3 druppeltjes aan. Sinds we dit gebruiken is het enorm verbeterd! 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10271069 Quote

  Hier ook een afbouwschema moeten volgen. Onderhuids zit er nog eczeem en dat moet ook weg. 

  Om de huid te voeden gebruikte ik vaseline-cetomacrogol. 

  Ik vermoed een gevalletje toeval bij de omega 3 druppels. Anders zou vis ook helpen tegen eczeem. Als dat zo zou zijn had ik zelf nooit meer eczeem. 

  Nu gebruik ik de vaseline bodylotion (de witte). Daar reageert mijn zoontje erg goed op. Maar hij is al ouder. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct