Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Eerste Schoentjes

 • Auteur
  Berichten
 • #10515140

  Hoi!

  Hebben jullie tips voor het kopen van eerste schoentjes?
  Ik had shoesme schoentjes gekocht maar die zijn inmiddels te klein (maat 20)

  Liefs!


  Mamanelle
  Bijdrager
  #10515142 Quote

  Naturino of bunnies


  Yima
  Bijdrager
  #10515145 Quote

  Vooral goed kijken naar verschillende merken. Bunnies valt sowieso erg klein trouwens, heb van andere merken echt wel een maat groter als ik dezelfde maat bestel. Maar dat staat in de beschrijving. 

  Op Bunnies viel mijn dochter steeds om. Dat was precies in de periode dat ze los leerde lopen. Op Geox liep ze stukken beter. En die hoor je nooit in het rijtje eerste stap schoenen. Wij hebben gewoon een berg verschillende merken besteld en wat niet goed zat terug gestuurd. Aangezien winkels toen dicht waren. 

  Wij zetten haar voet met gewicht erop op een vel papier en tekenen een lijn bij de hiel en grote teen. Van beide voeten. Zo meet ik hoe groot ze zijn. De grootste voet is leidend voor de maat die ik bestel. Ik kijk dan in de omschrijving welke maat hoort bij het aantal cm. Niet op een algemene pagina, maar echt van die schoen. Wel goed passen thuis natuurlijk. Want de pasvorm verschilt dus echt wel, en ook hoe ze erop lopen.

  Verder vonden wij het ivm nog steeds af en toe kruipen fijn als het rubber van de zool tot iets over de neus kwam. En het advies is altijd om veterschoenen te doen. Maar klitteband konden wij veel beter mee aansluiten op haar voetjes en die gaan ook makkelijker aan. 

  De voorzool moet goed soepel zijn, niet te dik en makkelijk afrollen. En wat steun bij de hiel is ook prettig. Binnen wel lekker zonder schoenen laten oefenen.

  #10515152 Quote

  Het beste is om ze eerst op slofjes te laten lopen. Bijvoorbeeld leren slofjes: https://www.babyslofjes-winkel.nl/

  Dat is beter voor de voetjes en leren lopen.


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10515175 Quote

  Ik kreeg van de fysio van mijn zoontje de tip. Schoenen met een stevig hielstuk. Dat geeft meer houvast bij het leren lopen, en dan gecombineerd met een flexibele zool. Ik heb toen schoentjes van shoesme gekocht. Maar er zijn ook andere schoentjes die eventueel wat goedkoper zijn


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10515180 Quote

  Naturino!

  Lees ook: Ontwikkeling van een dreumes

  Ma Belle
  Bijdrager
  #10515181 Quote

  Shoesme hebben verschillende fasen, mn dochter heeft er 3 maten van versleten, nu kunnen we over naar andere soorten schoentjes. Het is even een investering, maar ze loopt zó veel beter op shoesme dan de standaard ‘leuke’ schoentjes. 


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10515182 Quote

  Shoesme hebben verschillende fasen, mn dochter heeft er 3 maten van versleten, nu kunnen we over naar andere soorten schoentjes. Het is even een investering, maar ze loopt zó veel beter op shoesme dan de standaard ‘leuke’ schoentjes. 

  En vanaf welke maat en maand ongeveer koop je die dan? 🤔

  #goedenacht 😂🙋‍♀️


  Yima
  Bijdrager
  #10515188 Quote

  De maat die je kindje heeft. De fasen zijn gekoppeld aan waar je kindje zit in de ontwikkeling. Je begint met eerstestap schoentjes. Die zijn speciaal ontwikkeld voor babies die nog leren lopen. Maar zoals gezegd… Shoesme is niet het enige merk die ze in verschillende fases verkoopt. Bunnies, Geox, Woden, Pepino, Naturino, Bisgaard, Froddo, Superfit, etc hebben ze ook. Gewoon letten op een erg flexibele goed afrollende zool en wat steun bij de hiel, en dat het goed aansluit aan de voetjes (geen losse booties ofzo). En pas merkjes om te zien waar je kindje goed op loopt. Hier in nederland verkopen we bijna aandelen in Bunnies en Shoesme. Hier liep dat dus niet goed.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct