Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Gevraagd Zoontje 7 Maanden Wilt Geen Vaste Voeding Meer

 • Auteur
  Berichten

 • Guppiegup
  Bijdrager
  #10274260

  Hoi hoi lieve mama’s. 

   

  Sinds 7 maanden ben ik zelf trotse mama van een lief, pittig en vrolijk ventje die zich goed ontwikkeld maar sinds twee weken door griep en doorkomen van bovenste tandjes niet meer wilt eten. Borst wilt hij wel want dat is zachter. Aan het voedingsschema ligt het niet volgens CB. Eventueel speelt doorkomen van de tandjes wel mee. 

   

  Hij had sinds 6 maanden 150 gram voeding wel, zelf gemaakt of uit potje. Sinds hij ziek is geweest wilt hij alleen maar de borst, alles via een lepel wijgerd hij. Toen de Rapley-methoden geprobeerd, dat ging goed maar wilt hij ook niet (de ene keer wel de andere keer niet) hij eet wel als we onderweg zijn met de kinderwagen maar anders krijg ik er niks meer in  behalve borstvoeding. Mijn zoontje is 73cm en 8095gram. Wat is wijsheid? Gewoon even een pauze van de vaste voeding en daarna weer oppakken?

   

  Alvast bedankt voor het lezen,

   

  X Gup 

  #10274264 Quote

  Ik zou het een beetje op z’n beloop laten. Hier ook net een fase gehad van niks willen eten qua vaste voeding en dat bleken 2 kiezen te zijn. Lekker geven wat hij wel wil en de rest komt wel weer. Knijpfruit is hier altijd een hit, ook in fases van niet willen eten. 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10274266 Quote

  Blijven aanbieden, komt vanzelf weer


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10274277 Quote

  Gewoon blijven aanbieden, elk hapje is meegenomen toch. En tot 1 jaar is borstvoeding toch hoofdvoeding.


  Guppiegup
  Bijdrager
  #10274280 Quote

  Bedankt allemaal voor de reacties😊 ik moet het ook meer loslaten en elke hap als meegenomen zien. Klinkt wel heel heftig, twee kiezen. Kan mij heel goed voorstellen dat het eten dan niet prettig is

  #10274717 Quote

  Bedankt allemaal voor de reacties😊 ik moet het ook meer loslaten en elke hap als meegenomen zien. Klinkt wel heel heftig, twee kiezen. Kan mij heel goed voorstellen dat het eten dan niet prettig is

  Ja zeker. Het had er erge last van 🙁 Gelukkig lijkt het ergste voorbij te zijn en eet hij weer. We hebben ook al eens 5 tanden in een maand gehad. 

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct