Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

tips gezocht diarree en spugen kind 2,5jaar

 • Auteur
  Berichten
 • #10517494

  hallo! sinds een paar dagen heeft mijn dochter van 2,5 jaar erge diarree en begint nu ook met spugen.. het probleem is dat ze bijna niet tot niets wilt eten, drinken doet ze nog wel maar ook weinig. iemand tips om haar toch iets binnen te laten krijgen of dat het minder word of iets?


  MevrouwI
  Bijdrager
  #10517509 Quote

  Het mama,

  Heeft ze koorts, kan ze plassen? Zou kijken of ik er ors in krijg al, als je zegt dat ze ook weinig drinkt en even overleggen met de huisarts.


  Juffielies
  Bijdrager
  #10517512 Quote

  Hier op dit moment bijna hetzelfde (alleen geen diarree maar wel al 4 dagen spugen). Huisarts raadt ORS aan om vitaminen en mineralen aan te vullen en verder terugbellen bij geen plasluiers!


  Mamanelle
  Bijdrager
  #10517513 Quote

  Hebben wij laatst ook gehad. Huisarts adviseerde: elke 10 minuten drinken aanbieden (wij deden water, ORS wilde hij echt niet). En een bakje neerzetten met wat te eten (een aantal verschillende dingen).
  Sterkte!

  #10517540 Quote

  dank jullie wel voor de tips!

  #10517600 Quote

  Toen wij met onze zoon in het ziekenhuis zaten vanwege uitdrogingsverschijnselen moesten we hem half appelsap/half water geven. In appelsap schijnen goede zouten oid te zitten. We kregen te horen dat hij vooral goed moest drinken. Ff tijdje wat minder eten is niet zo erg

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  BoysMom
  Bijdrager
  #10518287 Quote

  Weet je wat de oorzaak is van het spugen en de diarree? Wellicht goed om daar nog even achteraan te gaan. Het klinkt als buikgroep, wat momenteel erg heerst onder de kleintjes.

  Thee met honing kan je aanbieden, zo krijgen ze natuurlijke suikers binnen en krijgen ze wat meer energie. Ook kan knijpfruit een mogelijkheid zijn.

  Als het buikgriep is, is het vaak met een week voorbij. Beterschap!

  #10518361 Quote

  nog bedankt voor de verdere reactie’s. ze is weer opgeknapt en wilde uit het niets na even een frisse neus te hebben gehaald zelf brood eten en een banaan dus meteen goed voor de ontlasting ook. denk inderdaad een virusje onder de leden gehad. maar heel fijn dat jullie meteen mee dachten!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct