Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Heftige Menstruatie

 • Auteur
  Berichten

 • NikkiValentijn
  Bijdrager
  #10571064

  Lieve mama’s en mama’s to be,

  Wie heeft de gouden tip tegen zwaar bloedverlies tijdens de menstruatie? 7 dagen met maand kan ik het huis bijna niet uit zonder “ongelukken”. Ik slaap op een handdoek, maar moet er alsnog ‘s-nachts elk uur uit omdat ik anders doorlek. Over een maand zit ik 3 uur lang alleen met mijn kinderen in het vliegtuig. Precies als ik ongesteld ben natuurlijk. Daar zie ik zó verschrikkelijk tegenop.

  Ik kan niet tegen de pil en ik ben allergisch voor latex. Gelukkig is er tegenwoordig goed maandverband en tampons van biologisch katoen. De menstruatie cup houd het ook niet lang vol met mij😅 De huisarts wil me al jaren doorsturen naar iemand die me onvruchtbaar maakt. Ik ben pas 34 en ik wil nog meer kinderen, dat is dus nog voorlopig geen optie.

  Ik zal vast niet de enige zijn met dit probleem. Ben erg benieuwd wat voor andere dames goed heeft gewerkt. Is er een medicijn wat het bloeden vermindert?


  Essil
  Bijdrager
  #10571068 Quote

  Toen ik hele zware menstruatie had, hielp het vreemd genoeg om serieuze fysieke inspanning te doen. Ik denk dat je lichaam daardoor minder bloed ” overheeft”. (Ik snap dat dat tegennatuurlijk voelt.)

  Ppc tegen de pijn.

  Misschien tampon combineren met maandverband in vliegtuig?


  Essil
  Bijdrager
  #10571070 Quote

  Implanon bevat veel minder hormonen dan de pil, en vermindert je ongesteldheid ook enorm. Direct na verwijdering kan je weer zwanger worden. Ik kreeg er persoonlijk wel problemen van met uitdrogen van onder.


  Eva
  Bijdrager
  #10571074 Quote

  De hormoonspiraal (Mirena) kan helpen, en er is ook medicatie (tranexaminezuur) die de huisarts kan voorschrijven die hopelijk het bloeden minder maakt. Zou dus weer even bij je huisarts langs gaan om de opties (anders dan inderdaad de lange termijn oplossing die hij als genoemd had wat nu niet handig is) te bespreken.

  #10571089 Quote

  Een zijsprongetje, maar komt het bij jou in de familie voor? En heb je naast hevige menstruaties ook ander bloedverlies zoals snel bloedneuzen, blauwe plekken of wondjes die lang bloeden? Lang gebloed bij de bevalling van je kinderen? In sommige gevallen hebben vrouwen met hevige menstruaties een stollingsstoornis en dit wordt vaak niet goed onderkend


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10571097 Quote

  De kyleena spiraal hielp bij mij wel, het maandelijks bloeden stopte na een halfjaar. Maargoed een spiraal heeft tig nadelen dus zou die zelf niet meer nemen en aan een ander adviseren vind ik ook lastig. Heb je verschillende menstruatiecups geprobeerd? Je hebt ze ook voor vrouwen die al eens bevallen zijn.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10571108 Quote

  Bij mij helpt Aleve Feminax, lees maar eens op hun site. Kan het bloeden verminderen..


  NikkiValentijn
  Bijdrager
  #10572371 Quote

  Dag lieve dames,

  Bedankt voor jullie reacties.

  Als ik hele kleine wondjes heb, dan bloed ik inderdaad ook als een idioot. Misschien is het de moeite dit te laten onderzoeken. Nu heb ik het volgende geprobeerd; de eerste 2 dagen Naproxen geslikt. Het lijkt heel HEEL goed te helpen. Nou weet ik niet zeker of het toeval is, sinds mijn vorige cyclus ben ik weer flink gaan sporten (voor het eerst sinds de bevalling). 
  ‘s-nachts draag ik nu naast een groot maandverband ook een menstruatie cup, groot formaat. Die blijft goed op z’n plek.

  Maar echt; ik ben nog nooit zo weinig bloed verloren. Volgende maand probeer ik het weer met Naproxen in de eerste dagen. Dan zal ik laten weten of dit nog steeds werkt.


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10572518 Quote

  Oh ben benieuwd of het werkt ik heb het ook altijd zo erg draag overdag ook nachtmaandverband 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct