Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Hoesten Snachts

 • Auteur
  Berichten
 • #10553754

  zoals de titel al zegt ik zoek tips tegen het hoesten zodra mijn dochter van 3 naar bed gaat.. we geven haar al hoest drankje, smeren luuf op (ook verkouden), overdag kamer ventileren, matras bij haar hoofd verhoogd, geven haar wat water te drinken.. maar ze blijft hoesten.. vind het zo zielig, ze slaapt wel redelijk door maar word ook wel wakker ervan en is soms bang dat ze er van moet spugen (wat nu 1 keer is gebeurd sinds ze begon met hoesten)
  dus een gouden tip gezocht.


  Roefs
  Bijdrager
  #10553760 Quote

  Bij ons werkt een luchtbevochtiger erg goed. Onze zoon hoestte ook altijd verschrikkelijk, vaak tot kotsen aan toe maar sinds we de luchtbevochtiger hebben gaat het goed (afkloppen😅)


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10553762 Quote

  Mijn dochtertje is een stuk jonger, nog maar een halfjaar. Maar die heeft dat recent ook gehad. Wij zijn toen naar de huisarts geweest omdat we soms echt dacht dat ze erin stikte omdat ze alleen nog maar op haar rug kan liggen. Wij krijgen van de huisarts neusspray met een hele lage dosis xylometazoline. Het duurde nog een paar dagen, en toen merkte ik dat het echt verbeterde. Je mag het alleen echt niet langer dan een week gebruiken!

  #10553763 Quote

  Ik smeer vaak vaporub/luuf op onderkant voeten en trek dan de sokken aan. Tip van m’n oma maar mijn beleving helpt het 😊


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10553764 Quote

  Een doorgesneden ui naast het bed. Stinkt enorm maar werkt wel 🤷🙊


  Mamanelle
  Bijdrager
  #10553786 Quote

  Neusdruppelen!

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen
  #10553829 Quote

  bedankt voor jullie reacties! ik ga ze proberen!


  Tommy
  Bijdrager
  #10555192 Quote

  Mijn peuter heeft ook weer prijs.. Vind het sneu voor hem dat hij als hij slaapt zoveel moet hoesten. Er helpt precies niet veel. En dan die koorts nog (ook al is koorts op zich niet zo erg)..

  Weet er iemand tot welke leeftijd kinderen vaak koorts maken bij Bv verkoudheden? Zal wss ook wel van kind tot kind afhangen. Maar is dat algemeen gezien 4 jaar?, 5,6,..? 


  Tommy
  Bijdrager
  #10555193 Quote

  Bed staat hier trouwens ook wat hoger, ventilatie, stomertje op de kamer, puffer,.. Weinig helpt precies

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct