Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips m.b.t. kolven

 • Auteur
  Berichten
 • #10518606

  Hi!

  Ik ben deze week weer aan het werk gegaan na mijn zwangerschapsverlof en merk dat de gekolfde melk voorraad wel heel hard gaat.
  Op dit moment krijgt mijn dochter gedurende de dag 3 flesjes à 120ml. ‘s Ochtends geef ik haar bv en zodra ik thuiskom ook. Op kantoor kolf ik 1x en dan heb ik gemiddeld 2 flesjes à 100/120ml. Maar dan slinkt de voorraad uiteindelijk als ik niet dat derde flesjes ergens in de dag kan afkolven.
  Doe ik iets niet goed? Moet ik er toch aan geloven om flesvoeding te geven? Hoe doen jullie dit?
  Ik zat eraan te denken om nog ‘s avonds een keer extra te kolven, maar ben dan vaak ook zo moe dat ik weinig energie meer heb en er ook weinig meer uitkomt. Alle tips zijn welkom!


  RJKB
  Bijdrager
  #10518618 Quote

  Ik zou een voorraad in de vriezer gaan aanleggen. Ik ben ook net weer begonnen en heb de vriezer vol liggen. Wil namelijk niet dat kolven iets wordt wat me stress brengt. Je hoeft echt geen fles voeding te gaan geven. Gewoon savonds ook gaan kolven en dat in gaan vriezen. Succes!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10518619 Quote

  Zou je op je werk nog een keer kunnen kolven? Anders zou je sochtends na haar voeding nog kunnen kolven, dan zijn je borsten vaak het volst. Er zal waarschijnlijk geen hele voeding meer uitkomen, maar zo kun je het wel bij elkaar sparen.


  RJKB
  Bijdrager
  #10518620 Quote

  Je kan ook in het weekend extra kolven. Of op de dagen dat je niet werkt. 🙂


  Dopje
  Bijdrager
  #10518630 Quote

  Als je een volle 8u werkt zou ik 2x kolven. Ik kolfde bijvoorbeeld altijd om 11u en 15u. Om 11u had ik dan vaak rond de 240. Rond 15u had ik nog eens 120.


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10518632 Quote

  Ik kolfde om dezelfde reden iedere ochtend na de voeding extra wanneer ik niet aan het werk was. Zo had ik al gauw 1.5 extra voeding erbij.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #10518636 Quote

  Ik zat er inderdaad aan te denken om tussendoor en na voedingen het bij elkaar te sprokkelen. Qua hygiëne probeer ik altijd direct de kolf onderdelen af te wassen en te steriliseren na ieder gebruik. Dat weerhield me er ook een beetje van om tussendoor te kolven, zoveel gedoe. Maar ik lees net dat één keer per dag steriliseren voldoende is en tussendoor afwassen. Of is het zelfs mogelijk om flesje + kolf onderdelen in de koelkast te zetten, en op een later moment uit de koelkast te halen en gewoon verder gaan? Ik heb het idee dat ik het gecompliceerder maak dan dat het is.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10518641 Quote

  Ik spoelde de onderdelen af en maakte ze droog met een hydrofiele doek. Dan gebruikte ik ze later op de dag nog een keer. Wel gebruikte ik nieuwe flesjes bij de 2e keer kolven. Savonds maakte ik dan alles goed schoon.


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10518645 Quote

  Op ewn kantoordag van 08.30 tot 17.00 kolfde ik altijd wel 2x. Rond 11.00 en 14.00. Meteen voor en na werk gaf ik dan live. De momenten dat ik kolfde waren ongeveer de normale drinkmomenten van mijn kids. 1x op een lange werkdag zou ik echt op klappen staan😳

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct