Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips om minder obsessief te zijn

 • Auteur
  Berichten
 • #10253235

  Hi ladies,

  Vorige augustus 2018 ben ik gestopt met de pil. Ik heb het geluk gehad om twee keer zwanger te mogen zijn, maar helaas beide keren een miskraam (6 en 8 weken). Beide keren curretage, omdat het niet vanzelf mijn lichaam verliet. Ook niet met meerdere keren miskraam medicatie. 

  Verdriet was enorm, maar door te praten met mijn omgeving gaat het nu goed. 

  Bij deze twee zwangerschappen deden we het onveilig zónder naar mijn ovulatie te kijken. Nu zijn we weer bezig en ben ik naar het ander uiterste gegaan en ben ik obsessief er mee bezig: van tijdstip ovulatie, tot standjes, hoe vaak Etc. 

  Ik wéét dat ik niet moet stressen erom, en ik gezegend moet zijn dat ik zwanger kán worden (2x in 1 jaar) Maar ik kán het niet loslaten of minder obsessed zijn. Iemand tips? 

  xx

   


  gebruiker649043
  Bijdrager
  #10253245 Quote

  Misschien goed om het even anders re bekijken. Kun je wel van jezelf verwachten om minder “obsessief” te doen over zwanger worden? Je hebt nu eenmaal deze wens, wees niet te streng voor jezelf. 

  2 miskramen in een jaar+zh opname is niet niks. Bij mij hielp het om even te focussen op mezelf. (Als in: nu ga ik voor mezelf zorgen want dat heb ik nodig.) Yoga, schoonheidsspecialist, gezond eten en lekker eten, mooi boek, iedere week een vast moment voor mezelf. (Lijstje maken met wat helpt.)

  Daarnaast afleiding zoeken in projecten in en om het huis. DIY klussen, tuin herinrichten🙈 Vakantie plannen. Alles om minder tijd voor piekeren over te houden. Dat gaf wat lucht en eerlijk is eerlijk, kon het niet laten om na te denken over vruchtbare dagen. Heb wel de apps van mijn telefoon gegooid op aanraden van een vriendin. 

  Ik kreeg er ontspanning voor terug en gek genoeg was ik na de 2e curretage direct zwanger, terwijl ik dus juist even over al het bovenstaande aan het nadenken was🤗 En dan begint ook weer een onzekere tijd, daar heb ik wel hulp bij gezocht overigens. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct