Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Ritme Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10370925

  wat was jullie ritme met 11 weken?

  #10370930 Quote

  Wij volgden onze dochter, maar je zou een wakkertijd van max 1,5 uur aan kunnen houden (incl voeden). Valt hij om 16.00 uur al in slaap voor de nacht? Zo ja, dan zou ik vooral dat proberen te rekken. Probeer een vast ritme te vinden. Onze dochter viel altijd in slaap in de kinderwagen. 

  Succes!

  #10370931 Quote

  Inderdaad max 90 minuten ‘wakkertijd’ aanhouden en dan weer naar bed. Of in de kinderwagen/dragen. Ik heb het boek ‘baby in een droomritme’ gelezen en toen werd me een hoop duidelijk. Onze dochter sliep heel weinig overdag en savonds hebben we haar tot 1,5 uur gewiegd, ge’ssssjjjjtt en uiteindelijk bij ons in slaap laten vallen, tot ik het boek las en de tips ging opvolgen. De knop ging trouwens om nadat ik met haar bij de chiropractor ben geweest. Ben meerdere malen wezen luisteren of ze nog wel ademde haha. Nog steeds geen lange slaapster overdag maar ze is happy en dat telt!

  #10370932 Quote

  Inderdaad max 90 minuten ‘wakkertijd’ aanhouden en dan weer naar bed. Of in de kinderwagen/dragen. Ik heb het boek ‘baby in een droomritme’ gelezen en toen werd me een hoop duidelijk. Onze dochter sliep heel weinig overdag en savonds hebben we haar tot 1,5 uur gewiegd, ge’ssssjjjjtt en uiteindelijk bij ons in slaap laten vallen, tot ik het boek las en de tips ging opvolgen. De knop ging trouwens om nadat ik met haar bij de chiropractor ben geweest. Ben meerdere malen wezen luisteren of ze nog wel ademde haha. Nog steeds geen lange slaapster overdag maar ze is happy en dat telt!

  #10370940 Quote

  Bedankt voor de snelle reacties!

  We volgden onze zoon eerst ook, al sliep hij toen ivm reflux nog veel op de arm, hij sliep wel. Nu merken we dat als we hem niet “verplicht” neerleggen hij echt nagenoeg niet slaapt en inderdaad om 16 uur doodmoe is, verplicht moet liggen en dan met veel moeite in slaap valt en daarna alleen nog maar slaapt tot we de flesjes geven en weer verder. 

  1,5 uur incl flesje klinkt als een goede richtlijn. Hoe lang zou hij elke keer ongeveer “moeten” slapen? Want hij wordt soms na een uurtje alweer wakker, als ik hem dan de speen geef en zijn hoofdje aai zou het kunnen dat hij nog langer slaapt of is dat niet nodig? Maar soms valt hij ook gewoon echt niet in slaap, wat we ook doen 🤔

  Hij zit nu wel in een sprongetje misschien speelt dat wel mee..

   

  #10370941 Quote

  En “entertainenden” jullie je kindje op die leeftijd? Onze zoon begint soms te huilen als we met hem zitten, waar dit eerst altijd prima was. Als we gaan lopen met hem gaat hij alles aandachtig bekijken, het lijkt alsof hij een beetje genoeg heeft van op de arm zitten en uitgedaagd wil worden. Hoe doen jullie dat? 

  Ik zal het boek van Baby in een droomritme ook eens bekijken, hoor er veel goede verhalen over. Komende week gaan we naar de osteopaat ivm voorkeurshouding, misschien speelt dit ook mee als ik het zo lees.

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10370947 Quote

  Bedankt voor de snelle reacties! We volgden onze zoon eerst ook, al sliep hij toen ivm reflux nog veel op de arm, hij sliep wel. Nu merken we dat als we hem niet “verplicht” neerleggen hij echt nagenoeg niet slaapt en inderdaad om 16 uur doodmoe is, verplicht moet liggen en dan met veel moeite in slaap valt en daarna alleen nog maar slaapt tot we de flesjes geven en weer verder. 1,5 uur incl flesje klinkt als een goede richtlijn. Hoe lang zou hij elke keer ongeveer “moeten” slapen? Want hij wordt soms na een uurtje alweer wakker, als ik hem dan de speen geef en zijn hoofdje aai zou het kunnen dat hij nog langer slaapt of is dat niet nodig? Maar soms valt hij ook gewoon echt niet in slaap, wat we ook doen 🤔 Hij zit nu wel in een sprongetje misschien speelt dat wel mee..

  45 minuten is 1 slaapcyclus. Een uurtje slaap is dus eigenlijk al heel goed. Hij moet vanzelf gaan leren om meerdere cycli aan elkaar te plakken.

  Ik las boekjes voor onze dochter, zong liedjes etc. Interactie met je kind is erg belangrijk. Ik kletste ook gewoon gewoon vaak tegen haar. 


  Yima
  Bijdrager
  #10370980 Quote

  Op die leeftijd sliep mijn dochter 4 a 5 x 45 min. overdag.

  Die korte slaapjes horen er op die leeftijd nog een beetje bij, geen probleem. Vanaf een maand of 4 gaan ze vaak pas leren om meerdere cycli aan elkaar te knopen. Nu slaapt die van ons 3 x. 45 min, 2,5 uur en 30 min. Ze is nu 6 maanden. 

  16.00 de nacht beginnen lijkt me heel erg vroeg. Ik zou dan na een uurtje slapen wekken en nog een rondje wakker doen. En dan tussen 18 en 19 naar bed voor de nacht. Ik denk dat als je dat een week of twee volhoudt, dat zijn ritme zal verschuiven. En als hij eind van de nacht wakker wordt, start niet voor half 6 de dag. Ook als dat eindeloos wiegen betekent. Gewoon boven in het donker blijven. Als je de dag dan wel start, hou die wakkertijd van max 1,5 uur aan en probeer hem dan op bed te leggen. Lukt dit niet, dan wandelen of in de draagzak. 

  Je kan hem moeilijk met de koekenpan slaan natuurlijk, maar als je zo een beetje bij stuurt, dan zou het kunnen dat na een week of 2 a 3 zijn ritme gaat verschuiven. 

  Rond de 12 weken begon onze dochter te spelen ja. We lieten haar dan met 1 of 2 speeltjes in de box liggen. Soms stond ik erbij en speelden we samen wat, en soms vermaakte ze zichzelf even 10 minuutjes. Spelen was toen wel alleen maar kijken en een beetje friemelen aan de speeltjes om zich heen, als het toevallig binnen maai-bereik lag. De babygym vond ze ook prachtig om naar te kijken, of een muziekmobiel. Een kort ommetje met de honden en dan bomen kijken viel ook in de smaak. Succes!

  #10374693 Quote

  Ik herken precies wat jij schrijft. Ik volgde mijn zoontje (nu 15,5 week) ook en op een gegeven moment liet hij hetzelfde eetpatroon zien als jouw zoontje. Ook hij redt het niet tot 1900 na zijn fles van 1500, dus hij krijgt om 1800 zijn avondfles en dan om 2300 weer (maak ik hem voor wakker). In de nacht vraagt hij niet meer om voeding (al wordt hij in de tweede helft vd nacht nog wel regelmatig wakker, maar da’s weer een ander verhaal).

  Sinds ik de wakkertijd (en slaapsignalen) in de gaten houd heb ik overdag weinig strijd meer om hem slapend te krijgen. Ik hield met 11 weken 90 minuten aan en inmiddels schuift dat op naar 120 minuten.

  Ik laat de dag altijd starten om 7 uur, ongeacht hoe goed of slecht hij daarvoor geslapen heeft. Overdag slaapt hij in de box en is het licht, na de fles van 1800 slaapt hij in bed in het donker (ledikant eigen kamer). De slaapjes zijn tussen de flessen door, vaak 2x lang (tussen de flessen van 7 en 11 en 11 en 15 in) en 1x kort (rond 1600 uur – dit ervaar ik als het lastigste slaapje, ik ga dan vaak even wandelen). In totaal slaapt hij overdag nu nog zo’n 3-3,5 uur, met 11 weken was dat denk ik 4,5-5 uur. 

  Na de fles van 1800 slaapzakje aan, luier etc. en naar bed. De eerste weken moest ik vaak naar boven, nu nog zelden. Investeren en het ritme aanhouden loont is mijn ervaring. Gaat natuurlijk niet altijd perfect maar al met al hebben we nu een fijn ritme te pakken. 

  Het boek ‘Zo krijg je een blije baby’ heeft mij erg geholpen (opvolger van ‘Baby in een droomritme’).

  Veel succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct