Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Slaapritme

 • Auteur
  Berichten
 • #10562238

  Hoi!

  Ik heb een kleine lieve en ondeugende knul van 8,5 maand jong met een erg sterke eigen willetje.

  Nu zit ik wat in de knoop met zijn slaaptijden. Eerst legde ik hem altijd op bed bij het eerste vermoeidheidssignaal. Maar omdat hij de dag altijd vroeg begint, rond 6 uur, kwam ik steeds te vroeg uit na zijn tweede slaap. Hij weigert zijn 3e slaapje geregeld en dan was hij vanaf half 2 wakker tot half 7 ongeveer. Dit resulteerde in onrustige nachten. Nu doe ik zijn ochtendslaap verlengen tot 9 a kwart over 9. Soms slaapt hij dan ook maar 30 a 45 minuten. Zn volgende slaapje gaat hij er dan om half 1 in en dan is hij ook echt versleten. Nu gebeurd het geregeld dat hij hier ook maar weer 45 minuten slaapt en is de ruk naar de nachtslaap erg lang. Hij weigert ook hier weer zijn derde slaapje.

  Als hij om 18.00 uur a 18.15 uur er in gaat (zonder fles omdat hij niet wilt) wordt hij rond 20.00 uur wakker en gaat dan na zijn fles 2 a 2,5 uur feesten en niet slapen. Hij is duidelijk moe. 

  Loopt het schema wel een dag redelijk oke dan gaat hij 19.00 a 19.15 uur slapen en slaapt hij tot de volgende ochtend kwart voor 6 a 6 uur. (Wel vanaf half 5 onrustig)

  Iemand tips hoe ik dit het beste aan kan pakken?! 

  Groetjes Anja


  Roefs
  Bijdrager
  #10562338 Quote

  Welk schema houd je aan? Ik werk met wakkertijden wat hier erg goed werkt!


  NicoleSD
  Bijdrager
  #10562348 Quote

  Ik werk inderdaad ook met wakkertijden. Mijn dochtertje is nu 6 maanden en houdt altijd ongeveer 2 uur wakkertijd aan. Ze wordt sochtends ook soms om kwart voor 6 al wakker en soms om 7u en lengte van haar dutjes zijn ook vaak wisselend. Dus tijden dat ze naar bed gaat voor dutje of voor de nacht wisselen ook. Ik weet alleen dat als ze tussen 18:00 en 19:00 weer naarbed moet, ze dit echt als dutje ziet. Ik maak haar dan ook altijd wakker na 30min (op advies van ggd verpleegkundige). Anders slaapt ze te lang en krijg haar dan voorlopig niet meer in slaap en dan zit je er idd hele avond mee. Dan gaat ze ook vervelend lopen doen, huilerig en niet willen slapen..
  En tja dat elke dag anders loopt met slaapjes en er daardoor nog niet veel ritme in zit probeer ik zelf ook nog op te lossen 😉


  Essil
  Bijdrager
  #10562396 Quote

  Loslaten. Hij heeft wel een derde slaapje zo te lezen. Had mijn dochter ook zo laat. 

  Slaapje vervalt vanzelf wel een keer.


  CColdwine
  Bijdrager
  #10562444 Quote

  Wij maken op dit moment ongeveer hetzelfde mee. Onze dochter slaapt tot 5.30u – 6u in de ochtend. Tegen 8.45u begint haar eerste slaapje. Deze duurt 45 minuten (soms ook 30 minuten), en rond 12.30u begint slaapje 2. Hier hetzelfde verhaal. Het derde slaapje weigert zij. Zodra de nacht begint, tussen 18 en 19.30u vaak, merk ik ook onrust. Veel jammeren etc. Het gekke is dat zij 2 weken terug opeens wel lange slaapjes deed. Ik vermoed dat het kunnen tijgeren haar wat uit het ritme houdt en dat haar boven tandjes door gaan maken… mogelijk is dat bij jullie ook een oorzaak. Het enige wat ik kan zeggen is.. hou het ritme aan en vanzelf worden de slaapjes weer langer. Een uitgerust kind slaapt snachts ook beter.


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10562472 Quote

  Korte slaapjes en vroeg wakker zijn tekenen van oververmoeidheid. Dan kom je in een soort cirkel dat hij altijd vroeg wakker zal worden. Door overdag meer slaap te creëeren, slapen ze nachts ook langer en beter. 

  Werken met wakkertijden is het beste op deze leeftijd, zoals al veel anderen hier aangeven. De wakkertijden van droomritme volg ik, en mijn dochter slaapt altijd goed. 

  Bij 8,5 maand hoort de wakkertijd 2-3-3-3  bij 3 slaapjes op een dag. En anders 2-3-4 bij 2 slaapjes op een dag. Je kent zelf je kind het beste dus weet hoeveel slaapjes hij wil doen. Duurt 2 weken voordat een nieuw ritme erin ziet en je resultaat zult zien. Er is ook een facebook die heet lekker slapen baby. Met veel handige tips en daar kun je veel vragen stellen. Speciaal voor droomritme

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct