Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Tegen Door Lekken

 • Auteur
  Berichten

 • Simone Joan
  Bijdrager
  #10501369

  Hai dames! Ik ben opzoek naar de gouden tip. Onze kleine meid van 4 maanden lekt nu bijna elke nacht door. Ze weegt ruim 6 kilo en zit dus qua maatje goed bij luier 3. De kruidvat luiers die ik normaal gebruik trekken de nacht niet. Nu pampers baby dry geprobeerd, die 12 uur droog garanderen, halen het ook niet. Ze slaapt door en om haar nou ‘s nachts uit bed te halen voor een schone luier lijkt mij niet de bedoeling. Om 22:00 uur krijgt ze nog een schone luier en een fles, en 6:30 zijn we nat.
  Kan ik iets van extra inleggers gebruiken?


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10501370 Quote

  Wat heeft ze verder aan? Rompers die aan de kleine kant zijn zorgen ook voor doorlekken. Ik herken het verder wel hoor. Wij gebruiken pampers harmonie en daarmee hebben we dat probleem niet als we de luier echt goed aan doen, dus zorgen dat alle randjes naar buiten staan en bij de rug de luier zo hoog mogelijk. We hebben wel een periode gehad dat ze s nachts zoveel moest plassen dat toch haar beentje nat was. 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10501374 Quote

  Hier was de oplossing ook vaak grotere romper, eventueel in combinatie met een maat luier groter. 


  ZusterSuuS
  Bijdrager
  #10501387 Quote

  Meestal is de oplossing een grotere maat luier. Maat 4 is er ook in 4+ deze is niet groter dan maat 4 maar kan meer vocht opnemen.


  Madiline
  Bijdrager
  #10501403 Quote

  Hoi.

  Wij hadden het met pampers dat hij doorlekte. Met kruidvat merk juist niet. Wel de oud&vertrouwd, die nieuwe variant deed t ook netniet.

  Verder maatje groter proberen en idd een ruimere romper.

  Suc6!


  Lewis
  Bijdrager
  #10501404 Quote

  Wij hebben wasbare nachtluiers en die hebben nog nooit gelekt. Op vakantie gebruiken we wel wegwerp en dan kies ik voor de nacht idd 1 maat groter. Tenzij ze echt net in een nieuwe maat zat. Ook nooit lekken gehad. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10501424 Quote

  Wij deden een tijdje 2 luiers om, de eerste gewoon, de andere achterstevoren, met de achterkant voor dus. Werkte goed en was al snel niet meer nodig! 


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10501493 Quote

  Een wollen overbroekje (van wasbare luiers) erover kan heel goed helpen! Op marktplaats ook 2e hands verkrijgbaar om uit te proberen.


  Nie
  Bijdrager
  #10501505 Quote

  Onze dame van nu twee en een half heeft dit ook al tijden.

  Ze is echt een nachtplasser en geen luier absorbeert voldoende.
  We hebben nu twee over elkaar en in de binnenste prikken/ knippen we gaatjes zodat hij kan doorlekken naar de buitenste luier.
  Het gaat wisselend.

  Ik heb een wasbare incontinentie mat in bed liggen voor het doorlekken zodat ik niet elke keer het bed volledig nat heb.

  Hoop dat er een bruikbare tip ergens tussen zit.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct