Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips vluchttas

 • Auteur
  Berichten

 • SophieMarike
  Bijdrager
  #10497528

  Er zijn lijstjes te vinden maar ik ben benieuwd… Wat waren de items waar jullie heel blij van waren dat je die mee had in de vluchttas? En was er iets dat je echt miste?


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10497535 Quote

  Ik was vooral heel blij dat ik er wat te eten in had, bananen voor ná de bevalling haha! Kreeg ook wel een boterham hoor in het ziekenhuis maar na een laaaange bevalling waarin ik niks heb gegeten en gedronken had ik heel veel trek (en dorst). 

  Verder staat mijn vriend op de foto’s met een stom t-shirt met opdruk terwijl ik wel gewoon allemaal effen shirts voor hem mee had. Dat is niet zozeer een vluchttas tip maar toch 😉 


  Happymom
  Bijdrager
  #10497538 Quote

  Meerdere pyjama/joggingbroeken… Bij het na bloeden was mijn eigen pyjama vies, ik heb toen de jogging broek van mijn man aangedaan en mij moeder later op pad gestuurd voor schone broeken.

  #10497540 Quote

  Ik heb voornamelijk lippenbalsem gebruikt tegen droge lippen van het puffen.
  En eten. Mijn man kreeg geen eten in het ziekenhuis, al mocht hij wel blijven slapen haha. Dus was blij met mn tas tussendoortjes en bananen enzo.


  Ramboo
  Bijdrager
  #10497546 Quote

  Ja lippenbalsem was echt fijn. En een matje voor in de auto voor de terugweg.
  En mijn koptelefoon. Mijn bevalling duurde even en mijn man wilde niet naar kerstmuziek luisteren 9 uur lang. Haha.


  Plopsa
  Bijdrager
  #10497547 Quote

  Een douchemuts, lippenbalsem en wat te eten voor na de bevalling (opkikkertjes zijn ook erg fijn)

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  Madili
  Bijdrager
  #10497552 Quote

  Douchegel.

  Ik heb echt een hekel aan de geur van zwits. En na mijn eerste bevalling stapte ik onder de douche en had geen douchegel bij. Kwam de zuster met een tube zwitsal aan.

   


  Leeuwin
  Bijdrager
  #10497555 Quote

  Warme sokken en grote onderbroeken 😂


  Lewis
  Bijdrager
  #10497556 Quote

  Hier toch ook wel veel gehad aan extra huiskleding. Ik kon pas een dag later even douchen en voelde me zo vies in mn bebloedde ondergezweette pyjama. Bah. 

  Oh en ik had zo’n mooi zwart bevaljurkje. Die ik ook voor de komende bevalling ga gebruiken. Niks mis mee. Behalve dat het zo verschrikkelijk heet was. Ik had het gewoon heet. Dus voor het geval dat gaat er in de volgende vluchttas ook gewoon een tanktop of sportbh ofzo. Want ik vond het wel fijn dat mn borsten bedekt waren, niet vanwege de bekijks, maar dat voelt voor mij prettiger aan mn borsten. 

  Lippenbalsem, slippers, wat voedzame snacks voor after, mijn eigen douchegel, een paar extra grote onderbroeken of boxers, warme sokken, dat soort dingen waren wel fijn. Mijn man had ook zn goede cameraspullen mee en een set kleding. Dat laatste was wel fijn omdat hij de baby op zich had na de bevalling omdat ik gehecht werd. Dus hij was ook vies geworden.

  Wat babyspullen betreft had ik pakjes in 50 en 56 mee. Zodat we konden kijken wat paste. Bleek 56 te zijn. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct