Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Voedingsschema 8 Maanden

 • Auteur
  Berichten

 • Yima
  Bijdrager
  #10593523

  Hoi,

  Mijn dochter van 8 maanden is overdag niet echt de meest geweldige eter. Rampzalig verloopt het ook niet. Ze drinkt nog 2 nachtvoedingen, waar ze hardnekkig aan vasthoudt. Ook dat is best normaal nog. Maar toch vind ik het af en toe best puzzelen en moeilijk om niet gefrustreerd te raken.

  Ze lijkt ook een structuur dingetje te hebben. brood gaat inmiddels wel, maar verder heeft ze alles nog het liefste glad gepureerd. ze kan behoorlijk dramatisch reageren op een herkenbaar pastasliertje of rijstkorreltje ofzo. Stukjes fruit gaat wel beter. Ik oefen de blootstelling aan meer structuur wel veel, maar om te zorgen dat ze ook wat binnen krijgt, geef ik veel nog gepureerd. Uiteraard is alles dat ik aan avondmaaltjes kook gruwel de gruwel en eet ze zo een olvarit potje leeg, een doorn in mijn oog. Nou ja, vast herkenbaar voor velen.

  Ons ritme is nu
  rond 6 uur een fles 180+6. Deze krijgt ze soms wat eerder als ze vanaf de avondvoeding doorsliep tot bijvoorbeeld 5 uur. Als ze wel echt een nachtvoeding dronk (vaak zo), dan gaat deze fles heel slecht.

  bij ons ontbijt rond 8 uur een fruithap. Die gaat super.

  rond 8.30/9.00 slapen 1,5 uur

  Daarna zodra ze vraagt een fles 180+6. Deze drinkt ze vaak 100-150 ml leeg

  Bij onze lunch een broodje, die gaat half tot heel op.

  Rond 1.30 slapen 1.5 uur

  De namiddag is moeilijk. Een snack accepteert ze nog lastig. Als het lukt krijgt ze een broodkorst of een rijstwafeltje oid met water. Is ze erg verdrietig, dan geef ik vast de volgende fles van 180+6 die ze ook nooit leeg drinkt.

  Bij ons avondeten een maaltje. 200 gr als ze het lekker vindt. van vers eten vaak maar 50 gram zoiets voor ze met lepels begint te gooien en haar mond dicht klemt.

  Als ze ‘m nog moet drinken, krijgt ze daarna nog de derde fles, maar na het eten drinkt ze die heeeeel slecht. Soms maar 50 ml.

  21.30 krijgt ze slapend een fles van 180+6 en die gaat grotendeels tot helemaal op. laten liggen betekent 2 nachtvoedingen, hebben we een week of 3 geleden een weekje getest.

  In de nacht nog een fles van minimaal 120+4 vaak. Al slaapt ze nu heel soms door tot een uur of 5. Afbouwen lukt echt nog niet.

  Hoe gaat dit bij anderen? Hebben jullie nog tips?


  Essil
  Bijdrager
  #10593549 Quote

  Dat ze van Olvarit meer eet, kan ook zijn omdat het minder vult. Succes.


  AnoniemJP
  Bijdrager
  #10593550 Quote

  Hoe moeilijk of lastig ook, zal ik proberen de nachtvoedingen af te bouwen zodat je haar stimuleert om overdag het meeste te eten en ook het meest trek te hebben. Je zegt dat ze ochtendvoeding moeizaam gaat, als je de nacht afbouwt zal ze in de ochtend beter gaan eten en start je de dag gelijk goed.


  RJKB
  Bijdrager
  #10593631 Quote

  Nachtvoedingen zijn op die leeftijd doodnormaal. En blijkbaar is ze nog niet volledig toe aan vast voedsel, hoeft ook niet,  ze is nog baby. Ik zou gewoon rustig aan vast voedsel introduceren, blijven aanbieden,  en erop vertrouwen dat ze neemt wat ze nodig heeft. Het is tegenwoordig normaal dat baby’s alles al moeten eten, maar onder de 1 zijn ze nou eenmaal afhankelijk van melk, melk, melk. Lekker loslaten,  blijven aanbieden en vertrouw!


  RJKB
  Bijdrager
  #10593632 Quote

  Oh ja en olvarit is geen gif 😉

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct