Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips voor een lange auto rit

 • Auteur
  Berichten

 • Anna Bel
  Bijdrager
  #10162198

  Hi! 

  Binnenkort gaan wij met onze zoon (19mnd) op vakantie naar Oostenrijk. Autorijden vindt hij niet erg, als het maar niet langer dan een half uur is.. 

  wie heeft er een tip om hem te vermaken onderweg? Ik dacht zelf aan van die stickers voor op de ramen, zodat hij die zelf kan plakken en er weer af kan halen..

  alle tips zijn van harte welkom! 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10162208 Quote

  Spelletjes en boekjes die je eventueel samen met hem kunt doen en lezen.  Samen met hem bijv de vrachtwagens die jullie tegenkomen tellen. Die raamstickers zijn ook een goed idee.  


  KimRosenberg
  Geblokkeerd
  #10162241 Quote

  Tablet mee? Boekje, muziek,  zo’n magnetisch tekending. Wij hebben een koffer in de auto met spullen die alleen voor in de auto zijn. 

  Je zou ook kunnen overwegen om de reis in twee keer te maken en ergens overweg te stoppen. Naar Oostenrijk is al snel 12 uur rijden, toch? Ik zou dan zelf liever 2x 6 uur in de auto zitten. 


  Anna Bel
  Bijdrager
  #10162265 Quote

  Bedankt voor jullie reacties, boekjes en een tel-spel is zeker leuk, neem ik mee! Voor een tablet heeft hij (gelukkig) nog weinig aandacht, maar misschien is zo’n magnetisch tekenbord een idee! Ga ik even naar op zoek!(Nostalgie! Ook leuk voor ons 😉 

  De reis opsplitsen in 2x hebben we ook over nagedacht. We zien het wel, gaat het goed dan rijden we door, gaat het niet, dan overnachten we ergens! 


  Deez
  Bijdrager
  #10162843 Quote

  Wat wij hebben gedaan is om half 4 in de nacht weg, dochter is toen kort wakker geweest met slaapzak uitdoen en overleggen in (voorverwarmde) autostoel. Ze heeft toen tot 8 uir geslapen. Toen gestopt om te ontbijten voor half uurtje.

  daarna met chipjes en speeltjes en broodje vermaakt. En soms even kinderliedjes opgezet en met zn alle meegezongen 😉

  we hadden via bol.com een stuurtje besteld wat je op kunt hangen in de auto (met geluidjes). Die soms even gegeven.

  ging hartstikke goed, 9,5 uur. En terugweg idem!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct