Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Voor Een Recept Met Pasta

 • Auteur
  Berichten
 • #10489558

  Dag allemaal,

  Ons kleintjes heeft eten ontdekt, warm eten is favoriet. Heeft iemand een lekker en simpel gerecht met een pastasoort? Een soort babyvriendelijke macaroni?

  Groetjes!


  MamaE
  Bijdrager
  #10489561 Quote

  Meest simpele: kook pasta (bijv macaroni) en maak zelf een saus met tomaten (ontvellen, koken en pureren) en doe daar verse groente doorheen. Hier altijd een hit!

  #10489571 Quote

  Bij de AH had je hele fijne pasta speciaal voor baby’s. Ik weet niet of ze dat nog hebben. En inderdaad zoals hiervoor gezegd wordt, tomaten ontvellen, pureren en koken


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10489572 Quote

  Als je baby al zelf kan eten met z’n handjes, dan een beetje grotere macaroni zoals spirelli of van die schelpjes/vlinders. Zelf saus maken van tomaten of op zoek naar een zoutloze saus in de winkel. Je kan wat groenten erdoor doen of dit door de saus heen blenderen.

  Als je alles nog pureert maakt het niet zoveel uit welke macaroni je gebruikt.

  #10489581 Quote

  Tagliatelle met kipblokjes, gefruit uitjeen knoflook, verse spinazie, potje slagroom en verschillende italiaanse kruiden (gaven we vanaf ca. 1 jaar oud)


  Yima
  Bijdrager
  #10489594 Quote

  Recepten genoeg hier zie ik. Wij gebruiken altijd de mini penne of een andere mini versie. Dat is net een fijn formaat voor babies en dreumessen om vast te pakken, en te klein om een verstikkingsgevaar te zijn. Volgens mij is het van gran italia? In elk geval niet van eigen merk. Maar onze ah en jumbo verkopen het beiden. 

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Yima
  Bijdrager
  #10489595 Quote

  Oh en de tomatenblokjes en puree van Heinz hebben heel weinig zout. Veel minder dan huismerk. Die gebruik ik altijd. 


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10489603 Quote

  Ik maak altijd tomatensaus met tomatenblokjes en courgette(aan het einde pureren). Het is even zoeken, maar er zijn meerdere soorten tomatenblokjes zonder toegevoegd zout. 

  #10489608 Quote

  Dank! Kant en klare tomatenblokjes zou heel fijn zijn! Ik ga eens op zoek. Allen bedankt voor de tips. Ook minipasta is handig om te weten dat het er is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct