Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips voor iets meer als een jaar tussen je kinderen

 • Auteur
  Berichten
 • #10183690

   

  Ik ben vorig jaar 1 juli bevallen van mij dochter Elise. En ik ben nu weer zwanger van ons tweede kindje ( uitgerekende datum is 25 september) 

  Mijn vraag is dus; hebben jullie nog tips voor kindjes die net iets meer als een jaar achter elkaar geboren worden. Hoe doen jullie dat? Alle tips zijn welkom!

  Verhalen te horen is ook leuk

  #10183757 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Zo leuk, zo snel een tweede! Ik weet niet of je ervan houdt, maar er is een superleuke vlogger, Sanny Verhoeven, die in juli een kindje heeft gekregen en in juni nu is uitgerekend van haar tweede. Ze vlogt daar regelmatig over. Als je haar wil vinden, moet je op YouTube zoeken naar Sanny Zoekt Geluk.


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10183761 Quote

  Hier hetzelfde onze zoon is van januari 2018 en onze dochter wordt binnen nu en 3 weken geboren. Er zit dan zo’n 15 maanden tussen.

  Ik heb een goede draagdoek, een tweelingwagen en een buggy voor de oudste. Verschoonspullen (verschoobmatje luiers doekjes) ook beneden zodat ik straks niet steeds naar boven hoef. We hebben de box nog staat voor de oudste als ik de kleine moet voeden of even naar boven moet. Goede afspraken met partner gemaakt dat we ieder een kind uit bed halen en naar bed brengen etc. We laten de oudste ook gewoon nog een dag in de week naar de opvang gaan ook al heb ik verlof en vriend blijft woensdag pappadag houden. 

  Andere tips zijn hier ook welkom 🙂

  Verder ben ik ook heel benieuwd hoe we 2 kleintjes gaan overleven haha. Het zal even pittig zijn, maar ik denk dat je daar snel genoeg een weg in vindt. Geniet van je zwangerschap! 

  #10183848 Quote

  Hoi hoi, gefeliciteerd met je zwangerschap! 

  Onze zoon is nu 16 mnd (gecorrigeerd 14) en onze dochter vandaag precies 10 weken. 

  Ik heb een fijne zwangerschap gehad maar in de 3e trimester kon ik niet zoveel meer, tillen van m’n zoontje werd erg lastig dus slaapjes kon ik niet meer doen. Verder wel alles hoor, alleen in een slomere tempo wat natuurlijk ook normaal is. 

  We mogen niet klagen, heb een hele vlotte en fijne bevalling en kraamtijd gehad. Zitten nu middenin de krampjestijd en het vinden van de juiste ritme van onze kleine dus echt wel druk mee bezig maar moet zeggen dat we al aardig op weg zijn. Onze zoon is lekker aan het spelen, we hebben beneden een box en een speelhoek waar hij zich prima vermaakt.

  Ik geef volledig bv, dat is een keuze die je maakt dus ik ben er wel druk mee en vaak boven, zij heeft die rust ook wel nodig. Ze slaapt nu nog best veel en drinkt ook nog best vaak. 

  Ik vind het heel hard werken, ben al bijna 20 kg afgevallen sinds de bevalling maar ik doe alles met een drive en verl liefde en vrolijkheid en het is absoluut te doen! Vooral als je vooraf goed plant en je huishouden op orde hebt/houdt.

  We brengen onze zoon 3 dagen een halve dagdeel naar oma, of zij komt hier. En verder goede afspraken met mijn man, hij neemt de zorg voor onze zoon bijna geheel over bijv naar bed doen en als hij ‘s nachts aan het spoken is, badjes en buiten spelen etc. Hij doet veel, samen met mijn moeder en daar ben ik blij mee al moest ik daar wel aan wennen. Ik mis(te) hem en onze knuffelmomenten samen. Als zijn zusje slaapt halen we dat in:) en ‘s ochtends doe ik het meteen mijn huishouden en als ze beiden ‘s middags slapen kook ik het vaak al het avondeten. ‘s Avonds voordat ik naar bed ga doe ik de was, badkamer en zet ik de vaatwasser aan.

  We hebben een duowagen (buggy moet ook zie ik nu in) en ook de box en verschoonspullen staan beneden. We hebben een wipstoel voor de kleine waar ze wel eens in ligt, maar ze is ook veel bij mij of bij papa in de armen of draagdoek. 

  Binnenkort gaan we aan de slag met onze tuin om daar ook een veilige speelplek voor de kids te creeën.. dus druk druk druk! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct