Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Voor Online Zwangerfit Cursus

 • Auteur
  Berichten

 • Feutje
  Bijdrager
  #10413256

  Heehoi allemaal,

  Ben momenteel 21 weken zwanger en wil graag een zwangerfit cursus doen. Vanwege corona kan dat alleen online, maar daar is zoveel variatie in dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Iemand ervaring met een online cursus die aan te raden is? Wat betreft kosten en kwaliteit van de cursus. (Ben niet aanvullende verzekerd.)

  Bedankt! 🙂


  Heppiedepeppie
  Bijdrager
  #10413352 Quote

  Bedoel je echt een cursus om je voor te bereiden op de bevalling of om te sporten tijdens je zwangerschap? Ik doe zelf Mom in Balance en zij sporten nu weer buiten, heerlijk! Je kan gratis een proefles doen. Het is nu netjes in groepjes van 2 dus helemaal Corona-proof. En het zit door het hele land dus vaak is er wel een bij je in de buurt. Qua voorbereiding op de bevalling heb ik een cursus hypnobirthing gedaan, was heel fijn!


  Feutje
  Bijdrager
  #10413385 Quote

  Ik bedoel een cursus om fit te blijven in de zwangerschap en me fysiek voor te bereiden op de bevalling (niet per se mentaal, want ik maak me daar geen zorgen over). Thanks voor de tip, ik ga opzoeken of die Mom in Balance cursus ook bij mij in de buurt zit!


  Heppiedepeppie
  Bijdrager
  #10413471 Quote

  Leuk! Mom in Balance is alleen geen cursus, maar zij hebben gewoon groepslessen voor zwangeren (Zwanger workout), als je net bent bevallen (Back in Shape) of als je alweer helemaal fit bent (MPower). Het fijne is dat ze goed aangeven wat je wel en niet kan doen tijdens de zwangerschap of na de bevalling zodat je geen blessures krijgt. Daarnaast leer je ook andere vrouwen kennen die in de dezelfde fase zitten als jij. En inderdaad door fit te blijven tijdens de zwangerschap is de kans ook groter dat je fitter door de bevalling heen komt 🙂

  #10413555 Quote

  Ik doe zwangerfit en dat is hier nu 1 op 1 ivm de corona maatregelen. Gezien het door een fysiopraktijk gegeven is mag dit gewoon doorgaan.


  Galileo
  Bijdrager
  #10414419 Quote

  Mom in Balance is fijn, maar bij lange na niet de kwaliteit die een ZwangerFit heeft. Mom in Balance heb ik meer ervaren als een soort bootcamp met zwangeren, terwijl ZwangerFit meer gericht is op je lijf zo sterk mogelijk houden en voorbereiden op wat er gaat komen. Ik zou kijken of er in de buurt een fysio is die ZwangerFit aanbiedt én nu online is, zodra het dan weer live mag, kun je aansluiten.

  Een alternatief; ik heb bij Feel Good Moms een aantal groepslessen moeder/kind gedaan. Heb geen ervaring met haar prenatal classes, maar ze is goed, heeeel goed! was toen ook in opleiding tot Doula, dus kan op alle fronten begeleiding bieden. Toevallig zag ik vandaag dat ze nu ook online coaching doet, je kunt altijd mailen.

  Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct