Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips voor verkouden baby gezocht

 • Auteur
  Berichten

 • MariekeSep
  Bijdrager
  #10421889

  Ons zoontje van twee maanden is al een tijdje flink verkouden en knort er op los. Bij de oudste hebben we hier eigenlijk nauwelijks last van gehad maar hij gaat naar de KDV en neemt elke verkoudheid mee naar huis. Inmiddels is de jongste dus flink verkouden en het wil maar niet overgaan. We gebruiken al Physiomer baby, een neuspeertje en vannacht heeft er een ui naast z’n bed gelegen (wat een fijne geur in de ochtend ;-)). Wellicht heeft iemand nog een goede tip? Bedankt!


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10421902 Quote

  Je zou het hoofdeind van het bed iets omhoog kunnen zetten. Bijvoorbeeld door een plankje hout onder de poten.

  Ook is luuf hier altijd een goede. Een beetje op de borst en het restant dat nog aan je vinger zit onder de voeten en in het verlengde van de pink. (Onze dochter duimt vandaar de pink. Dit deel hand stopt ze niet in haar mond)

  Vooral met inslapen heeft onze dochter problemen als ze verkouden is. Dus dan krijgt ze van ons een uurtje witte ruis te horen en vaak is ze zo van de wereld.
  Succes!


  Lizzyluc
  Bijdrager
  #10421903 Quote

  Herkenbaar!! Ik weet de gouden tip niet. Inderdaad die ui en een beetje luuf onder de voetjes smeren. Of als je dat niet aandurft (op het potje staat vanaf 3maanden, maar volgens mij gaat dat over het op de borst smeren) beetje op het dekentje smeren ofzo dat de geur toch een beetje rondgaat. Bedje beetje omhoog zetten bij het hoofdeind. Ik heb altijd begrepen dat een neuspeertje wel leuk is maar als je dat te vaak doet houd dat juist het snot in stand dus zou dat niet te vaak gebruiken. Verder tijd uitzitten denk ik 😅 succes!!

  #10421908 Quote

  Je zou nog luuf kunnen overwegen. Een soort Vicks voor baby’s en kinderen.


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10421910 Quote

  Dingen die ik doe zijn al benoemd

  Luuf

  Matrasje bij hoofdeind iets omhoog

  Ui bij bed

  En raam op een kiertje voor frisse lucht. 


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10421912 Quote

  Wij zweren ook bij Luuf idd. Wat ook wel helpt (iig voor een tijdje) is om je kleintje mee te nemen onder de douche. Door de waterdamp komt het snot goed los. Bij onze oudste doen we dat ook nog steeds. We komt dan een hoop snot los en de uren daarna gaat het dan vaak wat beter. Oh en ik heb ook altijd het idee dat ze we buiten minder last van hebben. Dus lekker wandelen kan ook geen kwaad!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MariekeSep
  Bijdrager
  #10421915 Quote

  Super, dank allemaal! Ik ga zo op pad om Luuf te kopen en we gaan wat vaker onder douche ☺️


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10421937 Quote

  Ik gebruikte van die nasules met zoutoplossing. Hij vond het helemaaal niet leuk maar tijdens het proesten kwamen wel alle snottebellen mee naar buiten. Dan was hij daarna weer even ‘open’. 

  #10422092 Quote

  Heb gewoon neuspray voor babys en kinderen. Gewoon zoutoplossing. Werkt perfect hier.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct