Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips Voor Vroeg Testen

 • Auteur
  Berichten

 • Matahari
  Bijdrager
  #10216554

  Beste allemaal, ik ben sinds mijn miskraam (1 ronde geleden) een beetje ongeduldig om weer zwanger te worden. Waarschijnlijk Ben ik een beetje  een hypochonder, want ik denk dat ik me anders voel dan normaal, en zou graag vast wat testjes gaan doen (zondag 30-6 is mijn NOD). Wie van jullie heeft goede ervaringen met een early test, en vanaf hoeveel dagen was die al positief? 

  Alvast bedankt voor jullie reactie! 


  Moontjes
  Bijdrager
  #10216560 Quote

  Mijn tip: zo laat mogelijk testen! Voor deze zwangerschap (nu 36 weken) heb ik 2 miskramen gehad. Bij deze zwangerschap teste ik 4 dagen voor mijn nod positief met zo’n early test van de action. Ik vond de eerste 12 weken van de zwangerschap echt vreselijk omdat ik ieder dag weer bang was dat het mis zou gaan.  Ik was er toen liever een weekje later achter gekomen, had toch een hoop stress gescheeld 😉

  Maar als je toch niet kan wachten dan is zon test van de action wel aan te raden!


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10216610 Quote

  Vorige ronde teste ik 5 dagen voor nod nog negatief en 1 dag voor nod positief. Helaas een vroege miskraam geworden (werd dus alsnog ongesteld op mijn nod). 

  Ik denk dat ik wel eerder positief had kunnen testen (met kruidvat 2v5) omdat de 1 dag voor nod echt best donker waren al. Maar 50% van de zwangerschappen gaat dus alsnog mis op je nod, zoals ik vorige maand had… dus ik weet niet of ik deze maand weer ga beginnen met vroeg testen. 

  Qua testen ben ik fan van kruidvat 2v5, die zijn geloof ik ook het gevoeligst. Van de action zijn ze wel weer goedkoper 🙂 

   

  #10216639 Quote

  Ik zou echt wachten als ik jou was. Hoe moeilijk en graag je het ook wilt weten. 

  Ik had 3 dagen voor mijn NOD getest. Was negatief. Echt geen streepje te bekken. Toch begon ik niet te menstrueren. Terwijl ik een hele regelmatige cyclus heb. 2 dagen overtijd weer getest. Bleek toch zwanger te zijn. 

  Dus om het zeker te weten zal ik echt tot na de NOD wachten. 


  Matahari
  Bijdrager
  #10216653 Quote

  Jaaa, ik weet dat ik beter kan wachten, maar mijn vriend gaat zaterdagochtend een week weg, dus ik wil sowieso graag een testje doen voordat hij weggaat.. 

  het is nu de grote kunst om zo lang mogelijk geduld op te brengen, maar daar ben ik dus niet zo goed in. 

  Kan de Kruidvat 2v5 dan ook voor de NOD testen? Of gebruik je dan de Kruidvat early?


  Matahari
  Bijdrager
  #10216668 Quote

  Aha, ik had de 2besure testen besteld omdat ze super goedkoop waren, maar dat is dus duurkoop begrijp ik? 

   

  Na mijn miskraam zijn de testen negatief geweest, en mijn cyclus is weer op orde.. 

  ik merk wel dat ik er heel erg meebezig ben in mijn hoofd. Kan aan niets anders denken, en maak mezelf helemaal gek met elke luchtbel die ik in mijn buik voel.. 

  Hopeloos!!

  veek beter om inderdaad er niet aan te denken en gewoon te wachten, maar dat is een kunst die ik niet beheers! 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10216674 Quote

  De gewone kruidvat is gevoeliger dan de early van de kruidvat geloof ik 🙂 

  Ik ben een echte testjunk en test heel vaak voor nod (alleen deze maand misschien niet omdat ik nog even niet weet wat ik persoonlijk erger vind 😉 ) en altijd met de k2v5. Je hoort vaker dat ie vroeg positief test, maar wanneer precies is natuurlijk weer voor iedereen verschillend 🙂 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10216711 Quote

  Ik heb goede ervaringen met de testen van Kruidvat 2v5 en sensitest. Deze zijn ook wat goedkoper en werkten bij mij prima. Wel ligt het eraan wanneer je positief test: als je meer hormonen aanmaakt, zul je eerder positief testen dan als je hormonen wat minder snel stijgen in het begin. Dat is echt per vrouw verschillend en zegt ook niets over de gezondheid van je kindje.

  Wel wil ik je ook het advies geven om te wachten. Het kan zijn dat je voor je NOD al positief test, maar dat je alsnog ongesteld wordt. Hoe gaat dit voor jou voelen? Voelt dit dan weer als een miskraam? Wellicht, als je het niet had geweten, voelt het gewoon meer als een menstruatie als je niet voor je NOD test. Een miskraam is ontzettend naar om mee te maken, maar eigenlijk juist positief: je lichaam verwijdert iets wat al niet goed was. Betekent niet dat dit mentaal/emotioneel niet een heel ander gevoel kan geven. 


  Mxxx
  Bijdrager
  #10216787 Quote

  Ik heb een positieve ervaring met vroeg testen. Met de early testen van de action. 4 dagen voor NOD met avond urine licht positief, en dagen erna werden de testen steeds donkerder. 

  Ik was me inderdaad bewust er van dat het alsnog een miskraam zou kunnen worden, maar ik vond het te spannend en wilde heel graag testen. Doen wat goed voelt! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct