Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Tips Voorleesboekjes Baby

 • Auteur
  Berichten

 • Roweentje V
  Bijdrager
  #10229735

  Hallo dames!

   

  Heeft iemand tips voor voorleesboekjes voor een baby van 0-12 maanden? Ons kleine mannetje Kyan is 9 maanden oud en heeft veel interesse in boekjes.

  Ik ben voornamelijk opzoek naar boekjes voor het slapen gaan en/of tussendoor om mee te spelen.

   

  Liefs!

  Rowena


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10229751 Quote

  Ik vind de boeken van kikker (de verhaaltjes) en dribbel (flapjesboeken) altijd erg leuk. Van Dikkie Dik heb ik een boek met 365 verhaaltjes, voor iedere dag van het jaar. Om zelf mee te spelen zijn ritselboekjes erg leuk en er zijn ook balboekjes voor in bad. Bij ons hadden ze een week of twee terug bij Kruidvat boeken van Kikker en Dikkie Dik voor 4,09 per stuk. Ze hebben daar wel vaker leuke, bekende prentenboeken ook van Eric Carle bijvoorbeeld (de schrijver van rupsje nooitgenoeg-> ook een leuk boek trouwens).


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10229752 Quote

  Haha balboekjes… dat moeten natuurlijk baDboekjes zijn


  Roweentje V
  Bijdrager
  #10229753 Quote

  Haha balboekjes… dat moeten natuurlijk baDboekjes zijn

  Haha! Dat dacht ik al! Thanks voor de tips 😁

  #10229756 Quote

  Ik heb van die kleine nijntje boekjes, die vindt onze zoon erg leuk. Ook wat dikkere kartonnen boekjes zijn een hit, omdat hij dan zelf de bladzijden om kan slaan (vindt ie erg leuk). Ik heb een kartonnen voelboekje van Sophie de Giraffe. Dat voelen gaat compleet aan ‘m voorbij, maar het verhaaltje en omslaan van de bladzijdes is het einde :’) 


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10229761 Quote

  Oh en wat ook heel tof is wanneer je kindje wat ouder is: de gele ballon (van Charlotte Dematons). Het zijn boeken zonder tekst, maar de tekeningen zijn zó mooi en er is zoveel te zien, je blijft er naar kijken. Op elke bladzijde kun je bijvoorbeeld de ballon, een boef, een fakir en een blauw busje vinden. Terwijl je aan het zoeken bent zie je echter nog veel meer (Pippi Langkous, een zwarte piet, Nils Hilversum etc). Zij heeft nog meer boeken gemaakt. Het boek ‘Nederland’ vind ik bv ook geweldig, maar dat is meer voor oudere kinderen.

   

  Nu ga ik het aan andere mensen overlaten om tips te geven, anders spam ik heel je topic vol haha. Sorry, maar ik ben dus gek op (kinder)boeken

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Travelmom
  Bijdrager
  #10229769 Quote

  Ons zoontje van 7 maanden vindt boekjes met geluid ook erg leuk. Bij de boekenvoordeel hebben ze die voor een leuk prijsje. We hebben er eentje over een aapje met vrolijke plaatjes en apengeluidjes en zijn boerderij dieren boek is ook favoriet. Boekjes zonder geluid vindt ie het leukst als het fel gekleurde en duidelijke plaatjes zijn. Meestal vinden ze alles wel interessant 😊

  #10229770 Quote

  hoi

  Alle kartonen boekjes word hier veel mee gespeeld vooral die ik in de bieb kreeg van boekstart en lees elke dag Jip en janneke maar ook harry potter and the philosopher’s stone overigens vond ze de hobbit niet zo’n succes


  Bananenmaan
  Bijdrager
  #10229775 Quote

  Het boek Boe! over boerderijdieren zonder tekst is hier ook een hit. Lekkere dikkebladzijdes om te bladeren en bewegende delen (daar moet je dan wel even bij helpen). Hij kan er (werkelijk) een uur lang naar kijken.

  Maar ik lees bijvoorbeeld ook Een Knak in mijn zak van Dr. Seus en De Gruffalo van Julia Donaldson voor. Die zijn al voor eat grotere kinderen(mijn zoon is 9 maanden) maar toch wordt er van begin tot eind aandachtig gekeken en geluisterd!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen