Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tips: Wat is wijsheid?

 • Auteur
  Berichten

 • Zwindo
  Bijdrager
  #10262230

  Hallo meiden,

  Ik heb jullie hulp/input nodig. Vorige week hebben mijn man en ik ons intakegesprak gehad bij het fertiliteitscentrum. Hierbij hebben we de volgende zaken te horen gekregen:

  1. Baarmoeder, baarmoedermond, baarmoederslijmvlies, eierstokken en eileiders zien er goed uit. Dus dat is een opluchting.

  2. Ik heb mogelijk PCOS. Dit wordt momenteel nog onderzocht en krijg hier eind november de uitslag van.

  3. Ik heb endometriose (wist ik al langer, maar is door de jaren heen verergerd). Locatie is in de darmwand van mijn endeldarm en achter de baarmoedermond, qua kinderwens redelijk gunstige plek. Keuze is bij ons neergelegd om dit nog te laten zitten of weg te laten halen. Weghalen betekend flinke operatie waarbij dus een stuk darm verwijderd moet worden. Mijn eerste reactie laten zitten en eerst nog even proberen, maar is dat wel verstandig?

  Is mijn darm nu kwetsbaar voor perforatie of iets door het endometriose? Als het in een aantal jaar is gegroeid is het dan niet verstandig om verdere groei en dus mogelijk een groter stuk darm te moeten verwijderen tegen te gaan en het wel nu al te doen? Als ik PCOS heb en we gaan toch een zw voorang geven welk effect zouden hormonen eventueel hebben op de endometriose?

  Dit is geen makkelijke keuze en snap heel goed dat jullie hier ook niet 1,2,3 een antwoord op kunnen geven, maar wat zou je zelf doen in zo’n situatie. Heb je misschien zelf in zo’n situatie gezeten en hoe heb jij deze keuze gemaakt? Heb je nog tips of vragen die ik eind november mee kan nemen naar ons tweede gesprek?

  Alvast bedankt voor jullie reacties :)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct