Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Toch Ongesteld Na Spiraal Mirena

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker217682
  Bijdrager
  #10360610

  Ik heb 5 jr lang een spiraaltje gehad. (Mirena) 
  18september heb ik het spiraaltje laten weghalen want de dagen erna zouden mijn vruchtbare dagen komen…. (Ik voelde namelijk op het einde wanneer ik ongesteld had moeten worden dus ik kon het uitrekenen…) We gingen dus aan de slag en ik hoopte zo erg dat het gelijk raak zou mogen zijn en we zwanger zouden zijn van onze 3e kindje. Nu heb ik sinds eergisteren heel licht bloedverlies.
  Ongesteld dacht ik eerst niet, eerder innestelingsbloed gezien het zo weinig was en niet helder rood. Nu heb ik vandaag dag 3 nog steeds een heel klein beetje, echt ontzettend weinig maar wel af en toe helder rood. Ik heb dus vanochtend maar een testje gedaan en zoals ik stiekem al dacht was de test toch negatief… 
  Kan ik dat hele kleine beetje bloedverlies beschouwen als een “normale” menstruatie? Ik had vroeger veel meer bloedverlies… Dus ik weet het even niet… 

  #10360611 Quote

  In tegenstelling tot met een koperspiraal heb je bij een mirena spiraal geen eisprong in principe (heel soms wel, maar kun je niet vanuit gaan). Dus ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met je vruchtbare dagen na 18 september?

  Bij ons duurde het na het weghalen van de spiraal 4 maanden voordat ik zwanger was. Ik had volgens mij na een kleine maand weer een menstruatie, ook niet heel veel (5 dagen totaal oid).


  gebruiker217682
  Bijdrager
  #10360640 Quote

  Oh sorry als ik onduidelijk was.

  Ik heb mijn spiraal 5 jaar gehad en naar het einde toe werd ik steeds een klein beetje ongesteld, wat voorheen door de spiraal uitbleef. Zo had ik uitgerekend wanneer de eisprong normaal gezien zou plaatsvinden en dat was de dagen nadat ik de spiraal had laten weghalen. 

  Nu ben ik volgens mij ongesteld maar wel een heel klein beetje… Bijna niet eens ongesteld te noemen maar al een paar dagen verlies ik een klein beetje bloed…
  Ik vraag me af of je dan wel zwanger kan worden als het nog allemaal niet “normaal is”… 

  #10360650 Quote

  Toen ik mijn mirena had laten verwijderen had ik ook een paar dagen daarna een klein beetje bloedverlies. 

  Stelde ook niks voor. Ongeveer na 4 weken kwam mijn volledige menstruatie weer op gang. (Veel bloed en gewoon 5 dagen) 

  Misschien dat het bij jou ook met 4 weken weer “normaal” is ? Je lichaam moet misschien ook even weer wennen. 

  #10360666 Quote

  Wil je niet teleur stellen, maar bij ons heeft het 11 maanden (!) geduurd na het verwijderen van de spiraal. 

  De 1e en nu 3e was er na 2 rondes dus mijn lichaam heeft denk ik echt lang moeten ontpillen ervan (noem je dat ook zo bij een spiraal🤔).

  Ik denk dat het nog wel even kan duren voor de hormonen uit je lichaam zijn en je “echte” menstruatie weer op gang komt. 

  Succes 


  XXMMXX
  Bijdrager
  #10360673 Quote

  Na het verwijderen van mijn mirena was ik vrij snel weer aan het menstrueren. Mijn menstruatie was daarna een stuk minder hevig dan ik gewend was.

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  AOktober
  Bijdrager
  #10360676 Quote

  Ik had eerst ook 3-5 dagen heel licht bloedverlies een of twee weken na het verwijderen, dat weet ik niet meer precies. Daarna kwam mijn normale menstruatie weer op gang!


  gebruiker217682
  Bijdrager
  #10360811 Quote

  Zojuist naar de gynaecoloog gebeld en zij zei dat de menstruatie normaal op gang dient te komen maar dat na weghalen van de spiraal wel gelijk zwanger kunt worden. 

  Dus hoop het………!!

  Fingers crossed! 🤞


  Loulouu
  Bijdrager
  #10360835 Quote

  Ik was toen ik een mirena had, de eerste, elke maan drie dagen licht ongesteld. Vond ik niet erg. Toen ik m eruit liet halen werd t heftiger en zo’n 5 dagen. 2e ronde was het raak. 

  Nu sinds januari weer een spiraal. Nog niet echt regelmatig. Soms om de 3,5 week en dan weer 5 weken. Meestal alleen oud bloed. En de ene keer 2 dagen en dan weer 8. vind het mega irritant. Dus heb zowat alle kanten meegemaakt qua mirena en ongesteldheid!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct