Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Toestemmingformulier

 • Auteur
  Berichten

 • Blossem-Flower
  Bijdrager
  #10109651

  Hoi Dames, 

   

   

  Ik zit even met een vraag.  

   

   

   

  Ik heb in de begin van me zwangerschap. Bij de verloskundige een formulier in gevuld met toestemming of ze info mogen op vragen bij bv de huisarts en bij de psyhiater enz enz.   Nu heb ik toen aangeven dat ze info bij de huisarts mogen opvragen.  Nu loop ik bij een psyhiater. En die staat in contact met me huisarts.  Maar ik wil niet dat de verloskundigen die info ook krijg.   ( de verloskundige weet wel dat ik bij een psy loop maar dat is ook alles) 

  Vind dat ook niet van toepassing.  Maar ik ben nu bang dat als de bevalling zover is of dat ze nu als nog info gaat opvragen.   En dat me huisarts die info door speelt terwel ik dat niet wil.   Hebben jullie enige idee welke info ze zullen opvragen en in welke gevallen ze dat ook doen.   En of het dan alleen zwangerschap gereleteerd is dan.  Dus dat ze dan alleen wat medice van toepassing is op vragen? 

  #10109678 Quote

  Ik heb geen idee wat ze opvragen of mogen vragen. Ik zou even de huisarts bellen en je vraag stellen.


  SiskaBo
  Bijdrager
  #10109679 Quote

  Hoi,

  Naar mijn weten hebben ze dan volledig toegang tot jouw medische gegevens.

  Als je dit niet wil zou ik proberen het zo snel mogelijk weer in te trekken.

  Groetjes Siska.


  Wila
  Bijdrager
  #10109694 Quote

  Ik snap je angst, maar weet wel dat ookal geef jij toestemming tot het EPD dat zij evengoed alleen informatie krijgen die voor hun van medisch belang is.  Ik zal je een voorbeeld geven: je psychiater noteert dat jij bang bent voor spinnen. Hij koppelt dan door dat jij in behandeling bent voor een fobie categorie a. Dit komt bij jouw huisarts. Vlak voor jouw bevalling krijg jij een hoge bloeddruk en zwangerschaps vergiftiging waardoor de verloskundige wil weten of jij bepaalde allergieën hebt. Zij vraagt daarvoor informatie op bij je huisarts. In het elektronisch patiënten dossier komt zij dan alleen in folder allergieën. 

  De verloskundige maakt ook een dossier over jou aan in haar computer, daarin zitten ook verschillende folders. Zo kan jouw huisarts weer een verzoek indienen om de folder in te kijken over de hoge bloeddruk. Maar voor jouw psychiater staat dit uit, hij heeft alleen maar gesprekken met jou te voeren dus die bloeddruk is niet relevant. 

  Maar stel dat jij anti depressiva krijgt van de psychiater dan is dit uiteraard wel van toepassing voor je verloskundige.

  Ga vooral met je verloskundige of huisarts praten over je twijfels over het EPD, zij kunnen jou veel beter uitleggen wat er genoteerd is en welke informatie wordt gegeven. 

  Succes met je therapie en zwangerschap 


  Wila
  Bijdrager
  #10109697 Quote

  Hele zin vergeten: na dat verhaal over je bloeddruk en het uitwisselen van informatie uit jouw dossier door alle 3 de partijen weet nog steeds alleen de psychiater dat jij bang bent voor spinnen 

   

  😉😊 


  Blossem-Flower
  Bijdrager
  #10109770 Quote

  Dank voor je berichten allemaal.   En wila bedank voor de uitleg.   Heb inmiddels ook de ha gebeld. En ze heeft er een extra notie van gemaakt dat die info niet door gespeeld mag worden.   

  Ik was echt zo bang dat de verloskundige er achter zou komen. Om welke reden ik daar terecht ben gekomen.  En dat is iets wat ik liever voor hin verzwijg…    

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct